По голям ъгъл на завиване е30 е36
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: По голям ъгъл на завиване е30 е36
а в началото бяха рингове по 4мм
на всички писали по темата, утре отивам си правя шайбите
P.S. като прочетох за стругаря в мола паднах от стола ....

P.S. като прочетох за стругаря в мола паднах от стола ....

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
накой може ли да обясни малко за Bump steer kit-овете,мисля че така се наричат - тези на снимката по-долу

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
аз им писах на WiseFab за тия китове .....
Цената е 1200 евро с доставката до европа .. а и мито и ДДС има .... та не искаш оттам да вземаш
Цената е 1200 евро с доставката до европа .. а и мито и ДДС има .... та не искаш оттам да вземаш

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
цeната и аз я видях каква е,повече ме интересува какъв е крайния резултат от тия железа
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
По-интересните са малките планки .... Те изместват точката където се захваща рейката за шенкела. Едно е, че се хваща по-напред и оттам ъгъла на рейката спрямо шенкела е по-малък и оттам имаш по-голям ъгъл на завиване. Второто е, че променя по-надолу да е захващането а това помага да изравни ъгъла при снижена кола. Третото е, че е смятан акермана да е уж по-добър за дрифт.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Тая схема е само за големи писти с високо скоротни завой ... пробвал съм я още миналата или по-миналата година ...
по този начин външната гума завива повече от вътрешната ... демек точно на обратно от нормалното ... и колата почва да става некараема с малка скорост и да татрузи вътрешната гума .. което при малка скорост те спира
ето тука се вижда разликата в гумите как е точно наопаки на това, което трябва да бъде

дупката за кормилния накрайник не трябва да се измества от линията между стария накрайник и дупката за шарнира на носача .. или да е с много малко
по този начин външната гума завива повече от вътрешната ... демек точно на обратно от нормалното ... и колата почва да става некараема с малка скорост и да татрузи вътрешната гума .. което при малка скорост те спира
ето тука се вижда разликата в гумите как е точно наопаки на това, което трябва да бъде

дупката за кормилния накрайник не трябва да се измества от линията между стария накрайник и дупката за шарнира на носача .. или да е с много малко
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
Шаро, защо не постна оная твоята снимка по същия начин като този
От Серес миналия октомври мисля че беше
И един въпрос по темата... като сложиш Е46 носачите и се изнесе колелото още навън ... това дава ли допълнителен ъгъл ? (като му се мести оста на завиване да е по-навън)

И един въпрос по темата... като сложиш Е46 носачите и се изнесе колелото още навън ... това дава ли допълнителен ъгъл ? (като му се мести оста на завиване да е по-навън)
Аз съм само с втулки на рейката по 4мм., и завива много по-вече отпреди, е аз я карам всекидневно, но удоволствието и разликата отпреди са големи, а съм с 235-40-18 отпред и не опира никъде, много лесно се паркира на невъзможни места.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
демек акермана с тях е обратен на заводския(че не ги знам кога е в + и кога -).
от това което съм чел наляво и надясно съм останал с убеждението че нулевия акерман е най-приемливия вариант
има ли нещо вярно?
от това което съм чел наляво и надясно съм останал с убеждението че нулевия акерман е най-приемливия вариант
има ли нещо вярно?
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Sharo
- старши ентусиаст
-
TheStorm написа:Шаро, защо не постна оная твоята снимка по същия начин като тозиОт Серес миналия октомври мисля че беше
Дава до там, че не ти опира вече гумата в рога ...
при мене почва да ми опира апарата в носача .. а д2-ката е доста по компактна от оригиналния апарат
ето я сниката ама тогава колата завиваше доста по-малко от както е сега

Skip_209 написа:демек акермана с тях е обратен на заводския(че не ги знам кога е в + и кога -).
има ли нещо вярно?
само за големи писти .. при каране с малка скорост колата недозавива мноооого.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
шаро я обади как точно ти е направена колата в момента ако не е тайна разбира се де и акермана доло горе като заводския ли си го докарал?
ще ти бъда благодарен....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Sharo
- старши ентусиаст
-
E30_M_Tech_ll написа:шаро я обади как точно ти е направена колата в момента ако не е тайна разбира се де и акермана доло горе като заводския ли си го докарал?
Носачи от е46 и променени шенкели .. джанти 17х7 с 215х40 гума
акермана е малко по-малък от заводския та на пълен волан да е същия както заводския на пълен
едит:
а и щангата ми е от е36
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
С тея носачи от е46 напречния наклон на гумата става по голям нали тъй, а правите ли нещо за да се нагласи и той или си остава така 

- Sharo
- старши ентусиаст
-
VaLy0 написа:С тея носачи от е46 напречния наклон на гумата става по голям нали тъй, а правите ли нещо за да се нагласи и той или си остава така
на кое викаш напречен наклон ... кастъра си остава същия, камбъра се променя брутално и траа се премести отгоре камбърплейта иначе отиваш на едни 6 градуса страничен наклон

аз в момента карам на 3.5 и това за ежедневно каране е не само ненужно ами и неприятно
повече от 2 за ежедневно употреба според мене няма никъв смисъл
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
Да точно за тоя наклон говоря който се получава от носачите-е46, и съответно трябва отгоре да се мести, но дали има толкова място за пружината в ботуша