Проблем с автоматика?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 - 330 D -Автоматик
Детайли за колата: Аз кола с емблема на кенеф не карам ! А ти ?

Проблем с автоматика?

Мнение от kalybg » 08 Окт 2011, 15:44

Здравейте колеги,
Имам Е46 2002 год 3.0D автомат комби – създавами проблем когато е на директна D между 60 и 70 km започва да тресе яко и оборотите ту се вдигат ту падат – все едно е запушено нещо – като дам газ до дупка – няма проблем и се изтрелва. Когато карам на спорт S или сам си превключвам скоростите - нямам никакви проблеми. Не мога да разбера от какво може да е това. Между другото колата е на 148 000 km и смених маслото на скоростите преди 10 000 km.

Някой ако може да даде съвет какво да правя ….
Благодаря предварително ….

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Re: Проблем с автоматика?

Мнение от jumjumski » 08 Окт 2011, 16:57

Не ми изглежда да е проблем със скоростната кутия,но нека се включи някой по-опитен колега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Мнение от Jenkov » 08 Окт 2011, 17:22

Колега , извинявам се че пиша и в твоята тема , но това изглежда сходно с моя проблем , пуснал съм тема вчера по въпроса http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=269525. Ако искаш прочети какво съм описал там и пиши дали проблема е сходен с моя ? Само на D ли го прави ? При мен го прави и на S D и на M също.
Ще следя и в тази тема за някакво развитие.

Поздрави !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 08 Окт 2011, 18:07

Защо не пробвате да си обновите софтуера на скоростните кутии. Тук писаха много доволни колеги след тази софтуерна намеса.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 08 Окт 2011, 20:45

Колега, а къде си сменил маслото ? Това което си описал ме навежда на проблем в хидротрансформатора - трябва и диагностика от специалист :dunno: И все пак можеш да пробваш ъпдейт на софта, щом казваш, че на ръчен режим няма проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Окт 2011, 21:38

Ъпдейтвал съм на много хора от форума софтуера на скоростната кутия и винаги след това са ми казвали, че ефектът наистина е поразяващ. Препоръчвам ви да го ъпдейтнете и да видите как е, както и да проверявате дали не са ви кутийте с лонг лайф масло, защото ако сте, е по-добре да не го пипате. Също така са ми се оплаквали, че след смяната на маслото нещата са отивали на зле.

Потребител
Аватар

Мнение от kalybg » 08 Окт 2011, 22:56

Колеги ...
Този проблем е преди да сменя маслото ...
Маслото е купено от BMW и го смени НИКИ от Люлин на който имам доверие.
Преди да сменя маслото на диагностиката показа че е 60% заминало маслото - но все пак си го смених.
Говорех тази вечер с Ники и във вторник ще направя обновяване на софтуера на двигателя и на скоростната кутия и ще Ви пиша дали се е оправило.
Също така до колкото знам тази скоростна кутия е като на Х5 - и карали до 100 000 - 140 000 хил. - било масов проблем ...

До колегата със същия проблем: Колега ... нашите скоростни кутии се доста различни .... и не мога да кажа дали проблема е един и същ ... дано се окаже нещо друго .... но при мен е само на директна и съм пробвал като стигна 60 км. и давам съвсем малко газ и стигна до 62 км. , после отпускам газта, после пак съвсем леко до 65 км. - нямам проблеми !

Не знам .... да но се окаже някой датчик .... че пари за кутия не ми се дават .... но първо ще видя с ъпдейта ...

Поздрави ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 09 Окт 2011, 11:37

kalybg написа:Колеги ...
Този проблем е преди да сменя маслото ...
Маслото е купено от BMW и го смени НИКИ от Люлин на който имам доверие.
Преди да сменя маслото на диагностиката показа че е 60% заминало маслото - но все пак си го смених.
Говорех тази вечер с Ники и във вторник ще направя обновяване на софтуера на двигателя и на скоростната кутия и ще Ви пиша дали се е оправило.
Също така до колкото знам тази скоростна кутия е като на Х5 - и карали до 100 000 - 140 000 хил. - било масов проблем ...

До колегата със същия проблем: Колега ... нашите скоростни кутии се доста различни .... и не мога да кажа дали проблема е един и същ ... дано се окаже нещо друго .... но при мен е само на директна и съм пробвал като стигна 60 км. и давам съвсем малко газ и стигна до 62 км. , после отпускам газта, после пак съвсем леко до 65 км. - нямам проблеми !

Не знам .... да но се окаже някой датчик .... че пари за кутия не ми се дават .... но първо ще видя с ъпдейта ...

Поздрави ...

Как така показва на диагностика на колко % е заминало маслото??? Това ми се струва неква пълна простотия!!! Аз лично никога не съм виждал в ДИС или където и да било такъв тест, който да прави анализ колко е заминало маслото на скоростната кутия! Ако вие знаете за такъв, моля да ме открехнете.....

Потребител
Аватар

Мнение от kalybg » 09 Окт 2011, 13:03

Здравей,
Веднага ти давам телефон за контакт с момчето – 0893565812 Ники
P.S. Преди 3 год. си взех Е39 и имах проблеми … благодарение на форума намерих точното момче за поддръжка на колата. Само да кажа че Е39 беше 97 год. шестак 2.5 TDS автоматик – за 220 лв. тази кола ми я направи да харчи 8 градско. Също така имаше и малко проблеми за които се справи перфектно. Като взех Е46 го проверихме от – до с 3 вида програми и софтуер . Там го видях че изписа 62 % износено масло. Тъй като не разбирам много можеш да му звъннеш …. Ако искаш като ходя да обнови софтуера ще го запиша на клипче и ще го къча в нета. Но ако искаш му звънни … много стабилно момче е …

Поздрави,

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 09 Окт 2011, 13:56

kalybg написа:Здравей,
Веднага ти давам телефон за контакт с момчето – 0893565812 Ники
P.S. Преди 3 год. си взех Е39 и имах проблеми … благодарение на форума намерих точното момче за поддръжка на колата. Само да кажа че Е39 беше 97 год. шестак 2.5 TDS автоматик – за 220 лв. тази кола ми я направи да харчи 8 градско. Също така имаше и малко проблеми за които се справи перфектно. Като взех Е46 го проверихме от – до с 3 вида програми и софтуер . Там го видях че изписа 62 % износено масло. Тъй като не разбирам много можеш да му звъннеш …. Ако искаш като ходя да обнови софтуера ще го запиша на клипче и ще го къча в нета. Но ако искаш му звънни … много стабилно момче е …

Поздрави,

Разбира се няма да му звънна, щото ми е неудобно, но понеже имам програмите от доста време, почти всички функции й знам и не съм виждал такъв тест за анализ! Ако направиш едно клипче, няма да е зле, поне хората да знаят как се прави, та да знаят и дали да си сменяват маслото, ако има такова нещо!

Назад към E46