Въпрос за термостат
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- watchman
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d Touring
Re: Въпрос за термостат
gangstafenoss написа:още утре ще го сменя щом така,ако някои може да ме ориентира с марка и с цена, и мога ли сам си го сменя
Марка BEHR, цена - различно!
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
един страничен въпрос към колегите с тдс, от скритото меню мисля че тест 7 беше с температурата на мотора колко трябва да е при градско каране горе долу при мен е между 85-88 градуса ,което ми се вижда доста с оглед че термостата отваря на 80,
сменил съм водния радиатор с нов ,антифриз лонг лайф,водна помпа,термостат бер и виско бер
п.п. при е36 стрелката за температурата като на е 12 часа и има една чертичка и си ч хващаш че е на средата при е39 няма такава чертичка на уреда и ме гони параноя да не свари чайника
сменил съм водния радиатор с нов ,антифриз лонг лайф,водна помпа,термостат бер и виско бер
п.п. при е36 стрелката за температурата като на е 12 часа и има една чертичка и си ч хващаш че е на средата при е39 няма такава чертичка на уреда и ме гони параноя да не свари чайника

6>4
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
shibinG написа:п.п. при е36 стрелката за температурата като на е 12 часа и има една чертичка и си ч хващаш че е на средата при е39 няма такава чертичка на уреда и ме гони параноя да не свари чайника
Е ориентирай се по иконката - нали "термометърчето" е вертикално. Вярно е малко по-зле, отколкото да си има деление точно на 12 часа, но пак става

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
ShibinG написа:един страничен въпрос към колегите с тдс, от скритото меню мисля че тест 7 беше с температурата на мотора колко трябва да е при градско каране горе долу при мен е между 85-88 градуса ,което ми се вижда доста с оглед че термостата отваря на 80,
въобще да не се притесняваш.нормалната тепература е дори към 90градуса.да те успокоя има бензинови коли с норамлна температура на работа дори 100 градуса и отгоре дори.не се бой няма страшно
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
gangstafenoss написа:още утре ще го сменя щом така,ако някои може да ме ориентира с марка и с цена, и мога ли сам си го сменя
Аз реших да не си рискувам мотора за 50лв разлика в цената и си взех оригинални термостати от М-кар.
Термостата на ЕГР-а се сменя много лесно, но другия е 2 часа разглабяне, и човъркане (поне на М57) - сам ще видиш доста зор - сваля се перката, сваля се ЕГР-а...
Преди смяната колата рядко прехвърляше 80 градуса, а сега е винаги в рамките 92-95.
Здравейте ,мисля да сменя освен малкия термостат и антифриза че не се знае на колко години е . някой знае ли какъв слагат заводски на е39 530д 2002г. , син или червен ? по принцип са ми казвали че синия е за чугунени глави а червеният за алуминиеви но не знам моята каква е .
67 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5