Въпрос за инсталация на халогените.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Въпрос за инсталация на халогените.
Колеги, комбито ми оригинално е нямало халогени и са слагани допълнително, но има мешано по инсталацията. Ето нещата които искам да попитам:
1) При включени халогени, дори и да изгася колата с ключа, тя не гасне а работи докато не спра халогените. Проблема не е в релета.
2) Задните светлини за мъгла изобщо не работят, крушките са здрави.
3) Нито при включени халогени, нито при стопа за мъгла имам индикация на таблото за цъкнати халогени или стоп - крушките и там са чисто нови.
Каква магария може да е направена и как да я оправим? Тея жици уж са както си трябва, но точка 1 и 3 ме навяват на мисълта, че изпускаме нещо. Моля ви без майтапи , защото идва зимата и ще ми трябват халогените и задната светлина за мъгла.
1) При включени халогени, дори и да изгася колата с ключа, тя не гасне а работи докато не спра халогените. Проблема не е в релета.
2) Задните светлини за мъгла изобщо не работят, крушките са здрави.
3) Нито при включени халогени, нито при стопа за мъгла имам индикация на таблото за цъкнати халогени или стоп - крушките и там са чисто нови.
Каква магария може да е направена и как да я оправим? Тея жици уж са както си трябва, но точка 1 и 3 ме навяват на мисълта, че изпускаме нещо. Моля ви без майтапи , защото идва зимата и ще ми трябват халогените и задната светлина за мъгла.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- walchoos
- Потребител
-
- Кара: олд скуул карс
- Мечтае да кара: някви 3-ки
Re: Въпрос за инсталация на халогените.
Колега извинявай за спама, но и аз имам абсолютно същия проблем и немога да разбера как да го отстраня ... Също така и стопа за мъглата. Ще се радвам ако някой сподели нещо повече относно проблема 

Най-точно само ти може да си разбереш какво е правено като си проследиш "новата" инсталация и си видиш всичките цигании.За да не се гаси на пуснати халогени
явно са дърпали тоци около контактния ма са объркали кабелите.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Може ли да се намери някаква схема за навързване на халогените към оригиналната инсталация ако е нямало халогени преди това, за да гледам кабелчетата едно по едно и магариите им.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
В мултимедията има всички схеми на е30. От опит с е21, има си място за реле и предпазители, за халогени. Релето се управлява с минус от ключа, тук е момента да видиш дали има плюс на краче "30" на релето за халогени. По схема този плюс идва от релето за къси, т.е. халогена работи само с късия. Ако го нямаш този плюс си пускаш един от "30" на релето на къси или дълги.
Докато правиш това помниш за релето, "30" - плюс, "87" - изход плюс към крушките (трябва да са предпазители 29 и 30), "86" - плюс за бобинката на релето (постоянен при контакт или при включване на къси), "85" - управляващ минус от копчето.
От 29-и предпазител отива кабел (жълт/кафяв) към лампичката на таблото.
ПП никога не съм имал е30, даже не съм виждал на живо, но трябва да е така, ако има нещо, питай.
Докато правиш това помниш за релето, "30" - плюс, "87" - изход плюс към крушките (трябва да са предпазители 29 и 30), "86" - плюс за бобинката на релето (постоянен при контакт или при включване на къси), "85" - управляващ минус от копчето.
От 29-и предпазител отива кабел (жълт/кафяв) към лампичката на таблото.
ПП никога не съм имал е30, даже не съм виждал на живо, но трябва да е така, ако има нещо, питай.
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
най-добре оскубваш старата инсталация,ако е нахвърляна в коша ей така колкото да светнат,после от мултимедията си прекарваш всичко и се радваш,не е сложно.
а,и халогените работят на габарит ,не само на къси
а,и халогените работят на габарит ,не само на къси

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Значи халогените работят само на контакт при габарити или къси както си е, и това май е свързано правилно, но от там нататък нито ми светва лампа по таблото, нито нищо. А после и като гася колата тя остава да работи 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Има релета с различно разположение на крачетата, най вероятно подаваш плюс от фаровете към контактния ключ, като последния не действа или нещо такова.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Внимавайте с релето за халогените!!!!
Релето трябва да е с два нормално отворени контакта и разположението на крачетата е по-различни спрямо масово намиращите се релета с НО и НЗ контакт.
Е30 е с оригинална прекарана инсталация за халогени. Само трябва да сложиш реле К8, два предпазитела по 7.5А на места 29 и 30 , да смениш ключа за включването на халогените и да си включиш буксите към халогените.
Релето трябва да е с два нормално отворени контакта и разположението на крачетата е по-различни спрямо масово намиращите се релета с НО и НЗ контакт.
Е30 е с оригинална прекарана инсталация за халогени. Само трябва да сложиш реле К8, два предпазитела по 7.5А на места 29 и 30 , да смениш ключа за включването на халогените и да си включиш буксите към халогените.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Добре тогава, имам реле имам и бушони, но защо колата работи след изгасяне от ключа и защо не ми светят лампите по таблото?
Релето ако е объркано би ли причинило такива мизерии чак? А таблото пък защо не свети..
Релето ако е объркано би ли причинило такива мизерии чак? А таблото пък защо не свети..
- Ludmil
- ентусиаст
-
Ако релето е объркато има възможност от късо и стапяне на инсталацията....
Оригиналното реле е зелено.
Оригиналното реле е зелено.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- Ludmil
- ентусиаст
-
Mоже да ти се наложи и да сложиш и индикаторната лампа за фаровете за мъгла на таблото.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
дам,колегата Людмил правилно казва, че с гершно реле гори инсталацията
не питайте от къде знам ...
Пешо Е30-ките са с Заводска инсталация на халогените дори и когато колата е нямала такива заводско !
проблема при теб 99% е в таблото ... и инсталацията под волана е много барана ... тряаа да го огледаме като си дойдеш ! може и само в таблото да е проблема и да се оправи всичко !
хем ще сложим и моите халогени, че ги бях прибрал в къщи след скока ...

Пешо Е30-ките са с Заводска инсталация на халогените дори и когато колата е нямала такива заводско !
проблема при теб 99% е в таблото ... и инсталацията под волана е много барана ... тряаа да го огледаме като си дойдеш ! може и само в таблото да е проблема и да се оправи всичко !
хем ще сложим и моите халогени, че ги бях прибрал в къщи след скока ...

- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
Ludmil написа:Внимавайте с релето за халогените!!!!
Колега бушоните разбрах, че трябва на 29 и 30 място да ги сложа, а релето къде се слага ?
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Колегата по нагоре ти беше написал но не четеш. Релето е К8.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2