Проблем с ДВД плеъра на навигацията!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ДВД плеъра на навигацията!

Мнение от BMWolf » 11 Окт 2011, 12:19

Здравейте,от скоро съм горд собственик на Е46/2003,320д,150кс/ с голямата навигация.До колкото разбрах ,четейки темите във форума плеъра е МК4.Към автомобила имаше дискове с навигационни карти на Германия и Италия.Воден от желанието си да използвам навигацията и в БГ свалях и записвах различни дискове от интернет с навиг.карти на БГ и Източна Европа.След това съответно ги тествах в ДВД плеъра/успях само с един СД ,но картата беше много постна,само главни пътища в БГ/Но след неколкократни тестове,плеъра отказа да разпознава дисковете/изписва-"Моля сложете диск...,или "Един момент ,моля.../,като вече дори и не разпознава и оригиналните дискове ,които имам на Германия и Италия.Та въпросът ми е:
Има ли вероятност да съм повредил плеъра ,използвайки пиратския софтуер и как да го поправя?
Благодаря!

Какво става бе колеги,няма ли един от вас който да ми даде съвет цял ден?
Последна промяна BMWolf на 11 Окт 2011, 21:48, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Re: Проблем с ДВД плеъра на навигацията!

Мнение от alexsch » 11 Окт 2011, 21:23

на двд-то физически няма какво да му е станало! още по-малко на софта вътре в него. най-вероятно се е повредило четящото око и не иска сега да чете. добрата новина е че ги има в и-бей и не са скъпи. аз на моя съм решил да го сменям, щот ми направи проблем при осъвременяването на навигационния софт вътре в колата....та ако се стигне до там и решиш да поръчваш око- пиши на лс да си делкаме транспорта.

<\PS не съм сигурен, че това ти е проблема- просто изказвам предположение и ти пиша ако имаш желание да си поръчаме заедно.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 11 Окт 2011, 21:48

Позната история :mhihi: Пробвай да запишеш картата от тази тема на диск Вербатим на най-малката възможна скорост с ImgBurn. Ако и тогава не чете значи оптиката е дала фира. Моят МК4 беше със същия дефект (много характерен) и дадох плеъра в Пан Сервиз в Младост 1 в София за смяна на оптиката. Мотаха ме месец и половина, но накрая уж го оправиха. Само дето не чете ДВД-та, а само CD-та. Хубаво поне, че последния софт и новата карта на Навтек за България се побира на CD та навигацията си ми работи нормално, но съм се разбрал със сервиза да ида като имам време да донагласят плеъра да чете и ДВД. 300лв. ми взеха, нова оптика е към 130-140 евро, има и по евтин вариант само с окото, но там е рискована операция монтажа.

Между другото си смених и splash screen-a откакто пак работи с по-тематичен 8)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 11 Окт 2011, 23:13

rve написа:Изображение

:OT: извинявам се за което ... но единственото общо което намирам с мойта са стелките :mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMWolf » 12 Окт 2011, 9:10

Благодаря колеги,ще попитам в "ASH" сервиз дали могат да да отстранят проблема.Но преди това ще ресетирам и ще почистя четящото у-во.

Потребител
Аватар

Мнение от BMWolf » 12 Окт 2011, 15:19

Еврика ,колеги!
Разминах се само с ресет на плеъра/чрез разкачане на акумулатора/Сега вече чете диска и имам навигационна карта на БГ и Източна Европа.Утре ще пътувам до София и Трявна и нямам търпение да я тествам.
Благодаря за вниманието!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 12 Окт 2011, 20:59

Късметлия ;) Достатъчно е било да извадиш бушона, мисля че беше номер 49 при мен - гасне навигационен компютър, монитор и телефон.

Назад към E46