Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
stefanoff написа:Стига се надлъгвайте с тея батерии![]()
Аз не виждам, какъв е смисъла да се купува лаптоп втора ръка, след като има нови по 500-600лв
По същата логика дай да си вземем нова кола, вместо старо поддържано БМВ

Просто има лаптоп-и които и да са 3-та употреба, с малко почистване карат още години.
Аз лично използвам такъв, и съм повече от доволен. Сега ще скокнете че батерията била стара - ми хубаво взех си 9 клетъчна и карам по 6-7часа работа.
Но знам че каквото и да стане машината ще работи, а няма да грее, да и се пукат пластмасите и, да и се скапе нещо, просто защото му е дошло времето и тн.
В същото време някакво Фужитсу Сименс грее като печка Мечта, сменило е три харддиска по този повод, корпуса се разпада, а се използва 95% от времето само на бюро. А отделно няма да ти казвам как се работи през лятото и колко е неприятно
ПС и двата гореспоменати са с почти еднакви параметри
Последна промяна cod-cdbp на 13 Окт 2011, 22:30, променена общо 1 път

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Аз ползвам 2ра ръка лаптоп и съм много доволен. И нов съм имал... извода ми е, че повече нов лаптоп и gsm няма да си взема никога! Има достатъчно загазили за пари или пък често сменящи моделите хора, даващи добра стока на "тънко"
Разбира се само от достоверни лица и срещу гарантиран произход 
В еверест имаше нещо като "износване на батерията", което би могло да те ориентира. То друго не виждам какво може така драстично да се износи при използване.
Аз взех един лаптоп от ибей (каква смелост
) и износването му на батерията е 23%, което според мен е добре. Батерията кара над 2ч и сега.
Но от друга страна имам лаптоп тошиба на 3 или 4 години, на който еверет показва износване на батерията 0%. Просто почти не е ползван на батерия и винаги стои включен в контакт
Аз взех един лаптоп от ибей (каква смелост
Но от друга страна имам лаптоп тошиба на 3 или 4 години, на който еверет показва износване на батерията 0%. Просто почти не е ползван на батерия и винаги стои включен в контакт
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Vladko написа:xpl0d написа:Най-лесно се ориентираш по модела и марката. Ако е IBM Т нещо си примерно е много стар. Другия начин е по хардуера в лаптопа, примерно по процесора ако е P4 сам си прави сметка на колко време е. Ако е от по-новите взимаш модела на процесора примерно Е5300 проверяваш го в на интел сайта и там си пише кога е пуснат и/или спрян от производство. По паметта също можеш да се ориентираш - ако е DDR 1 или 2 е стар, ако е 3 - нов.
До автора на темата: Пренебрегни това мнене е изключително грешно. Процесори от типа Exxx не се слагат на лаптопи. IBM/Lenovo T серията са изключително качествени, има и стари и нови модели.
Moхооо, мохоооо, чети и се осведоми малко преди да ланкаш глупости. Първо съм писал "примерно", не съм казал 100% се слагат и второ IBM не правят лаптопи от много отдавна. Тва, че си достатъчно прост да не правиш разлика между истинско IBM T и китайския боклук Lenovo T си е твой проблем
запази си дебилното мнение и не обърквай хората.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Моя съм си го взел чисто нов 2008г. за 1800лв. ACER и сега батерия ми показва 72% износване трая 10 мин. хахах
Последна промяна Next на 14 Окт 2011, 0:16, променена общо 1 път
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
PaCk0o написа:ms написа:u`F`o написа:Да ви покажа Acer на 4ри години, че батерията му кара по 1:30ч - 2:00ч, колкото е заводско и си е пушка
има само 2 начина за това- или си купил нова, или тая батерия се ползва 10 пъти в годината... да ти покажа моята от Асер на 4,5г.- държи максимум 10 минути (колкото да го изключа като спре тока), но тоя лаптоп се ползва по цял ден на зарядно вместо настолен и батерията НЕ се маха... Ама съм си купил нова дето изкарва 2 часа и си я ползвам само при нужда
явно си попаднал на батак, моя е на 2г и нещо батерията си е пушка държи над 2 часа, за това време е винаги включен не се изключва и батерията си е в него.
Явно и аз съм от късметлиите с асер, за 3 години, батерията не е мръднала, кара по 2 часа без проблем, до сега не съм я сваляла никога (не знам дали има значение)
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
PaCk0o написа:къде го гледате тва износване ?
проверява се от Everest -> Power management
лаптопа ако само го държите на мрежа и не му вадите батерията- отива за 6 месеца...
батерията трябва да се упражнява...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
xpl0d написа:...второ IBM не правят лаптопи от много отдавна. Тва, че си достатъчно прост да не правиш разлика между истинско IBM T и китайския боклук Lenovo T си е твой проблемзапази си дебилното мнение и не обърквай хората.
Не си напълно прав, притежавам Т60 което хем пише IBM хем пише и Lenovo.
Ха сега де
Демек - има предходни модели, дето са си много читави машини.

alx написа:лаптопа ако само го държите на мрежа и не му вадите батерията- отива за 6 месеца...
Моят е пример за обратното. Честно казано въобще не ми е пукало за батерията, но фактите са такива
Даже си помислих, че ако някой иска да си запази батерията просто го държи включен в контакта
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
_65536_kb_sec_ написа:xpl0d написа:...второ IBM не правят лаптопи от много отдавна. Тва, че си достатъчно прост да не правиш разлика между истинско IBM T и китайския боклук Lenovo T си е твой проблемзапази си дебилното мнение и не обърквай хората.
Не си напълно прав, притежавам Т60 което хем пише IBM хем пише и Lenovo.
Ха сега де![]()
Демек - има предходни модели, дето са си много читави машини.
Aко си го взел втора употреба, на лаптопа пише IBM, а на дисплея Lenovo най-вероятно си със сменена матрица

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Аз пък познавам хора дето си свалят батериите, увиват ги в найлон и ги държат в хладилника на 'ладно, и през месеци ги дозареждат
Незнамо точно какво е полужението, но имам един служебен DELL N5010 който постоянно стои на захранване, и за година и половина износването на батерията е 20%
Май зависи на кой колко залежала батерия ще му сложат
Незнамо точно какво е полужението, но имам един служебен DELL N5010 който постоянно стои на захранване, и за година и половина износването на батерията е 20%
Май зависи на кой колко залежала батерия ще му сложат
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
сменил съм 10тина стари лаптопи. Преди повече от година си взех нова тошиба за 1100лв . След това си взех още един втора употреба ацер от колега от форума. Новия го взех единствено заради HDMI-то - да си го закачам на телевизора (а и добра гаранция дават 2 години номерауот
). Тошибата е с 2Гхз двуядрен интел и 4гб ддр3 , вградено видео което ползва системната рам . Аcer-а има 2гб рам и пак двуядрен 1.6Гхз интел , има Гефорс видео със собствена рам , определено е по добре за игри , има и блутут което е причината да го ползвам по често от "новия" защото често снимам с телфона и после не ми се занимава с кабелчета , а точа през блутута. Батерията на Ацер-а - 1,30 часа кара. Ацера го взех за 250лв , с касова бележка и гаранционна карта изтекла .
Една истина има голяма за лаптопите - процесора им , ако е АМД второупотребно - не чакайте да му кара батерията (гоуеми са котлони) . Само интел и мобилни изпълнения , не пентюм , центриното е мобилно примерно и може да се види на сайта на интел колко консумация има - 25w срешу 40 на пентума. Отделно центриното поддържа променлива честота , като не натоварваш лаптопа може да падне и до 300Мгз , което пести батерия , по малко отделена температура и други все такива важни неща за лаптоп.
За мен има смисъл от 2ра ръка лап топ , а забравих да кажа че имам и едно HP на 600Мхз за карсофт и аутодата , за в гаража у маслото нов ли да си взема
пак от нашия форум за 100лв. без батерия , мислех да му вадя жици да го закачам на акумолатора на колата която се чете.
Една истина има голяма за лаптопите - процесора им , ако е АМД второупотребно - не чакайте да му кара батерията (гоуеми са котлони) . Само интел и мобилни изпълнения , не пентюм , центриното е мобилно примерно и може да се види на сайта на интел колко консумация има - 25w срешу 40 на пентума. Отделно центриното поддържа променлива честота , като не натоварваш лаптопа може да падне и до 300Мгз , което пести батерия , по малко отделена температура и други все такива важни неща за лаптоп.
За мен има смисъл от 2ра ръка лап топ , а забравих да кажа че имам и едно HP на 600Мхз за карсофт и аутодата , за в гаража у маслото нов ли да си взема

Аз си взех ново VAIO точно по тази причина, но бях на косъм да си взема 1/2+ годишен Macbook/Macbook Pro.
Разума надделя май
Да попитам за батерията, как е най-правилно да се ползва?
Желателно ли е да се изважда, ако се работи на бюро 8+ часа? Или е по-добре да си седи вътре в лаптопа, за да се зарежда/разрежда?
Разума надделя май
Да попитам за батерията, как е най-правилно да се ползва?
Желателно ли е да се изважда, ако се работи на бюро 8+ часа? Или е по-добре да си седи вътре в лаптопа, за да се зарежда/разрежда?
virtue and tranquillity
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4