Колко е животът на едно виско?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 05 Окт 2011, 20:39

Здравейте колеги,

Въпросът е към тези, дето са сменили (купили, поставили и демонтирали и поставили нови) поне 2 броя.

Ясно ми е, че въпросът е относителен, но да кажем средно натоварване, 10 000 км на година, каране разумно, без екстремни състояния на колата... абе пенсионерската... :mhihi: И климатикът се използва постоянно от 1 юли до 30 август.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Колко е животът на едно виско?

Мнение от Zubcho » 06 Окт 2011, 8:47

ddddk написа:Здравейте колеги,

Въпросът е към тези, дето са сменили (купили, поставили и демонтирали и поставили нови) поне 2 броя.

Ясно ми е, че въпросът е относителен, но да кажем средно натоварване, 10 000 км на година, каране разумно, без екстремни състояния на колата... абе пенсионерската... :mhihi: И климатикът се използва постоянно от 1 юли до 30 август.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Поздрави,
Д

Живота на 1 виско е от 165лв. до 240лв. в зависимост от джоба. Купуваш новото слагаш го и точно толкова е живота на старото като го смениш с новото. Най-добре оригинално.

Ако го чуваш да се включва значи работи и не ти трябва ново. Също се разбира, че е заминало като започне колата да повишава температурата и виското не се чува. :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 06 Окт 2011, 9:22

Благодаря за включването ти, Zubcho.

За съжаление или за радост информацията, която даваш я знам много добре и пак за съжаление от опит :mhihi:

Нека задам въпроса си по друг начин: Има ли колега участник в този форум дето да си е купил чисто ново виско и след определен пробег и време да му се е наложило да си купи пак ново и какъв е бил въпросния пробег и след колко години се е случило това?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Окт 2011, 9:28

ddddk написа:Благодаря за включването ти, Zubcho.

За съжаление или за радост информацията, която даваш я знам много добре и пак за съжаление от опит :mhihi:

Нека задам въпроса си по друг начин: Има ли колега участник в този форум дето да си е купил чисто ново виско и след определен пробег и време да му се е наложило да си купи пак ново и какъв е бил въпросния пробег и след колко години се е случило това?

160 200 хиляди сдават , ако са оригинални и всичко по колата ти е наред. Може и по скоро да изпее Аве Мария , ако е от 90 лева.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 06 Окт 2011, 9:57

Значи да разбирам, че виско Бер-Хела не е редно да изпее Аве Мария след 2 години и 20 000 км :banghead:

Това беше. Благодаря.

Поздрави,
Д

П.П.: Тая кола не можах да я продам, ама през Аспаруховия мост мога я хвърля :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 06 Окт 2011, 10:09

Значи да ви кажа нещо.
Важното при виското е да е съхранявано правилно :!: :!: :!:
Виското винаги трябва да се съхранява ПРАВО, не легнало :!: :!: :!:
Масово обаче това не се прави в складовете в милата ни таковина и за това сдават багажа за норматив или въобще не тръгват като го сложиш :idea:

Та за това като се вземе едно виско е хубаво изрично да попиташ за съхранението, не че е някаква гаранция че няма да те излъжат, ама поне да живееш с мисълта че си си взел нещо неопетнено от българската ръка :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 06 Окт 2011, 10:41

Само за информация: на виското, което си купих преди 2 години на капака на кутията пишеше: Аttention! Тhis side up.
Демек да седи легнало с капака на горе :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 06 Окт 2011, 11:27

:conf:
Доста странно... аз на всичките вискота които са ми минали през съцете на кутията пише че трябва да седи права :roll:
А пък на Мейлетата дори е направено като за малоумни с илюстрация в червено и зелено :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 06 Окт 2011, 11:33

на кутиите на беровете има червена стрелкичка сочеща капака нагоре и пише да стой както изправено, демек тая част на кутията която се отваря да е отгоре
6>4

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 06 Окт 2011, 12:47

Както и да е.
Това сега не е толкова важно, всъщност според мен въобще не е толкова важно, защото няма начин да разбереш как го е съхранявал търговецът преди да ти го подаде в ръцете :mhihi:

И въобще това е малко извън темата.
Това, което установявам е, че никой от тук участващите не си е купувал 2 пъти ново виско.
Тази информация дава достатъчно ясен отговор на моя въпрос.
И темата се изчерпа бързо и кратко :ok:

От тук нататък за мен следват нови въпроси, един от който е: след като най-скъпото автърмаркет виско изкара 2 години, то какво да си взема сега? Оригинално? ОК! Ама и то е Бер и няма никаква гаранция как е съхранявано и колко ще изкара?
Нооооо това е друга тема :confused:

Поздрави,
Д
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от fil_82 » 06 Окт 2011, 13:00

много ме е яд за това виско дадох 150 лв за ново и не знам дали два месеца искара :( след това си сложих втора употреба оригинално и вече 140 000 км нямам проблеми да чукна на дърво

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Окт 2011, 13:05

ddddk написа:... Има ли колега участник в този форум дето да си е купил чисто ново виско и след определен пробег и време да му се е наложило да си купи пак ново и какъв е бил въпросния пробег и след колко години се е случило това?

На Е34 520iA '95 година с климатроник купена на около 110к км. през 2000 година смених виското с оригинално през 2004 г. на около 240к км. като по принцип нямах забележки, но тъй като в най-големите жеги пътувах до Гърция в Дару ми "намекнаха" че не е лошо да го сменя ....
Не съжалявам защото това беше точно ппреди Олимпиадата и имаше невероятни задръствания и в Атина и по пътищата които се строяха при 39 - 40* С.
През 2009 продадох колата на около 360к км. и дадох на купувача и старото виско - много се зарадва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 06 Окт 2011, 13:24

Ето такъв отговор очаквах от самото начало.
Благодаря, колега tsb_bg

Изводът ми е, че аз от торбата с женските съм изкарал мъжкото :mhihi: :banghead:
Здраве да е.

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 06 Окт 2011, 15:05

ddddk написа:Ето такъв отговор очаквах от самото начало.
Благодаря, колега tsb_bg

Изводът ми е, че аз от торбата с женските съм изкарал мъжкото :mhihi: :banghead:
Здраве да е.

Поздрави,
Д

Абе за твоята фирма 200лв ко са? :D Пусни фактура и шефа да ти я осребри за Дачията все едно.

Какъв е проблема, че питаш за виско? Моето оригинално беше и работеше. Аз зорлем го преебах щото мислех, че е аут, но при мен проблема е друг. Колата ми е Италианка. Ако купуваш виско ново вземи такова за кола за ЮАР. По-добри са (мисля).
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 06 Окт 2011, 15:17

Ше и купя аз... билет за НАДИН :smoke:
Изображение

Следваща

Назад към E34