Проект за озвучаване на Е36

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Проект за озвучаване на Е36

Мнение от GKuzmanov » 12 Окт 2011, 19:01

Колеги започвам моя проект по озвучаване на Е36 КУПЕ. Като срок съм си дал нова година да го завърша :roll:

Като начало какъв суб буфер ще препоръчате???

Интересува ме също възможно ли е да сложа два суб буфера в една кутия (надлъжно зад седалките, като може би трябва да я разделя вътрешно :dunno: ), но от друга страна се замислям, че като качество ще се чува само едно думкане и след още 1-2 дни ще мина на вариант с един буфер който пък може да е по скъп като ще спестя втория ...

П.П. Разглеждам буфери по сайтовете ама никъде не намирам размери за вграждане :dunno: има ли някаква формула или просто както ти е удобно ,,,
Последна промяна GKuzmanov на 12 Окт 2011, 19:27, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Re: Проект за озвучаване на Е36

Мнение от bmw318is4 » 12 Окт 2011, 19:18

Колега с интерес щи следя темата че и при мен положението е подобно незнам как ще прекарваме кабели за усилватели и от каде ще минават:d ,ако може да добавя и аз един въпрос,взех говорител пайнер в308ц които е 12 инча и е двунамотков ,нямам представа какъв усилвател трябва да взема за това животно колко канала и вата,ако дадете съвет ще съм благодарен ,а на колегата успех в проекта
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 530i, E36 318is

Мнение от Knut » 15 Окт 2011, 10:17

Здравейте колоеги и аз като вас преди време се чудех същите работи,но намерих тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=13&t=199218&p=2205501&sid=53c716df4cf5921c4a5e4e275837b65e и ми свърши много работа.Разликата при мене е в това ,че аз съм със седан е36.
Иначе колега GKuzmanov Паинера който си взел не е лош аз съм със същия,свири доволно,но има още какво да се иска серия 309 е по-ефтина и звукът е на много по високо ниво,чак ме е яд :lol: . При мен имама само един проблем след като всичко беше готово и подкарах музиката,се появиха гадни дрънчащи вибрации от серийната щора.Е дано да сам ви бил полезен иии... успех в начинанието.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 19 Окт 2011, 15:28

Knut написа:Здравейте колоеги и аз като вас преди време се чудех същите работи,но намерих тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=13&t=199218&p=2205501&sid=53c716df4cf5921c4a5e4e275837b65e и ми свърши много работа.Разликата при мене е в това ,че аз съм със седан е36.
Иначе колега GKuzmanov Паинера който си взел не е лош аз съм със същия,свири доволно,но има още какво да се иска серия 309 е по-ефтина и звукът е на много по високо ниво,чак ме е яд :lol: . При мен имама само един проблем след като всичко беше готово и подкарах музиката,се появиха гадни дрънчащи вибрации от серийната щора.Е дано да сам ви бил полезен иии... успех в начинанието.

Аз нямам плеър още :confused: спрял съм се на този http://aval-bg.com/car-audio/alpine/cd- ... -cde-9880r
другата седмица ще го пазарувам.

Относно положението в багажника минавам на варианта с 1 бас колона най-вероятно тази http://aval-bg.com/car-audio/alpine/sub ... -swr-1243d (заради по малкия обем който и е нобходим - поне такава ми е информацията)

Другата седмица пазараувам двете неща и започвам да правя куфара за колоната.

Вече обаче идва време за усилвател и там ми е пълна Индия, както и за предна и задна линия :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe

Мнение от BUMER-SH » 20 Окт 2011, 4:30

Наблегни на изолоцията в багажника и по вратите ако ще монтираш говорители там ,иначe ще береш грижи с ламарините !
Задната кора вибрира много досадно , без да има ексцесий по нея.
Alpina ,като модел е общо взето нищо (тоя каде си харесал) ..., беден откам елементарни настройки ....,+ е i pod-а ,......моят съвет за тея пари ако мислиш нов да го земаш ,по добре земи 2 ра ръка след проба по добар ALPINE примерно модел 9855,9835,9813,9815,9831,9853......свирят една две идей над този ,който си избрал .Можеби и дизайна си харесал ,мое мнение ти избираш. Тея модели орентировачно са около 300лв 2 -ра ръка в мн добро състояние и за i - pod ще ти остане да си земеш даже .Всичките модели от мен изброени по горе подържат i pod.Имай на предвид че Е36 ,има лоша акустика... ,по принцип ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 20 Окт 2011, 9:17

Единственото ми условие е да свети в оранжево, че иначе ми е грозно да не се връзва с таблото ...

Ще разгледам тези модели който си избройл, Но можеш ли да откроиш някой, че така 6 модела :dunno:

За изолацията знам, че ще е приключение .... даже не знам от къде да я почвам нея :confused:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe

Мнение от BUMER-SH » 21 Окт 2011, 0:26

GKuzmanov написа:Единственото ми условие е да свети в оранжево, че иначе ми е грозно да не се връзва с таблото ...

Ще разгледам тези модели който си избройл, Но можеш ли да откроиш някой, че така 6 модела :dunno:

За изолацията знам, че ще е приключение .... даже не знам от къде да я почвам нея :confused:

Alpine cda- 9855 ,9835,9853 тея модели светят в който цвят си искаш имат над 600 нюанса,на 4 рите стъклени копчета ,който се виждат най -много ,4-5 основни цвята имат моделите(Зелен,червен,син,жълт,- и над 600 нюанса между цветовете,а за моделите просто са най доброто от марката ,едни от най доброто имал съм 9855,9815,9853 лично

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от kolov » 21 Окт 2011, 0:49

ще следя темата и аз макар съвсем скоро да извърших тази операция със слагането на музика но аз се спрях на Alpine SBE-1243BP
и iDA-X311, сега трябва да сменя говорителите отпред и отзад. ако имате някакви предложения ще съм благодарен. дано колегата няма против че пиша в неговата тема :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 21 Окт 2011, 10:15

Аз съм с този плеър http://www.videomaniacentershop.it/prodotto/PIODEH2300USB/PIONEER-DEH-2300-USB-AUTORADIO.aspx, свети в червено и се връзва с цветовете , а като цяло всичко ми е нискобюджетно така че съм доволен и от звука , предна и задна линия предполагам са фабричните и като по чудо свирят чисто но без грам бас разбира се , и от тук на там ми е тъмна индия , взел съм този говорител

http://www.carstereosforless.com/Pioneer-TS-W308D4-Champion-Series-12-subwoofer-with-dual-4-ohm-voice-coils.html

с подходяща кутия за него , която ми се струва голяма , НО... пише че е двунамотков 400 вата , и сега търся усилвател , не знам какъв , 2 канала ли трябва да е , колко вата е най-добре , 400 ли ? , после идва ред на кабелите от акумулатора , абе сложна работа... но ще се справим :D . ще следя темата
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Е92

Мнение от 4ita » 13 Яну 2012, 19:12

ето аз какво направих
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към Car аудио и видео