питане за термостат
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
питане за термостат
колеги какав,термостат да сложа за да ми е супер парното,в момента сам сас 80 градуса и духа ма не е това парно като за зима.мотора ми ем 20б20стрелката ми стига до 12без 10 и неште повече даваите акал
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
Re: питане за термостат
ако ти е задръстен вътрешния радиатор с боклуци какъвто и да сложиш пак ще е така.
иначе си купи нов с темперетурата която му е по каталог,но заложи на хубава марка
иначе си купи нов с темперетурата която му е по каталог,но заложи на хубава марка

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
ти сигурен ли си,че проблема е в термостата,щот 30ката има такова парно,че да ти опърли ушите,аз лично никога не съм го ползвал на макс.па га искаш тури си друг с по висок градус да пробваш
той поне не е скъп

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Термостата си е ок. Ти виж защо не вдига на 12ч. стрелката. Може сегашния ти да е останал частично отворен и да е за смяна.
- Bozhidar
- Потребител
-
- Кара: Е30 320i
- Мечтае да кара: Малко по-мощно Е30
Колеги и аз от няколко месеца съм с нов термостат и стрелката ми стои на 2-3мм. преди средата. Не вярвах, че е някакъв проблем обаче сега като се зачетох и взех да се замислям дали имам такъв. А тогава си смених радиатора и датчика за температурата, който е за таблото. Виското също е ОК.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Аз съм карал с термостат на 87 градуса, но според мен е най-добре да си този дето го дават по каталог 80.
бе и аз знам че е30 има парно ма моито што така незнам ,промих системата нов антифриз,термостата обаче маи не е марков поне така ми се гледа иначе отвара затвара знам ли го?сега и обортомера взе да се ебе бе...........
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами щом не изправя стрелката, значи не загрява. Нормалено работещ термостат поддържа температура винаги, независимо на парно, без парно, зима, лете, по баири надолу, и т.н.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
гледам в стаклото отпред духа доволно но в страни 'греда' а сега де сигорно и клапи ште излезат знам ли?
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Аз 1 е30ска не съм видял уреда да показва бетон само 12 по средата.
Всичките лавират в зависимост от това дали качваш баир на 5та с ниски обороти или пускаш надолнище пак на 5та.
За справка база опит наблюдение на 5-6 различни е30ски с различни мотори, едната дори с 2 ел перки
Може пък и всичките да са чао, то щом собствениците им са ми приятели 100% са върли скрапери
Всичките лавират в зависимост от това дали качваш баир на 5та с ниски обороти или пускаш надолнище пак на 5та.
За справка база опит наблюдение на 5-6 различни е30ски с различни мотори, едната дори с 2 ел перки
Може пък и всичките да са чао, то щом собствениците им са ми приятели 100% са върли скрапери
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
и мойта стрелка играе - виското си фучи, помпата вече не е нова, но и като беше нова, пак беше така, радиаторът не е запушен, няма въздух, не е мръсен и с два пръста прах, но в задръстване лятото си качва температурка
шанс...
шанс...

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
При М20 всяка промяна на температурата бива отчитана от датчика и затова стрелката мърда малко преди и след средата в зависимост от условията и натоварването. При по новите мотори стрелката седи закована на средата, а реално диапазона на отчитане на датчика е 10-15 градуса, примерно между 85 и 100 градуса все си е по средата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
30-ката има зверско парно,дали ще си с 80 градуса или 88 градуса термостат пак трябва да хвърля огън вътре през духалките
в това време на дълъг път трябва вентилатора да е на 0 и от потока въздух от скороста трябва да ти се разлепят маратонките и да ти е наистина топло,дори може да се наложи да върнеш леко врътката към студено.....ето това е ориентир за читаво парно
иначе може да има позатлачено радиаторче на парното,клапана също...

в това време на дълъг път трябва вентилатора да е на 0 и от потока въздух от скороста трябва да ти се разлепят маратонките и да ти е наистина топло,дори може да се наложи да върнеш леко врътката към студено.....ето това е ориентир за читаво парно

иначе може да има позатлачено радиаторче на парното,клапана също...

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3