Дистанционно палене на кола
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jboss
- Потребител
-
- Кара: E46 320d по две
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500
Дистанционно палене на кола
Колеги някои да знае сервиз за поставяне на дистанционно палене на кола в София?Модула е ясен намира се за 90 лв ,търси се добър жичкаджия,даваите идеи. 

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Re: Дистанционно палене на кола
Ако колата не е автоматик забрави!
ако
ако
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
Какво пречи ако е с ръчка, ясно е че ако е оставена на скорост и се запали дистанционно какво ще стане но все пак 

- jboss
- Потребител
-
Колега колата е Е46 320 автомат.Спасяваите ме колеги,че жената ме изяде що моита имала а неината не?

P.Markovski написа:Какво пречи ако е с ръчка, ясно е че ако е оставена на скорост и се запали дистанционно какво ще стане но все пак
ще може ли да си сигурен, че е паркирана винаги на свободна и ръчната е дръпната?
Самата мисъл да паркирам на свободна ми изглежда адски опасна. Няма да разказвам пак моята случка преди две години да не ставам банален

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Без да искам да засягам жената на колегата , но - жена е много вероятно да си остави колата на скорост . Не им е приоритет техниката на жените . Да не говорим за веселите последствия от опъната ръчна зимно време 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
не че искам да ти давам акъл ма защо просто не ги транпите возилата, иначе порови в търсачката имаше един сервиз всестранно развит но името не помня
- jboss
- Потребител
-
Така явно няма жичкаджи в форума
.Значи ще се справяме сами,след голямо четене по различни форуми се установи следното:Модула е елементарен за поствяне,стига да имаш малко познания за ел.системите,но идва друг проблем как да заобиколим имобилаизера? Значи понеже наще колици се водят за дост умни
(не че им пречи това на крадците) полвината имобилаизер бил в компа а другата на гривната (поне така си преведох).Вариантите са 2:
1 Лепим 1 чип на гривната.
2 Софтуерно премахване на имобилаизера.
И понеже не ни устроива нито един от двата ние ще търсим трети и четвърти. Някои ако може да помага и после ще направя 1 хубава темичка по въпроса с снимков матерял,според мен това е една добра екстра.

И понеже не ни устроива нито един от двата ние ще търсим трети и четвърти. Някои ако може да помага и после ще направя 1 хубава темичка по въпроса с снимков матерял,според мен това е една добра екстра.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
jboss написа:Така явно няма жичкаджи в форума.Значи ще се справяме сами,след голямо четене по различни форуми се установи следното:Модула е елементарен за поствяне,стига да имаш малко познания за ел.системите,но идва друг проблем как да заобиколим имобилаизера? Значи понеже наще колици се водят за дост умни
(не че им пречи това на крадците) полвината имобилаизер бил в компа а другата на гривната (поне така си преведох).Вариантите са 2:
![]()
![]()
3 и 4 стават много сложни да не кажа почти невъзможни,мислил съм доста неща по този въпрос.И не е чак толкова лесен монтажа на този модул има няколко вериги които трябва да се захранят освен контакта.Но да си ''скопиш'' имото не е много удачно
Значи, те хората са си го измислили. Ако оставиш колата на скорост просто не пали и толкова. Следващото нещо е че, за толкова години и няколко БМВта досега никога не ми е замръзвала ръчната спирачка. Тва да не е ОПЕЛ! Направили са го хората качествено и ръчната си работи при всякакви атмосферни условия та дрънка! Единственият проблем е в имобилайзера. Ключа е проблема - за да разблокира запалването ключа трябва да се намира в близост до патрона на запалването. Единият вариант е да си оставиш резервния ключ някъде в близост до патрона за зимата, предполагам за подгряване ти трябва тая простотия
, другият е действително да се изключи ЕВС проверката на ключа, ама все пак аз лично не ти го препоръчвам. Тъпото е, че така зимно време някой може да ти запали колата и с отвертка

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D

Това за ключа в колата изобщо не е за препоръчване. Нали точно, ако не дай си боже автомобил бъде откраднат, а не дадеш на застрахователите пълният комплект ключове които си описал не ти се плаща нищо

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
slitter написа:Значи, те хората са си го измислили. Ако оставиш колата на скорост просто не пали и толкова. Следващото нещо е че, за толкова години и няколко БМВта досега никога не ми е замръзвала ръчната спирачка. Тва да не е ОПЕЛ! Направили са го хората качествено и ръчната си работи при всякакви атмосферни условия та дрънка! Единственият проблем е в имобилайзера. Ключа е проблема - за да разблокира запалването ключа трябва да се намира в близост до патрона на запалването. Единият вариант е да си оставиш резервния ключ някъде в близост до патрона за зимата, предполагам за подгряване ти трябва тая простотия, другият е действително да се изключи ЕВС проверката на ключа, ама все пак аз лично не ти го препоръчвам. Тъпото е, че така зимно време някой може да ти запали колата и с отвертка
![]()
![]()
И с другия ключ не става ако се остави около рингчето на имото.Тогава ще стане така че ще може да си запали колата само от модула не и от втория ключ.Просто ако има два чипа един до друг независимо че са еднакви и за съответната кола имото не ги приема ако са заедно.Лично на мен много ми харесва екстрата затова съм се задълбочавал толкова направил съм над десетина коли да палят с дистанционните дори и да се гасят пак от него, но тук идва момента свързан точно с имобилайзера а него не ми се пренебрегва както и на колегата пуснал темата.
Едно време се занимавах с монтаж на автоаларми и си бях разработил модул за палене и гасене на двигателя приложим за всяка афтърмаркет аларма,като блокировка най често ползвах сигнала от ръчната ако не е опъната не пали но съм правил и блокировка на скоростния лост с два изключвателя един за 1,3и5 и един за 2,4и задна но това вече е по трудно за изпълнение защото не на всеки автомобил пасва да се сложат изключватели.
- martobossa
- Потребител
-
- Кара: BMW X5
един приятел сложи на 320 с рачни скорости и свали жратата на един гараж така4е задалжително трябва да е автоматик
поздрави на всички 

- Ganchetty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Малко да възродя темата... идва зима и от сега гъза ми залепва за кожата, а докато подгревателите стоплят и топките ми се свиват
Става въпрос за 330ci Automat има ли вариант да се сложи дистанционно палене?

Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ganchetty написа:Малко да възродя темата... идва зима и от сега гъза ми залепва за кожата, а докато подгревателите стоплят и топките ми се свиватСтава въпрос за 330ci Automat има ли вариант да се сложи дистанционно палене?
Нещо подгрева ти не е в час да знаеш,тва нещо при Е46 незнам при другите може да ти подпали дупето след 3-тата минута и загряват доста бързо...еднкаво ли е на 2-те седалки - направи си един тест,при мен е така моята загрява доста по-бавно от на половинката,но при мен е ясен проблема и скоро ще се оправи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2