E39 vanos Глъхне до 2000 оборота
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E39 vanos Глъхне до 2000 оборота
Здравейте колеги !
БМВ Е39 520 VANOS 96 год е колата и има следният проблем!
До към 2000-2200 оборота колата глъхне и за да тръгне без да тресе е нужно малко повече натискане на педала.
След минаването на 2200 оборота колата се "отпушва" и си варви нормално.При смяна на предавките в 2-3-4-5 се наблюдава същото заглъхване !
Питането ми е следното !
Дали може да е от катализатора и от там ли да започна първо "отстраняване"
От какво може да е друго / пример/ ако някой е имал този проблем!
Мерси предварително !

БМВ Е39 520 VANOS 96 год е колата и има следният проблем!
До към 2000-2200 оборота колата глъхне и за да тръгне без да тресе е нужно малко повече натискане на педала.
След минаването на 2200 оборота колата се "отпушва" и си варви нормално.При смяна на предавките в 2-3-4-5 се наблюдава същото заглъхване !
Питането ми е следното !
Дали може да е от катализатора и от там ли да започна първо "отстраняване"
От какво може да е друго / пример/ ако някой е имал този проблем!
Мерси предварително !
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Re: E39 vanos Глъхне до 2000 оборота
Колега и при мене се наблюдава почти същото явление ...само че го оприличавам на някакво ... примерно задържане на някоя клапа или нещо такова....много се отнесох...
ще следя темата с интерес...
ще следя темата с интерес...

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
Абе незнам дали е от клапа колега,аз затова и питам!
По скоро е от нещо друго.Утре ще ликвидирам катализатора пак ще видим
По скоро е от нещо друго.Утре ще ликвидирам катализатора пак ще видим

Премахнах катализатора сега колата е чувствително по добре.Наблюдава се пак леко замисляне но като загрее!
Може би да е някой топлинен датчик ?
Може би да е някой топлинен датчик ?
- Николай К
- младши ентусиаст
-
Здрасти колега.
А да те питам, на мястото на катализатора какво сложи- в смисъл нещо тръба ли , резонаторно гърне ли ?

А да те питам, на мястото на катализатора какво сложи- в смисъл нещо тръба ли , резонаторно гърне ли ?

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Диагностика му е майката момчета , другото е бошлаф. Ако и там нищо не излиза ще го мислим 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
Sesko написа:Диагностика му е майката момчета , другото е бошлаф. Ако и там нищо не излиза ще го мислим
Колега лошото е че преди около година, ми стана нещо подобно с колата, и на диагностика не излезе нищо...
покарах пак така известно време , и пак на доктор- и хоп датчик разпределителен вал

А сега нищо от тази диагностика ...станах като една гледачка....от това ще е , от онова ще е

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
както казва един наш колега: * диагностиката не е гледане на телевизия * и е много прав 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
NAPSTERS написа:както казва един наш колега: * диагностиката не е гледане на телевизия * и е много прав
Те тука си повече от прав!!!

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
NAPSTERS написа:както казва един наш колега: * диагностиката не е гледане на телевизия * и е много прав
Абсолютно си прав

Николай К написа:Здрасти колега.
Направих тройник на правата траба !
Няма ядове малко е по шумна в високите !
Николай К написа:Sesko написа:Диагностика му е майката момчета , другото е бошлаф. Ако и там нищо не излиза ще го мислим
Колега лошото е че преди около година, ми стана нещо подобно с колата, и на диагностика не излезе нищо...
покарах пак така известно време , и пак на доктор- и хоп датчик разпределителен вал![]()
А сега нищо от тази диагностика ...станах като една гледачка....от това ще е , от онова ще е
Ще я кача на диагностика и ще видим.Колега тоя датчик на вала първото скъпо ли ти излезна и трудно ли се сменя.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
brst написа:Николай К написа:Sesko написа:Диагностика му е майката момчета , другото е бошлаф. Ако и там нищо не излиза ще го мислим
покарах пак така известно време , и пак на доктор- и хоп датчик разпределителен вал![]()
Ще я кача на диагностика и ще видим.Колега тоя датчик на вала първото скъпо ли ти излезна и трудно ли се сменя.
Ами колега един приятел ми го даде този датчик, и също го смени, понеже не бях в града..
Излезе ми 70лв.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Днес я качих на диагностика и показа грешка на сондата от 1-3 цилиндър /при мен нали са 2 броя /
Ще я купя но питането ми е сондата на 1-3 цилиндър коя е ? На късият колектор или на по дългият
Ще я купя но питането ми е сондата на 1-3 цилиндър коя е ? На късият колектор или на по дългият
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2