Ъпгрейд на музиката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: Ъпгрейд на музиката
А да питам 17 см говорител ще мога ли да събера в дупката на задната кора на седан без рязане?
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Може и да влезе,колега,но няма да можеш да сложиш решетката.........А по въпроса за музиката.Аз съм с ЦД алпин 9882 РИ,2 баса в багажника 12 инчови(с двоен шев МТХ,отзад на кората съм с 2 броя пайнери под решетките,в задните кори с пищялки пайнер,а отпред в краката и горе съм също с паинери.Басовете захранвам с усилвател Дарк Блу на Хеликс(доста големичък).Всичко това сътворихме с мои приятели от ТОЯГА.Мога да споделя,че музиката е доста качествена....когато поискаш можеш да я слушаш тихичко,а когато пожелаеш-можеш да усилиш на воля......Но всичко е до вкус и желание! 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Взел си комби и си му съсипал багажника с тая музика.
По малко място щеше да заема една баскаса.

По малко място щеше да заема една баскаса.
ми то първо сложих каса и беше много грозна ситуацията и пак нямаше място... Пък и аз почти него ползвам багажника 

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Хубаво е станало,колега,важното да има БАСС и на теб да ти харесва 

- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Решил съм да вмъкна в багажника на #sedan с оригинален #hk, 15" #hertz + #amplifer hertz, пък каквото ще да става...

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Да се похваля малко. Вчера си поиграхме с един колега и слагахме допълнителен бас към сегашната музика на мястото на ски сака. Използвах 12" бас пайнер който става и за туба и за "free air" и стъпало също пайнер. Общата им цена е 400лв. и целта ми беше да си засиля баса. Лично за мене се получи доста добре и остана да си настроя добре музиката. Ето малко снимки снимани с телефона още е грозновато и грубовато, но си се намръзнах вчера
По натам съм решил да го довърша и по-културно

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Колеги, вижте над какво поработих в Е34-ката :
2 бр. Boschmann 8''
1 бр. Blaupunkt 1x160w RMS
Проекта мина под наслов Soft Bass

2 бр. Boschmann 8''
1 бр. Blaupunkt 1x160w RMS
Проекта мина под наслов Soft Bass

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

зор да си съсипете колите!
до тук нито едно качествено решение
- колегата с комбито ме втрещи, честно казано...
- фрий еър пайнера ОК, ама до някъде, защото ние дето сме с падащи задни седалки, че и ползваме тази екстра, какво правим? Освен това возещите се отзад ще им е "доста" комфортно

- е34-ката

първо, тук говорим за е46-ци и второ, който возиш отзад не му завиждам, дори и да не се е облегнал върху баса

абе вие сериозно ли?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- pekicha
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D 2003
Аз си купих HERTZ DSK 165, които са двукомпонентни с отделни пищялки и с един приятел ги сложихме - общо два комплекта. Отпред пищялките си влязоха като по учебник и отзад всичко си влезе по местата. Пищялките малко се вижат отзад, но пък за по притенционзните може да се измисли нещо... Проблем имаше с големи говорители отпред, понеже мястото е малко и трябва да се позрежат ръбовете на пластмасата от кората. Иначе нищо не се вижда и все едно колата си е с оригиналното аудио. Смених си и CD-то с един pioneer на старо. След цялата тази история, мога само да кажа, че в момента музиката няма нищо общо с оригиналната и е в пъти по качествена и силна. Не съм слагал усилватели, понеже звука си е достатъчно силен и сега.
Ще кача и снимки довечера.
Ще кача и снимки довечера.
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
vicho написа::shock:
- фрий еър пайнера ОК, ама до някъде, защото ние дето сме с падащи задни седалки, че и ползваме тази екстра, какво правим? Освен това возещите се отзад ще им е "доста" комфортно![]()
Вичо при мене е оптимално така. Мойте седалки са цели и не са падащи. Също така няма проблем за сядащите отзад, защото подлакътника се затваря докрай (баса е зад ламарината и подлакътника е далече от него). Също така написах, че снимките са от деня в който го монтирах и засега е грозно, но ще го направя по грамотно с финна мрежичка пред колоната, отзад дървената част ще я направя с мъхест мокет като фона на багажника и т.н. При мене си се получи ефекта който исках малко повече бас към фабричната музика и да не си губя багажника.
П.с.
Аз ли се бъркам или на всички седани трябваш да има ламарина зад седалките? Аз си спомням, че ти беше писал, че си без ламарина и явно за това си с падащи задни седалки

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
vicho написа::shock:
до тук нито едно качествено решение
- колегата с комбито ме втрещи, честно казано...
- фрий еър пайнера ОК, ама до някъде, защото ние дето сме с падащи задни седалки, че и ползваме тази екстра, какво правим? Освен това возещите се отзад ще им е "доста" комфортно![]()
- е34-ката
![]()
първо, тук говорим за е46-ци и второ, който возиш отзад не му завиждам, дори и да не се е облегнал върху баса![]()
абе вие сериозно ли?
Аз под качествено решение разбирам:
- да не се разваля цялоста на шасито
- да ми остане багажника празен
- да не ми дрънкат рег. табели
- да не ме чуват от три завоя разстояние
Аз не мисля, че в някой от показаните по- горе решения има каквото и да било съсипване на колите. Във варианта с подлакътника, единственото което е махнато е самия подлакътник, който така или иначе е направен да се сваля. Удоволствието от подобно решение е голямо, защото се довършва звука с точно липсващите честоти- именно мек бас. Оригиналните колонки освен да правят хубаво и качествено стерео, друго не могат. А рязането на ламарини отзад за да се сложат примерно елипси е крайно неприемлив за мен. А що се отнася до това, че съм пуснал мнението в Е46 подфорум, не мисля, че има някакво значение, тук виждам сродни души

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2