Вибрации (тресе) на място
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Re: Вибрации (тресе) на място
Около цялата генерация има ламарини и ако някоя от тях се откачила може да създава въпросните випрации. Другия вариянт е ако си сменял мека връзка или си махал катализаторите и тръбите на генерацията да не са заварени под правилния ъгъл и пак да създават вибрации, защото опират някъде....
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
armagedon01 написа:Около цялата генерация има ламарини и ако някоя от тях се откачила може да създава въпросните випрации. Другия вариянт е ако си сменял мека връзка или си махал катализаторите и тръбите на генерацията да не са заварени под правилния ъгъл и пак да създават вибрации, защото опират някъде....
Мека връзка не съм сменял(но мисля да я огледам тея дни на къкво е дереже) що се отнася до катализаторите- махнати са и наистина,ако опира някъде е възможно

ПС-Канал,сваляне на кори,обстоен оглед

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Направих обстоен преглед и
,сменил съм тампоните на мотора както написах по горе в темата,но нъцки
.Тоя странен шум рррррр от 3-3500 оборота пак го има нз къкво е
.Наистина някои,ако се е сблъсквал моля да ми драсне на лс.
.Че съм в небидение б.си и ПОЛТЪРГАИС

ПС-колата е 320д 136.

ПС-колата е 320д 136.
!!! ВНИМАНИЕ !!! 

Провери ли меките връзки, какво стана? Това, че си махнал катализаторите и наскоро е сложена генерацията не значи, че е качествено направено
Един приятел вчера видях, при него е същото, както го описваш и се окоза от връзките.

- Zhoro Tenev
- Потребител
-
Здравейте,колеги.И при мен има същия проблем-тресене на мотора и леки вибрации по чистачките и седалките.Според вас тампони на мотора ли са?С 320 дизел,автоматик,2003 г. съм.
- e 46 maniq
- royal jester
-
Exesus написа:Провери ли меките връзки, какво стана? Това, че си махнал катализаторите и наскоро е сложена генерацията не значи, че е качествено направеноЕдин приятел вчера видях, при него е същото, както го описваш и се окоза от връзките.
Благодаря колега,направих оглед поочернила е малко меката ми връзка,тея дни я сменям и ще пиша.

!!! ВНИМАНИЕ !!! 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Zhoro Tenev написа:Здравейте,колеги.И при мен има същия проблем-тресене на мотора и леки вибрации по чистачките и седалките.Според вас тампони на мотора ли са?С 320 дизел,автоматик,2003 г. съм.

Има сигурно над 10 теми за пусти тампони,меки връзки,пластмаси,генерации,маховици,съединители и т.н....отиди в сервиз,да погледнат пусти тампони и сам ще разбереш дали са или не са....

Тези вибрации са толкова наболели напоследък

Отиваш - ако са скъсани сменяш ( ако можеш разбира се) ако това е "проблема" - удоволствието е голямо след това ,колата заработва мноого приятно и както казва Dimitroff ,80% от шумовете изчезват - това го потвърждавам и аз ,поне за 2 дена колата бе слънце - палиш и гасиш с удоволствие а на дълъг път,мотора е изключително спокоен

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- icakissaes
- Потребител
-
Според мен колега,вземи си смени майстора
,че ще му дам едни омаслени тампони
сменяй тампоните не се чуди.Успех

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
icakissaes написа:Според мен колега,вземи си смени майстора,че ще му дам едни омаслени тампони
сменяй тампоните не се чуди.Успех

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
dobri_t написа:Здравейте колеги, от скоро и аз съм притежател на БМВ( 320д комби 136к.с. 2000г)
А сега и проблема: при запален двигател на място в купето се усещат вибрации и тресене понякога по-силно понягога по-слабо, ако подам съвсем малко газ вибрациите изчезват, но веднага се появяват пак след като стрелката на оборотомера се върне в начална позиция! Ходих в сервиз, но ми казаха, че тампоните на двигателя са добре-те били маслени и ако са скъсани всичко щтяло да бъде в масло. Тампоните на скоростната кутия също са наред. Преди 2 дни ми правиха генерацията(катализатора), така че и това отпада! Възможно ли е да имам нямакъв проблем с двигателя или някоя запушена дюза(не губи мощност и не прекъсва)? Все още не съм сменял масло с филтри - уж било сменяно скоро преди да я купя(незнам дали това има някаква връзка)
Благодаря предварително!!!
Това, че всичко трябва да е в масло са пълни глупости.

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
И при мен след смяната на тампоните сес чува някакво ррр в таблото?Мисля да не е от тампоните на скоростната кутия?
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
bochogogogo написа:И при мен след смяната на тампоните сес чува някакво ррр в таблото?Мисля да не е от тампоните на скоростната кутия?
По скоро вече се е откачило нещо вътре и си прави "рррр"

- steel_petrov
- Потребител
-
- Кара: Е39 523, Е46 330 xi
- Мечтае да кара: М5, M3
При мен имаше тресене. Купени бяха двата тампона - оригинални. При смяната майстора сменил единия, другия казва - здрав е. Тресенето наистина изчезна, но след два месеца пак има шумове - тресене. Усеща се когато колата позагрее, на D най - много. Когато изключа от скорост на N, двигателя не се чува и вибрациите изчезват. Мисля да сменя и другия, защото съм почти сигурен, че "здравия тампон" не е бил здрав и сега може да се е скапал и новия. При движение - например на 4-та, когато натисна кик-дауна и влезе в обороти се усеща притрисане от предната част. Тая седмица ще гледам да сменя и "здравия" тампон и ще кажа какво става. Колата е 330xi.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Колега, гледам колата ти е xi. Имам един пост за този проблем при моето xd, погледни си и вътрешните карета. Успех.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
да колега, определено провери вътрешните карета, защото на мен също започна да ми тресе (330xi), особено като съм на D и в последствие предно дясно вътр. каре замина. От високата температура на картера много бързо изсъхвала греста ми казаха майсторите и за това вътрешните карета са слаба точка.
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4