BRC Sequent на M40?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
BRC Sequent на M40?
Въпросът ми е дали избраният от мен газов инжекцион BRC Sequent е подходящ за М40? Правих, уж, някакво проучване, в което и много от вас се включиха - благодаря ви още веднъж - и се спрях на тази "система". Губи ли се мощност при високоте обороти?
Благодаря ви, предварително.
Благодаря ви, предварително.
Дай 102% от себе си! Винаги...
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега верно ли искаш да дадеш 2 бона за газ на е30
Със сегашните цени на газта и бензина и като човек който доста време се е мъчил да кара на газ ти препоръчвам да се откажеш
Освен ако не караш над 40-50к км. на година.
Вярно е че при газовите инжекциони разправията е почти никаква, разликата в разхода на гориво бензин - газ е минимален около 10%
Но колкото и да е по добре винаги можеш да очакваш преебани дюзи,по често смяна на генерацията гарнетата изкарват 2 години преко силии тн.

Със сегашните цени на газта и бензина и като човек който доста време се е мъчил да кара на газ ти препоръчвам да се откажеш

Освен ако не караш над 40-50к км. на година.
Вярно е че при газовите инжекциони разправията е почти никаква, разликата в разхода на гориво бензин - газ е минимален около 10%
Но колкото и да е по добре винаги можеш да очакваш преебани дюзи,по често смяна на генерацията гарнетата изкарват 2 години преко силии тн.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Няма смиъл, та тва са 2000 лева - по-добре доплати за Е36
Трябва да си направиш сметка кога ще ги избиеш цели 2000 лева от по-евтиното гориво и дали не можеш да си вземеш по-читава кола за тези пари! И действително се скапват част от нещата по тази кола като не я караш на бензин дълго време.

BMW only!
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
абе в момента газта е 80 стотинки а бензина 1,80
с 20 лв газ се минават малко под 200 км при леко каране а с 20 лв бензин се минават 80-100 км преко сили...
на всеки 100 км си вътре с 20 лв на 1000 с 200 и натам мое да си смятате
Аз газта я махнах.... ама има голяма разлика на джоба
Преди пиех кафе в Пловдив или Благоевград като се чудя какво да правя и си стигам за нула време като карам както ми душа дава... а сега пия кафе в студ град че е по евтино и карам лекинко
Но какво да се прави... манията си е мания съсипва ти всичките пари
За това си имам два двигателя... един зимен който да си карам на газ и да си се возя и един летен без газ да му се кефя

с 20 лв газ се минават малко под 200 км при леко каране а с 20 лв бензин се минават 80-100 км преко сили...
на всеки 100 км си вътре с 20 лв на 1000 с 200 и натам мое да си смятате

Аз газта я махнах.... ама има голяма разлика на джоба

Преди пиех кафе в Пловдив или Благоевград като се чудя какво да правя и си стигам за нула време като карам както ми душа дава... а сега пия кафе в студ град че е по евтино и карам лекинко

За това си имам два двигателя... един зимен който да си карам на газ и да си се возя и един летен без газ да му се кефя

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- vld
- Старши ентусиаст
-
Дилян Пенчев написа:абе в момента газта е 80 стотинки а бензина 1,80![]()
на всеки 100 км си вътре с 20 лв на 1000 с 200 и натам мое да си смятате![]()
![]()
Аз газта я махнах.... ама има голяма разлика на джоба![]()
Преди пиех кафе в Пловдив или Благоевград като се чудя какво да правя и си стигам за нула време като карам както ми душа дава... а сега пия кафе в студ град че е по евтино и карам лекинко![]()
За това си имам два двигателя... един зимен който да си карам на газ и да си се возя и един летен без газ да му се кефя![]()
![]()
Бате земи една печка и пак ша си пиеш кафето по пловдовско

Аз за какво съм я взел

Колкото и да тормозиш нали е дизелче яко върви и харчи 10 нафта

Страшното е когато и на газ не ти стигат парите.
Аз лично никога няма да си сложа газ, ама това си е лично решение .Уважавам хората които го правят от любов към автомобила, едните никога не биха повредили колата с някаква си газ и другите които просто нямат възможност , но занищо на света нещат да се разделят с любимото си БМВ.
Е няма как да не съм против киселяците и тънките сметки, които правят някои . Още не седнали в колата и смятат колко ще им излезе ма газ на бензин.
Както каза колегата по горе като ненастъпваш не харчи ............
Аз лично никога няма да си сложа газ, ама това си е лично решение .Уважавам хората които го правят от любов към автомобила, едните никога не биха повредили колата с някаква си газ и другите които просто нямат възможност , но занищо на света нещат да се разделят с любимото си БМВ.
Е няма как да не съм против киселяците и тънките сметки, които правят някои . Още не седнали в колата и смятат колко ще им излезе ма газ на бензин.
Както каза колегата по горе като ненастъпваш не харчи ............

- vld
- Старши ентусиаст
-
BAYRON написа:Е няма как да не съм против киселяците и тънките сметки, които правят някои . Още не седнали в колата и смятат колко ще им излезе ма газ на бензин.
Колега как да не ти стане смешно като видиш S500 И отдолу под бронята къше дупката за газта

Иначе са тарикати

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Абе нафтата също не е много ефтина
А относно разхода... мойта кола дава 10 извънградско при нормално каране... мойто нормално каране е 160 км/ч като ако позволяват условията и движението се тества постоянно "как върви"

А относно разхода... мойта кола дава 10 извънградско при нормално каране... мойто нормално каране е 160 км/ч като ако позволяват условията и движението се тества постоянно "как върви"

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
Уважавам и ценя сериозните мнения по въпроса, но че от газ-та има оферта - факт! Че тоя пусти газов инжекцион, който съм го харесъл ми гарантира запазване на динамичността и липса на детонации - така пише. Повечето хора се съгласяват с казаното от опит.
Определено предпочитам да си дам 2-та бона за коректна, спрямо автомобила, иконимия, отколкото за няква Е36 (хич не ме кефят тея
).
Исках да разбера по-скоро техническата част на проблема, а не толкова моралната. Но и тя си ми трябва де
Межу другото, поразрових се, и в бая други форуми от конкуренцията
имат отделни глави или секции, с които се занимават с проблемите на дадената марка с приспособяването и при преминаване на алтернативно гориво. Нека не прозвучи като критика, а като съвет.
Благодаря за мненията ама : Show MUST go on

Определено предпочитам да си дам 2-та бона за коректна, спрямо автомобила, иконимия, отколкото за няква Е36 (хич не ме кефят тея

Исках да разбера по-скоро техническата част на проблема, а не толкова моралната. Но и тя си ми трябва де

Межу другото, поразрових се, и в бая други форуми от конкуренцията

Благодаря за мненията ама : Show MUST go on

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Решил си газ - добре, но не се набутвай с БРЦ - много ядове ще имаш в последствие с тая марка. Потърси нещо друго. А като ще даваш 2 бимберици, замислял ли си се за метанова уредба? Не знам дали е по-далавера от газта в момента, ама съм се возил на едно пежо 406 с метан и яко дърпаше - е, като мина на бенз се усети разликата, ама и с метана не беше зле.
It's not who You are, it's who You know...
- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
logout написа:Решил си газ - добре, но не се набутвай с БРЦ - много ядове ще имаш в последствие с тая марка. Потърси нещо друго. А като ще даваш 2 бимберици, замислял ли си се за метанова уредба? Не знам дали е по-далавера от газта в момента, ама съм се возил на едно пежо 406 с метан и яко дърпаше - е, като мина на бенз се усети разликата, ама и с метана не беше зле.
Метана е далавера само че уредбата тежи повечко и ще му зминава окачването доста по - бързо. А БРЦ-то го препоръчват за инжекцион така че не виждам смисъл да търси друго.
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
Абе....мислих, мислих....и ще видя дали съм се одавил като патките. Записах си час за BRC-то и после ще пиша какво, как, колко и дали си струва.
Благодаря ви.
Благодаря ви.

- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
А между другото, тая система става и за метан, така че ако размисля в последствие, преминаването опира само до бутилката. На теория е така...
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3