Някой знае ли какво е това?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Някой знае ли какво е това?

Мнение от besnia_ » 05 Окт 2011, 15:12

Здравейте колеги няколко дни се чудя да пусна една тема :D че освен механични имам и доста ел проблеми някой знае ли какво е това на снимката и за какво служи че съм на път да му бия един шут от седалката :mhihi: търсих в гоогле нещо да намеря,излезнаха няколко подобни ? също имам проблем с касетофона на негово място бяха сложили сд него без да се замисля му свърших работа :mhihi: на негово място сложих оригиналната касетка обаче като пусна някой диск от сд чейнджъра свири само от ляво а като пусна радио свири на всякъде :lol: те там са връзвали някакви каберли мабели не знам има една голяма букса свободна и още някакви :roll: някой ако се е сблъсквал с това да заповяда :mhihi:

Някой знае ли защо не мога да качвам повече снимки пише ми че: Вашата квота за прикачени файлове е изчерпана. За да качвате нови файлове, разчистете някои от предишните.изтрих няколко снимки и пак нищо нали е нова тема :conf:

Изображение
Последна промяна besnia_ на 05 Окт 2011, 15:24, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Re: Някой знае ли какво е това?

Мнение от Amatior4o » 05 Окт 2011, 15:18

besnia_ написа:Здравейте колеги няколко дни се чудя да пусна една тема :D че освен механични имам и доста ел проблеми някой знае ли какво е това на снимката и за какво служи че съм на път да му бия един шут от седалката :mhihi: търсих в гоогле нещо да намеря,излезнаха няколко подобни ? също имам проблем с касетофона на негово място бяха сложили сд него без да се замисля му свърших работа :mhihi: на негово място сложих оригиналната касетка обаче като пусна някой диск от сд чейнджъра свири само от ляво а като пусна радио свири на всякъде :lol: те там са връзвали някакви каберли мабели не знам има една голяма букса свободна и още някакви :roll: някой ако се е сблъсквал с това да заповяда :mhihi:

Някой знае ли защо не мога да качвам повече снимки пише ми че: Вашата квота за прикачени файлове е изчерпана. За да качвате нови файлове, разчистете някои от предишните.изтрих няколко снимки и пак нищо нали е нова тема :conf:

Мисля, че новата система е да качваш снимките в някой външен допълнителен сайт и след това да ги постваш тук.
Примерно ползваш http://prikachi.com/ или http://img160.imageshack.us/ и други.
След това ползваш опцията "Img" като пишеш съобщения и поставяш линк с прикачената снимка в средата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 05 Окт 2011, 15:21

Amatior4o написа:
besnia_ написа:Здравейте колеги няколко дни се чудя да пусна една тема :D че освен механични имам и доста ел проблеми някой знае ли какво е това на снимката и за какво служи че съм на път да му бия един шут от седалката :mhihi: търсих в гоогле нещо да намеря,излезнаха няколко подобни ? също имам проблем с касетофона на негово място бяха сложили сд него без да се замисля му свърших работа :mhihi: на негово място сложих оригиналната касетка обаче като пусна някой диск от сд чейнджъра свири само от ляво а като пусна радио свири на всякъде :lol: те там са връзвали някакви каберли мабели не знам има една голяма букса свободна и още някакви :roll: някой ако се е сблъсквал с това да заповяда :mhihi:

Мисля, че новата система е да качваш снимките в някой външен допълнителен сайт и след това да ги постваш тук.
Примерно ползваш http://prikachi.com/ или http://img160.imageshack.us/ и други.
След това ползваш опцията "Img" като пишеш съобщения и поставяш линк с прикачената снимка в средата.

Аха ясно благодаря колега :D тя стана дълга и широка
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 05 Окт 2011, 15:22

Да, точно така прави, защото сега говориш за някаква снимка, а ние не я виждаме!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 05 Окт 2011, 15:25

slitter написа:Да, точно така прави, защото сега говориш за някаква снимка, а ние не я виждаме!

готово качих я отгоре :D
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 05 Окт 2011, 15:33

мммм тази кола е имала монитори глупости двд-та мивидита
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 05 Окт 2011, 17:32

Да, това е част от афтърмаркет система на KENWOOD за навигация, ДВД и т.н. Това просто е останал компонент от може би този комплект http://www.ebay.com/itm/Kenwood-KNA-G51 ... 0335894899. Колата с навигация ли е била, какво точно изхвърли от мястото на радиото, да не е CD с автоотваряем се монитор?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 05 Окт 2011, 18:27

slitter написа:Да, това е част от афтърмаркет система на KENWOOD за навигация, ДВД и т.н. Това просто е останал компонент от може би този комплект http://www.ebay.com/itm/Kenwood-KNA-G51 ... 0335894899. Колата с навигация ли е била, какво точно изхвърли от мястото на радиото, да не е CD с автоотваряем се монитор?

Да изясни ми се ситуацията :D грам не ги харесвам тези цигани ще играе ножицата, нямаше сд с монитор него ще го забележа :mhihi: пак се връщаме в началото тук на снимката се виждат няколко букси не знам за какво са повечето и някаква кутика :confused: единственото което искам е да махна всички излишни неща :D и да ми работят колонките на сд :mhihi:
Изображение

Колега slitter специално към теб имам един въпрос, тук на втората снимка има една сат нав с всички кабели ще може ли да я вкарам вътре и да я свържа,пише че става или е от ROVER 75 BMW E36 какво ще кажеш :bchug:
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 05 Окт 2011, 19:23

Лично моето мнение е да не се занимаваш с тая глупост от 90тте години, а да погледнеш ето тази тема viewtopic.php?f=34&t=229269&hilit=Dynavin. Направено е за е46, а платформата е windows mobile. Последните модели на същото устройство е с android, което го прави още по-хубаво като мултимедия в колата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 05 Окт 2011, 19:31

slitter написа:Лично моето мнение е да не се занимаваш с тая глупост от 90тте години, а да погледнеш ето тази тема viewtopic.php?f=34&t=229269&hilit=Dynavin. Направено е за е46, а платформата е windows mobile. Последните модели на същото устройство е с android, което го прави още по-хубаво като мултимедия в колата!

Ооо това го знам :mhihi: това за което те питах на снимката ще стане ли за моя автобяс :D един приятел имаше такова което ми показа много грозна история :mhihi: копчетата му пукат като на юунос а пак навигацията спира и трагва когато тя реши :yes: и на всичкото отгоре струва 500 марки, като цяло каквото и да сложа аз толкова и ще го ползвам мисълта ми е да мога да направя по комфортно вътре :driving: аз мисля че на това което ти показах само трябва да му се даде ток или се връзва нещо вътре в колата ли какво не знам :D
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 05 Окт 2011, 21:03

Колега за звука от цд чейнджъра щом се чува само от едната страна означава че има проблем по кабела от него до радиото.По този кабел сигнала е аналогов което означава че единия канал се е прекъснал някъде.В кабела вървят червена,бяла,черна и още една жица не се сещам за цвета и.
При теб се е прекъснала или червената или бялата жичка проследи ги от двата края на кабела с мултицет или някаква пробна лампа за да разбереш коя точно се е прекъснала и ще си решиш проблема със звука!
Относно тази навигация от снимката незнам дали ще стане ако е като нормалните на БМВ има още 5 модула и един куп кабели докато тръгне.
Снимай я отзад към изводите да добием представа за нещата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 05 Окт 2011, 21:35

StelllsKi написа:Колега за звука от цд чейнджъра щом се чува само от едната страна означава че има проблем по кабела от него до радиото.По този кабел сигнала е аналогов което означава че единия канал се е прекъснал някъде.В кабела вървят червена,бяла,черна и още една жица не се сещам за цвета и.
При теб се е прекъснала или червената или бялата жичка проследи ги от двата края на кабела с мултицет или някаква пробна лампа за да разбереш коя точно се е прекъснала и ще си решиш проблема със звука!
Относно тази навигация от снимката незнам дали ще стане ако е като нормалните на БМВ има още 5 модула и един куп кабели докато тръгне.
Снимай я отзад към изводите да добием представа за нещата.

Благодаря колега утре това ще е първата работа да ги проверя тези кабели :clap: аз си помислих да не би тези да са свързвали нещо там щото има няколко кабела са висящи одряазани,то има логика щото радиото си работи значи не идва сигнал за другите говорители,за навигацията аз все още се колебая дали да я купя не е скъпа в комплекта влиза монитора сидито за навигацията кабелите и един модул не го знам кой е :D иначе навигацията си е истинска за бмв не знам този за какво е писал ровер 75 и глупости :confused: тук иначе само на това мониторче му искат по 100 150 паунда :shock: а пак за кабелите да не говоря и те са 100 само не знам дали и как се конектва към колата дали е нещо стандартно или :conf: много са ми объркани тези модули и кабели жици :mhihi:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 05 Окт 2011, 22:13

То ако пускаш навигация от тези всичките жици се ползва само захранването и айбуса всичко друго остава в историята.
Сега като гледам снимката с кабеляците които стърчат тази букса която държиш в ръката си не ти трябва дори се чудя каква е идеята да се направи преход от евро букса пак към бмв такава.А другата мъжка евро букса вероятно е свързана паралелно към оригиналната ти букса за бмв радио или цд като и нея(евробуксата) спокойно можеш да я махнеш,предполагам нейните кабели само са увити или запоени и изолирани към оригиналната,чистиш ги и си изолираш отново и се отърваш от всичко излишно.А тази малката кутийка вероятно е ценна тя би трябвало да е връзката за управление от волана на афтърмаркет цд-то което е било сложено и за него е трябвала тази евробукса която на теб не ти е нужна щом ще въстановяваш оригиналната музика.А за навигацията щом има и допълнителни модули за което бях сигурен по-добре не си я купувай филма е голям правил съм навигация на една 5ца пръска се цялата кола докато се прекарат всички кабели и пак не е сигурно дали всичко ще тръгне както трябва,има и работа по инициализация,абе не е толкова просто и няма смисъл защото не е чак толкова функционално.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 05 Окт 2011, 22:42

Колега сега като се вгледах по внимателно в кабелите които излизат от таблото ми се струва че те подведох.... с буксата която държиш в ръката си свързваш устройство което струва ми се още е в колата ти това според мен е някакъв усилвател или нещо подобно май ще трябва да поразглобиш и надолу да видиш къде е това нещо вероятно част от кабелите които отиват към това кенууд устройство отиват и към това устройство което предполагам имаш.Опитай се да проследиш докъде отиват кабелите на тази мъжка евробукса и съм сигурен че ще намериш още едно устройство част от тази система която е имала колата.Също и за черната кутиика май и тя не е това което предполагах щото влизат кабели от захранване в нея но не мога да видя добре ръката ти я закрива,поразгледай ги утре къде отиват и ги опиши за да поразсъждаваме,
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 06 Окт 2011, 14:34

besnia_ написа:
slitter написа:
Колега slitter специално към теб имам един въпрос, тук на втората снимка има една сат нав с всички кабели ще може ли да я вкарам вътре и да я свържа,пише че става или е от ROVER 75 BMW E36 какво ще кажеш :bchug:
Изображение

-щом имаш кабелите за т.н. малка нявигация (т.е. формат на картината 4/3), както и монитора (от десен волан,какъвто ти трябва, защото от ляв волан не става, и обратно), не виждам при4ина да не си я подкараш на е46 със здраве ))
-ще ти трябва още една евтина мк2 (за картината на монитора), както и евтино радио бм23/бм24 (за звука в колата)
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Следваща

Назад към E46