покупка на бмв 525 их
Модератор: Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
покупка на бмв 525 их
Привет колеги
искам да Ви помоля за вашите мнения по въпроса за бмв 525 их.Видях,някои теми по въпроса,но все още не съм наясно с този "юнак".направо на въпроса:изпадна ми страхотен екземпляр-закупен от дарукар(от тати за щерката-карано е само от мацката-единствен собственик:clap: ) и обслужван там винаги!колата е с всички възможни екстри за модела и от 3-4 години не е карана.като цяло ми изглежда много добре,но я продават,понеже има някои неща за смяна(предни дискове,задни накладки..за ръчната,предните пружини са счупени,жилото на автомата някои неща по ходовата част и др.дребни неща)Човека си е баровец и като е отишъл в "БароКар" и за тези части и труд са му обявили,няколко бона и нормално е решил да се отърве от(старата и скъпа за подръжка) кола.Колеги,моля Ви,който каквото знае и е патил с части и подръжка-слаби места и недостатъци да драсне някой ред...ще съм безкрайно благодарен!
П.П. ...и да ме свтнете как така тая мацка може да му счупи пружините на тоя дзвер...скачала ли е...чупят ли се лесно..? Благодаря предварително !

П.П. ...и да ме свтнете как така тая мацка може да му счупи пружините на тоя дзвер...скачала ли е...чупят ли се лесно..? Благодаря предварително !
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Re: покупка на бмв 525 их
Ми пружините се чупят лесно......
Ако мацката кара ОФ-РОУД
А тва за жилото на автомата нещо не го разбрах.....
Не ще да включва автомата, тъй ли?
Ако мацката кара ОФ-РОУД

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
pepitoooooooooo написа:Ми пружините се чупят лесно......
Ако мацката кара ОФ-РОУД![]()
Без жилото не включва, не питай от къде знам

А за пружините и офроуда - ми то всичко е офроуд в България

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Колега всичко звучи много добре. 4 Диска + накладки около 400лв струват (хубави). Това за трошене на пружините за първи път го чувам
Имай предвид, че са кът iX-овете и на втора ръка има малко части за тях. Окачването е различно от това на обикновената е34. Понахарчва малко повече от обикновената 2.5 заради Х-а Иначе ако е някаква много запазена я вземай. Зимата ще си умреш от кеф, особено ако много пътуваш 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
и аз да питам тука. Имам предложение за един и ме интересува разход какъв дава? Като колата е с газов инжекцион.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
pepitoooooooooo написа:Ми пружините се чупят лесно......
Ако мацката кара ОФ-РОУД![]()
не...жилото го има в багажника готово за смяна,но има "няколко" забележки и леко ме притесняват:предните карета леко се обаждат,шофьорската седалка неможе да мърда напред или назад от едната страна(нещо механиката май..),дискове,пружини-предни,а сигурно и колко други има,които не ги знам...

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Нещо проблемите в тази кола все повече се увеличават. Я по-добре не я взимай за да не изскочи и някой проблем в мотора и скоростите. Или май си я взел вече а? 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
///MILEN написа:За Русе 16/100 ГРАДСО НА ВЪН 11/13 ГАЗ
ама това с или без бидона с ракията е

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
Тъй като колата е със задвижване и на предните колела, обслужването е --- по 2 !
Каретата могат и да се рециклират, има фирми, които са се специализирали в тая дейност. Седалката не е проблем- ще си купиш друга. Тва жило нещо не ми се струва приятна тема, че май не вкключва скоростите тая кола... а дали е от жилото? Преглед в сервиз?? ЕДВА ЛИ....... тука гадаем- или си купил колата и се чудиш кво да я прайш, или си прайш тънки сметки, колега.. А щом си зимаш такова БМВ, със сигурност ще са криви.
Обади се на некой, който има понятие под шапката за кво става въпрос, прежали 30 кинта, да му изгубиш един час и да направи поне обстоен преглед на колата.
И на последния въпрос- Мой приятел в Ямбол караше същата, на метан. Последно като говорихме, каза, че му е дала 10 лв на 100 км, но цената на метана я вдигнаха и послено май се чудеше дали да не продаде системата. Тва е в общи линии. А сега земи да споделиш твоя ли е таз кола, или си прайш сметката да я земеш на цена на вторични, да я възстановиш, да и сложиш метан и... да си патрон, като караш голям автомобил с евтино гориво. Аз така направих като теб, сметката излиза крива. Вервай...
Каретата могат и да се рециклират, има фирми, които са се специализирали в тая дейност. Седалката не е проблем- ще си купиш друга. Тва жило нещо не ми се струва приятна тема, че май не вкключва скоростите тая кола... а дали е от жилото? Преглед в сервиз?? ЕДВА ЛИ....... тука гадаем- или си купил колата и се чудиш кво да я прайш, или си прайш тънки сметки, колега.. А щом си зимаш такова БМВ, със сигурност ще са криви.
Обади се на некой, който има понятие под шапката за кво става въпрос, прежали 30 кинта, да му изгубиш един час и да направи поне обстоен преглед на колата.
И на последния въпрос- Мой приятел в Ямбол караше същата, на метан. Последно като говорихме, каза, че му е дала 10 лв на 100 км, но цената на метана я вдигнаха и послено май се чудеше дали да не продаде системата. Тва е в общи линии. А сега земи да споделиш твоя ли е таз кола, или си прайш сметката да я земеш на цена на вторични, да я възстановиш, да и сложиш метан и... да си патрон, като караш голям автомобил с евтино гориво. Аз така направих като теб, сметката излиза крива. Вервай...
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
Хахаха...това накрая ми хареса:)Пепи,колта е на брат ми(скоро я взе от въпросната мацка),но му е много скъпо на бензин,а не му се дават 1800-2200лв. за метанов инжекцион и неиска да я вижда!pepitoooooooooo написа:Тъй като колата е със задвижване и на предните колела, обслужването е --- по 2 !

pepitoooooooooo написа:Тъй като колата е със задвижване и на предните колела, обслужването е --- по 2 !
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
Пускай в "продава".
Не се занимавай с глупости,,, ще я купят заради двигателя. После си купи една за три хил. примерно, дето да е добре, тука наскоро продадоха такава, напълно обслужена, със пълна бутилка, момчето просто се качи, запали и си кара.
Не се цапай, щом питаш тука, значи не можеш сам да я ремонтираш и туриш пак сам уредба. Майсторите ше ти одерат кожата, а резултата не е ясен.
Просто си купи готова кола и карай. Не се занимавай с глупости.
Не се занимавай с глупости,,, ще я купят заради двигателя. После си купи една за три хил. примерно, дето да е добре, тука наскоро продадоха такава, напълно обслужена, със пълна бутилка, момчето просто се качи, запали и си кара.
Не се цапай, щом питаш тука, значи не можеш сам да я ремонтираш и туриш пак сам уредба. Майсторите ше ти одерат кожата, а резултата не е ясен.
Просто си купи готова кола и карай. Не се занимавай с глупости.
предни дискове,задни накладки..за ръчната,предните пружини са счупени, някои неща по ходовата част и др.дребни неща
предни дискове-само за модела;
задни накладки..за ръчната-еднакви са с всички останали масови е34-ки и някои е32;
предните пружини са счупени-тук си намерил някакво решение...;
някои неща по ходовата част- е тука е приключение,дай повече инфо(има решения)

автоматика не се усеща,че превключва работи перфектно!
хидротрансформатора (балона) на зф 5хп/18(модела на кутията) е доста усилен специално за тоя модел

жилото на автомата
то не е за смяна!просто трябва да се синхронизира с лоста на скоростите,защото при лоста е ''четеца'' за компютъра на скоростите..........демек лягане под колата с две гаечни 13-ки ключета и 5 мин. работа

Каретата как ги позна? тракат ли на завой или....?скоро сменях маншони и грес на предните и честно да ти кажа не виждам как може да се счупи това нещо

какво мислите за метанов инжекцион с олекотена бутилка 100 л.?някой кара ли на метан и ако да,какъв разход ви дава?
метана не е за тоя мотор ,заради многото бобини-повярвай ми.по-добре мисли за газ;
разход (бензин)
-градско 14/100;
-селско демек оффроад над 20/100;
-извънградско 8.5/100;
изпадна ми страхотен екземпляр-закупен от дарукар(от тати за щерката-карано е само от мацката-единствен собственик:clap: ) и обслужван там винаги!
значи скоро не е обслужвана.тая кола проблеми няма,просто са изпуснати някои смени на комсумативи

дай да я видим убавицата и....
да неинвестират повече в тази "бракма"
....тук може много да спорим,даже няма да ни стигне форума

Колеги,днес подкарах змея,ама бая си лапка тая гад
дава ми 16-18 л. на 100 км. на компа среден разход.Освен това ми се стори,че много стегнато вози...направо,като калибра(с 4 нови амортесьора е,но май са спортни...как да ги разпозная?) мисля,че би трябвало доста по-меко да вози...? И за маслото...какво трябва да е за автомата,двигателя,диференциала(раздатъчната също),хидравликата и спирачната течност(каква и DOT-4 или 5 ?) и кое колко събира?
въобще не съм в час с този автомобил...като цяло ми хареса но неусетих 190 коня в интерес на истината.ако някой знае добри диагностци, да каже къде да ходя да ми направят цялостна диагностика.И на края,но не на последно място - газ или метан?!? Благодаря Ви,колеги за отделеното време 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Газ, мани го тоя метан.
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4