задни пружини
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: задни пружини
Дай направо да те водя и да сложиш едно задно от москвич на ресори и да я направиш задницата все едно си я вдигнал с крикове. Така ще имаш чувството, че караш все надолу. Може и разхода да падне.
Пак казвам заеби ги тея подложки и не си прави колата по-зле от колкото е била до сега. Всичко е сметнато по тази кола и си компрометираш окачването само с тези измекярски повдигания. Купи си нови оригинални пружини и амортесьори и спри до там. Това е автомобил за пътуване, а не товарен автомобил. Ако смяташ да го тъпчеш с цимент и тухли си вземи 1 баничарка по-добре. Сигурно това е целта на повдигането на задницата. Също и частите на баничока са и по евтини даже.

Пак казвам заеби ги тея подложки и не си прави колата по-зле от колкото е била до сега. Всичко е сметнато по тази кола и си компрометираш окачването само с тези измекярски повдигания. Купи си нови оригинални пружини и амортесьори и спри до там. Това е автомобил за пътуване, а не товарен автомобил. Ако смяташ да го тъпчеш с цимент и тухли си вземи 1 баничарка по-добре. Сигурно това е целта на повдигането на задницата. Също и частите на баничока са и по евтини даже.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- golov_bg
- ентусиаст
-
много по-евтини даже пари ти дават като идеш да ги купуваш,кво ше стане като си повдигне задницата с два сантимерта немога да разбера
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Заглавие: задни пружини
А защо да я прави като Москвич отзад, като е измислена тази кола веждата да е на равно с гумата или 1 косъм по надолу? Това, че арките не са равни не значи, че трябва да повдигнеш задницата. Просто колата така си излиза от завода с по-ниски задни арки на калниците. Като погледнеш седанът отстрани (комбито също) и видиш цялостната линия на колата, ти става ясно защо така е измислено.
Искам да разбера каква е целта на повдигането на колата? Опира ли някъде или какво? Моята е снижена с 3.5 см. и никъде не закачам. Не е като да не съм минавал през всички легнали полицаи из София.
Пак смятам, че ако искаш да правиш каране извън асфалтовите пътища е по-добре да си вземеш МПС с висока проходимост. Някои от този форум така направиха.
Иначе заводската височина си е доста добра на е34 и не е нужно да правиш никакво повдигане. Преди да я снижа колата се катерех къде ли не по бордюрите из центъра на Сф и никъде не е имало проблеми.
Лично аз харесвам ниски е34-ки. Това е въпрос на вкус, но пак ми се струва страшна глупост да повдигаш колата над заводския стандарт. За това й препоръчах на колегата нови пружини и амортесьори, защото колкото и подложки да сложиш на старите пружини няма да се обновят и да им се върнат замислените характеристики. Цените на частите не ги коментирам, защото се разбра, че тук в БГ всички си слагат цени както им падне. За мен по-добрия вариант е да си вземе нови пружини макар и след 3 месеца от колкото да слага подложки и да си мисли, че всичко е ок. Най-лошото, е като разбереш грешката си след някоя ситуация, която е завършила с увиването около някой стълб и последващата продажба на колата на части.
До колкото аз помня на Куршума така му се случи. Караше с кофти гуми и стана белята. За мен това с подложките е аналогично. Нека ако греша да ме поправи Куршумчето
Поздрави и нека автора на темата да помисли дали е удачно да се повдига колата така. Пък щом е решил да я прави с вирната задница нека да разваля естетиката
Ние няма да го спираме. Всичко е приятелски съвет.
golov_bg написа:много по-евтини даже пари ти дават като идеш да ги купуваш,кво ше стане като си повдигне задницата с два сантимерта немога да разбера
А защо да я прави като Москвич отзад, като е измислена тази кола веждата да е на равно с гумата или 1 косъм по надолу? Това, че арките не са равни не значи, че трябва да повдигнеш задницата. Просто колата така си излиза от завода с по-ниски задни арки на калниците. Като погледнеш седанът отстрани (комбито също) и видиш цялостната линия на колата, ти става ясно защо така е измислено.
Искам да разбера каква е целта на повдигането на колата? Опира ли някъде или какво? Моята е снижена с 3.5 см. и никъде не закачам. Не е като да не съм минавал през всички легнали полицаи из София.
Пак смятам, че ако искаш да правиш каране извън асфалтовите пътища е по-добре да си вземеш МПС с висока проходимост. Някои от този форум така направиха.

Лично аз харесвам ниски е34-ки. Това е въпрос на вкус, но пак ми се струва страшна глупост да повдигаш колата над заводския стандарт. За това й препоръчах на колегата нови пружини и амортесьори, защото колкото и подложки да сложиш на старите пружини няма да се обновят и да им се върнат замислените характеристики. Цените на частите не ги коментирам, защото се разбра, че тук в БГ всички си слагат цени както им падне. За мен по-добрия вариант е да си вземе нови пружини макар и след 3 месеца от колкото да слага подложки и да си мисли, че всичко е ок. Най-лошото, е като разбереш грешката си след някоя ситуация, която е завършила с увиването около някой стълб и последващата продажба на колата на части.
До колкото аз помня на Куршума така му се случи. Караше с кофти гуми и стана белята. За мен това с подложките е аналогично. Нека ако греша да ме поправи Куршумчето

Поздрави и нека автора на темата да помисли дали е удачно да се повдига колата така. Пък щом е решил да я прави с вирната задница нека да разваля естетиката

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- golov_bg
- ентусиаст
-
D_U_D_E_ написа:JIKI_RACER написа:D_U_D_E_ написа:Мерси колеги. Сложих новите пружини, ама задницата пак стои ниско, въобще не мръдна. Някой от Варна знае ли от къде мога да си купя такива подложки за под пружините?
С кои амортисори си ? ако си с М техниците , няма как да мръднеш. По къси са , и стеблата са по дебели.
Мисля че са оригиналните още, БМВ маслени, не видях да пише М нещо.
Къде се слагат подложките и има ли да се продават гумени такива по магазините. Защото един ми каза че имали в техния магазин за моя модел кола, били гумени, към 6-7 лв бройката.
човека иска информация колега Зъбчо,аз му я давам не го критикувам каква щяла д аму стане колата каква му била стойката и тем подобни съвети да си купи баничарка и незнам какво си още...Не съм ли прав?Нищо лично не се обиждай,но просто последно време вместо да се помага в този раздел само се вреди,аз съм на принципа като не мога да помогна,не преча!!!ПАК КАЗВАМ НИЩО ЛИЧНО!!!
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
golov_bg написа:D_U_D_E_ написа:JIKI_RACER написа:D_U_D_E_ написа:Мерси колеги. Сложих новите пружини, ама задницата пак стои ниско, въобще не мръдна. Някой от Варна знае ли от къде мога да си купя такива подложки за под пружините?
С кои амортисори си ? ако си с М техниците , няма как да мръднеш. По къси са , и стеблата са по дебели.
Мисля че са оригиналните още, БМВ маслени, не видях да пише М нещо.
Къде се слагат подложките и има ли да се продават гумени такива по магазините. Защото един ми каза че имали в техния магазин за моя модел кола, били гумени, към 6-7 лв бройката.
човека иска информация колега Зъбчо,аз му я давам не го критикувам каква щяла д аму стане колата каква му била стойката и тем подобни съвети да си купи баничарка и незнам какво си още...Не съм ли прав?Нищо лично не се обиждай,но просто последно време вместо да се помага в този раздел само се вреди,аз съм на принципа като не мога да помогна,не преча!!!ПАК КАЗВАМ НИЩО ЛИЧНО!!!
Да и аз, но не смятам, че като му помагаме да сложи подложки трябва да си загрози колата

Утре някой ще каже, че иска да махне стабил. щанга, че не му трябвала. Пак ли трябва да го светнем как да я свали?

Просто ми се струва, че не е редно да се опитваш да направиш "ремонт" на важни елементи по окачването с някакви подръчни материали. В случая да сложиш подложки вместо да смениш пружини и амортисьори.
Успех на автора.
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
''човека иска информация колега Зъбчо,аз му я давам не го критикувам каква щяла д аму стане колата каква му била стойката и тем подобни съвети да си купи баничарка и незнам какво си още...Не съм ли прав?Нищо лично не се обиждай,но просто последно време вместо да се помага в този раздел само се вреди,аз съм на принципа като не мога да помогна,не преча!!!ПАК КАЗВАМ НИЩО ЛИЧНО!!!''
и аз имам подобни наблюдения последно време.
иначе напълно подкрепям, че интервенции по колата не трябва да се правят, за това и гледам по моята всичко да е класическо за модела. Но този проблем с висналата задница няма как да се оправи по друг начин. С надеждата да стане купих и сложих нови пружини, но ...... И в една друга тема ме беше скастрил колега Zubcho, и ти обясних, че постоянно опирам бронята по разни бордюри и легнали полицай, даже веднъж я счупих като слизах от ферибота и купувах задна броня. За това искам да я дигна някой друг сант. А иначе ако на германците им правиха пътищата както нашите сигурно нямаше да направят задницата толкова ниска.
Наздраве

иначе напълно подкрепям, че интервенции по колата не трябва да се правят, за това и гледам по моята всичко да е класическо за модела. Но този проблем с висналата задница няма как да се оправи по друг начин. С надеждата да стане купих и сложих нови пружини, но ...... И в една друга тема ме беше скастрил колега Zubcho, и ти обясних, че постоянно опирам бронята по разни бордюри и легнали полицай, даже веднъж я счупих като слизах от ферибота и купувах задна броня. За това искам да я дигна някой друг сант. А иначе ако на германците им правиха пътищата както нашите сигурно нямаше да направят задницата толкова ниска.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Не знам как ги удряте тези задни брони честно. Явно моята не е достатъчно ниска. 
Нещо ми се струва, че някой е сложил пружини 80/60 и се оплаква, че закача

Нещо ми се струва, че някой е сложил пружини 80/60 и се оплаква, че закача

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
аз преди няколко десна като бях със старите пружини и като слизах от бордюр около 15тина см. примерно и ми се удряше в теглича много злобно. Сега сложих м-техник отзад и си остана на същата височина но нямам такъв камак :Х
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Аз пък сложих някакви усилени пружини, но задницата и при мен не се повдигна. То и не търсех това, де - идеята ми беше да не пропада като напълня 90 литровия газов бойлер и кача двама човека отзад. Определено подейства - не се свлича дори и с милиметър, колкото и да я тъпча. Единствен кусур е, че започна да вози една идея по-твърдо, но се преживява 

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Колега не знам какви пружини си сложил но ако са стандартните няма как да я вдигнеш.
Аз за тази цел съм предвидил задни пружини от е34 комби без нивомат!
Ако доиде високо ще ги подкъся!
Поздрави!
Аз за тази цел съм предвидил задни пружини от е34 комби без нивомат!
Ако доиде високо ще ги подкъся!
Поздрави!
BMW Service Team
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
От омекнали пружини също може да се удря по разни места, а колата да си е в норми като височина.
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
задницата вече вдигната. Днес в един магазин продавача ми изкара тампони от опел, които идеално пасват на моите пружини и са 6-7см високи, докато оригиналните са 1см. Калника е на 3см от ръба на гумата при празна кола и точно на ръба с двама Х 100кг отзад
което идеално ме устройва.

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2