Катализатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Катализатор
Zagy написа:ludia написа:То ако сваля катализаторите парите ще идат за ремап то се знае![]()
и заради тази причина не ми се махат
Това е перфектната инвестиция - не го мисли, а го направи![]()
Сашо, не го слушай...лъже те...

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Вчера си купих BMW 330cd и докато беше на подемника и го оглеждаха в сервиза ми направи впечатление двете малки гърнета с форма на катализатори.
Както прочетох по-нагоре явно това са вторичните катализатори. И очевидно махането и замяната с права тръба е лесно. Интересува ме дали първичния като се изкорми и се завари пак не променя звука по някакъв неприятен начин?
Ако беше с правилна форма нямаше да питам ама изглежда странно.
Както прочетох по-нагоре явно това са вторичните катализатори. И очевидно махането и замяната с права тръба е лесно. Интересува ме дали първичния като се изкорми и се завари пак не променя звука по някакъв неприятен начин?
Ако беше с правилна форма нямаше да питам ама изглежда странно.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Звука на мотора остава същия - единствено турбината се чува малко повече.
Поиграй си малко и вместо да "кормите" предния катализатор - сложете и там права тръба...за да се избегне завихряне на газове в обшивката на първия катализатор.
Поиграй си малко и вместо да "кормите" предния катализатор - сложете и там права тръба...за да се избегне завихряне на газове в обшивката на първия катализатор.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Да аз за звука знам, че става още по-приятен за ухото
- всички предишни коли са били без катализатори с прави тръби. Първия кат ще се прави най-вероятно с права тръба - играчка е, но няма как.

"Чемодан, вокзал, Москва"
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Така и не ми стана ясно понеже искам да си махна катализаторите на е46 328и как да се оправя с сондите ???

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
punish_the_benz написа:Така и не ми стана ясно понеже искам да си махна катализаторите на е46 328и как да се оправя с сондите ???
Можеш да си ъпдейтнеш софтуера и при ъпдейта да се нагласи на евро2 стандарт (мисля че така се казваше) при което се елиминират 2рите сонди.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Здравейте,
вчера махнаха и моя катализатор, само един беше, горе под мотора. Момчето го направи много професионално, около 3 часа работа, направо права тръба сложи, явно съм глух, но не усещам да вие повече турбината, може отвън да се чува, в купето няма промяна. Относно вървеж, колата стана по-директна и по-пъргава, не съм я натискал сериозно в обороти, че в софийската мизерия вече ходих да ми оправят една гума, беше разлепила от джантата.
вчера махнаха и моя катализатор, само един беше, горе под мотора. Момчето го направи много професионално, около 3 часа работа, направо права тръба сложи, явно съм глух, но не усещам да вие повече турбината, може отвън да се чува, в купето няма промяна. Относно вървеж, колата стана по-директна и по-пъргава, не съм я натискал сериозно в обороти, че в софийската мизерия вече ходих да ми оправят една гума, беше разлепила от джантата.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
RaHzElChO написа:Здравейте,
свали си прозореца малко да ти стане харно и на душата (освен на джоба)

ФФФФФФФФФффффффффффффффффСССссс!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
vicho написа:RaHzElChO написа:Здравейте,
свали си прозореца малко да ти стане харно и на душата (освен на джоба)![]()
![]()
ФФФФФФФФФффффффффффффффффСССссс!!!![]()
![]()
![]()
Абсолютно вярно, сега го пробвах, много добре се чува, все едно съм подкарал някое Evo 8.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Малко да възродя темата.. Колеги, които сте сваляли катализатори.. Може ли въпросния сериен номер на катализатора да се види и без да има нужда да се сваля. Понеже съм намислил една интервенция.. но преди да почна да правя нещо искам да си проверя цената на катализаторите и чак тогава. А пък и нямам в момента къде да вдигна колата на подемник за да разбера сам 

- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
punish_the_benz написа:Така и не ми стана ясно понеже искам да си махна катализаторите на е46 328и как да се оправя с сондите ???
колега на мойта откачих от доло буксите на задните катализатори и карах така 1 седмица и не отчете грешки

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
А,някой да знае в Бургас как седят нещата с изкупуването на Катализаторите на 320 д фейс., и също така къде да се махнат читаво и подменят с прави тръби .Благодаея!!!
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Колега разреши ли проблема и как? И на мен ми се налага премахване на катализатирите 323ci и се притеснявам за ламбда сондите след катализатора.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Вариант1 Можеш да си ъпдейтнеш софтуера и при ъпдейта да се нагласи на евро2 стандарт така двете сонди се елиминират.
Вариант2 Слага се по една гайка на самите сонди за да се ограничи притока на газове и би трябвало да не отчита грешка.
Вариант2 Слага се по една гайка на самите сонди за да се ограничи притока на газове и би трябвало да не отчита грешка.
новият ми номер: 0877787835
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
marto853. написа:Вариант1 Можеш да си ъпдейтнеш софтуера и при ъпдейта да се нагласи на евро2 стандарт така двете сонди се елиминират.
Вариант 2 отпада защото не работи. Аз съм в момента с гайка и пак отчита.