Колко е животът на едно виско?
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте колеги,
Въпросът е към тези, дето са сменили (купили, поставили и демонтирали и поставили нови) поне 2 броя.
Ясно ми е, че въпросът е относителен, но да кажем средно натоварване, 10 000 км на година, каране разумно, без екстремни състояния на колата... абе пенсионерската...
И климатикът се използва постоянно от 1 юли до 30 август.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави,
Д
Въпросът е към тези, дето са сменили (купили, поставили и демонтирали и поставили нови) поне 2 броя.
Ясно ми е, че въпросът е относителен, но да кажем средно натоварване, 10 000 км на година, каране разумно, без екстремни състояния на колата... абе пенсионерската...

Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Колко е животът на едно виско?
ddddk написа:Здравейте колеги,
Ясно ми е, че въпросът е относителен, но да кажем средно натоварване, 10 000 км на година, каране разумно, без екстремни състояния на колата... абе пенсионерската...И климатикът се използва постоянно от 1 юли до 30 август.
Поздрави,
Д
Живота на 1 виско е от 165лв. до 240лв. в зависимост от джоба. Купуваш новото слагаш го и точно толкова е живота на старото като го смениш с новото. Най-добре оригинално.
Ако го чуваш да се включва значи работи и не ти трябва ново. Също се разбира, че е заминало като започне колата да повишава температурата и виското не се чува.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ddddk
- ентусиаст
-
Благодаря за включването ти, Zubcho.
За съжаление или за радост информацията, която даваш я знам много добре и пак за съжаление от опит
Нека задам въпроса си по друг начин: Има ли колега участник в този форум дето да си е купил чисто ново виско и след определен пробег и време да му се е наложило да си купи пак ново и какъв е бил въпросния пробег и след колко години се е случило това?
За съжаление или за радост информацията, която даваш я знам много добре и пак за съжаление от опит

Нека задам въпроса си по друг начин: Има ли колега участник в този форум дето да си е купил чисто ново виско и след определен пробег и време да му се е наложило да си купи пак ново и какъв е бил въпросния пробег и след колко години се е случило това?

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
ddddk написа:Благодаря за включването ти, Zubcho.
За съжаление или за радост информацията, която даваш я знам много добре и пак за съжаление от опит![]()
160 200 хиляди сдават , ако са оригинални и всичко по колата ти е наред. Може и по скоро да изпее Аве Мария , ако е от 90 лева.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ddddk
- ентусиаст
-
Значи да разбирам, че виско Бер-Хела не е редно да изпее Аве Мария след 2 години и 20 000 км
Това беше. Благодаря.
Поздрави,
Д
П.П.: Тая кола не можах да я продам, ама през Аспаруховия мост мога я хвърля

Това беше. Благодаря.
Поздрави,
Д
П.П.: Тая кола не можах да я продам, ама през Аспаруховия мост мога я хвърля

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Значи да ви кажа нещо.
Важното при виското е да е съхранявано правилно
Виското винаги трябва да се съхранява ПРАВО, не легнало
Масово обаче това не се прави в складовете в милата ни таковина и за това сдават багажа за норматив или въобще не тръгват като го сложиш
Та за това като се вземе едно виско е хубаво изрично да попиташ за съхранението, не че е някаква гаранция че няма да те излъжат, ама поне да живееш с мисълта че си си взел нещо неопетнено от българската ръка
Важното при виското е да е съхранявано правилно

Виското винаги трябва да се съхранява ПРАВО, не легнало

Масово обаче това не се прави в складовете в милата ни таковина и за това сдават багажа за норматив или въобще не тръгват като го сложиш

Та за това като се вземе едно виско е хубаво изрично да попиташ за съхранението, не че е някаква гаранция че няма да те излъжат, ама поне да живееш с мисълта че си си взел нещо неопетнено от българската ръка

- ddddk
- ентусиаст
-
Само за информация: на виското, което си купих преди 2 години на капака на кутията пишеше: Аttention! Тhis side up.
Демек да седи легнало с капака на горе
Демек да седи легнало с капака на горе

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Доста странно... аз на всичките вискота които са ми минали през съцете на кутията пише че трябва да седи права

А пък на Мейлетата дори е направено като за малоумни с илюстрация в червено и зелено

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
на кутиите на беровете има червена стрелкичка сочеща капака нагоре и пише да стой както изправено, демек тая част на кутията която се отваря да е отгоре
6>4
- ddddk
- ентусиаст
-
Както и да е.
Това сега не е толкова важно, всъщност според мен въобще не е толкова важно, защото няма начин да разбереш как го е съхранявал търговецът преди да ти го подаде в ръцете
И въобще това е малко извън темата.
Това, което установявам е, че никой от тук участващите не си е купувал 2 пъти ново виско.
Тази информация дава достатъчно ясен отговор на моя въпрос.
И темата се изчерпа бързо и кратко
От тук нататък за мен следват нови въпроси, един от който е: след като най-скъпото автърмаркет виско изкара 2 години, то какво да си взема сега? Оригинално? ОК! Ама и то е Бер и няма никаква гаранция как е съхранявано и колко ще изкара?
Нооооо това е друга тема
Поздрави,
Д
Това сега не е толкова важно, всъщност според мен въобще не е толкова важно, защото няма начин да разбереш как го е съхранявал търговецът преди да ти го подаде в ръцете

И въобще това е малко извън темата.
Това, което установявам е, че никой от тук участващите не си е купувал 2 пъти ново виско.
Тази информация дава достатъчно ясен отговор на моя въпрос.
И темата се изчерпа бързо и кратко

От тук нататък за мен следват нови въпроси, един от който е: след като най-скъпото автърмаркет виско изкара 2 години, то какво да си взема сега? Оригинално? ОК! Ама и то е Бер и няма никаква гаранция как е съхранявано и колко ще изкара?
Нооооо това е друга тема

Поздрави,
Д

много ме е яд за това виско дадох 150 лв за ново и не знам дали два месеца искара
след това си сложих втора употреба оригинално и вече 140 000 км нямам проблеми да чукна на дърво

ddddk написа:... Има ли колега участник в този форум дето да си е купил чисто ново виско и след определен пробег и време да му се е наложило да си купи пак ново и какъв е бил въпросния пробег и след колко години се е случило това?
На Е34 520iA '95 година с климатроник купена на около 110к км. през 2000 година смених виското с оригинално през 2004 г. на около 240к км. като по принцип нямах забележки, но тъй като в най-големите жеги пътувах до Гърция в Дару ми "намекнаха" че не е лошо да го сменя ....
Не съжалявам защото това беше точно ппреди Олимпиадата и имаше невероятни задръствания и в Атина и по пътищата които се строяха при 39 - 40* С.
През 2009 продадох колата на около 360к км. и дадох на купувача и старото виско - много се зарадва.
- ddddk
- ентусиаст
-
Ето такъв отговор очаквах от самото начало.
Благодаря, колега tsb_bg
Изводът ми е, че аз от торбата с женските съм изкарал мъжкото
Здраве да е.
Поздрави,
Д
Благодаря, колега tsb_bg
Изводът ми е, че аз от торбата с женските съм изкарал мъжкото

Здраве да е.
Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
ddddk написа:Ето такъв отговор очаквах от самото начало.
Благодаря, колега tsb_bg
Изводът ми е, че аз от торбата с женските съм изкарал мъжкото![]()
![]()
Здраве да е.
Поздрави,
Д
Абе за твоята фирма 200лв ко са?

Какъв е проблема, че питаш за виско? Моето оригинално беше и работеше. Аз зорлем го преебах щото мислех, че е аут, но при мен проблема е друг. Колата ми е Италианка. Ако купуваш виско ново вземи такова за кола за ЮАР. По-добри са (мисля).
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2