Какво да го правя този двигател N42

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: Какво да го правя този двигател N42

Мнение от Alexi » 02 Окт 2011, 8:38

абе над 4000 не трака ,можеш просто да го караш над 4000 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 02 Окт 2011, 16:28

Здравейте колеги бързам да се похваля проблема го открих :mhihi: знаех си от самото начало че трябва да затегна теглича :mhihi: :mhihi: после ще направя един клип и ще обясня от къде идва досадното чукане :D само не знам как ще го реша :lol: но ще измислим нещо :bchug:
Изображение

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Окт 2011, 16:28

той и пуши нещо...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 02 Окт 2011, 16:39

zBoost написа:той и пуши нещо...

Да попушва си лекичко то е нормално :mhihi: преди малко го запалих без капака отгоре няма да ти казвам :mhihi: изтече половин литър :clap: сега в момента има много места който пускат масълце липсващи болтове и др значи като запечатам всичко ще попуши малко и ще спре :bchug:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 02 Окт 2011, 22:52

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 02 Окт 2011, 23:22

Братле, чудя се дали не трака от оная пластмаска, която седи зад зъбните колекла на валовете. Така на единия от клиповете, където обясняваш ка се зацепват показваш как се слага тая пластмаса предварително и я поразклати, та тя издаваше некъв подобен звук. Тя захваща ли се някакси здраво, така че да не се мести??? Ти кажи, защото ти си го сглобявал. Да не би веригата някак да я увлича и тя да вибрира и да трака???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 02 Окт 2011, 23:42

slitter написа:Братле, чудя се дали не трака от оная пластмаска, която седи зад зъбните колекла на валовете. Така на единия от клиповете, където обясняваш ка се зацепват показваш как се слага тая пластмаса предварително и я поразклати, та тя издаваше некъв подобен звук. Тя захваща ли се някакси здраво, така че да не се мести??? Ти кажи, защото ти си го сглобявал. Да не би веригата някак да я увлича и тя да вибрира и да трака???

Интересен въпрос значи от пласмаската не може да трака да те се захващат здраво, и стоят стабилно днес сутринта махнах вакумната помпа напълно :lol: и го запалих обаче започна да хвърля много масло и го загасих за този период през който я нямаше помпата работеше доста добре всички излишни шумове идват главно от вакумната помпа :mhihi: като цяло няма какво да и се прецака защото то няма нищо вътре :roll: така или иначе пак ще се разглобява ще направя един клип без помпа и тогава ще може да обърнем по голямо внимание на другите възможни части който могат да причиняват някакви шумове :clap:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 07 Окт 2011, 20:30

Здравейте колеги днес реших да отворя капака че малко го бях оставил :confused: купих масло 0w30 смених го :D разликата не е много голяма в шума усеща се че не както в началото,пак има тънко притракване :mhihi: утре ще сменя и ввт да видим как ще звучи, обаче проблема с вакумната помпа остава и той е един от главните,аз отворих едната ми то няма нищо вътре една пласмаска :D от какво пука така не знам :yes:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Окт 2011, 23:53

Колега поздравявам те за ентусиазма :yes: и аз следя темата с голям интерес,дано го вкараш в час тоя мотор ;) Дай някоя снимка да видим е46та изглежда интресна.Поздрави още веднъж :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 08 Окт 2011, 22:35

Здравейте колеги днес смених ввт :D остана още малко работа за утре и ще го взривя :lol: днес открих че крачетата на ввт който натискат клапаните си имат ред :shock: всяко си има определено място това не го знаех,сега се надявам като запаля да има подобрения :mhihi: сменил съм всички гърнета сложих и от 330ci звука е потресаващ :mhihi: имам и броня от 330 обаче се оказа малко по голяма обаче ще я резна и ще влезне :D колега bojanov-is днес не можах да я снимам утре като я запаля ще и направя една снимка да я покажа изглежда добре само където малко съм я разковачил :mhihi:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 09 Окт 2011, 3:40

Колега,едно голямо :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 09 Окт 2011, 15:31

besnia_ написа:Здравейте колеги днес смених ввт :D остана още малко работа за утре и ще го взривя :lol: днес открих че крачетата на ввт който натискат клапаните си имат ред :shock: всяко си има определено място това не го знаех,сега се надявам като запаля да има подобрения :mhihi: сменил съм всички гърнета сложих и от 330ci звука е потресаващ :mhihi: имам и броня от 330 обаче се оказа малко по голяма обаче ще я резна и ще влезне :D колега bojanov-is днес не можах да я снимам утре като я запаля ще и направя една снимка да я покажа изглежда добре само където малко съм я разковачил :mhihi:
Точно за това те бях питал преди време как се зацепва ввт,защато и аз съм чувал,че има някакъв челъм :kuku: Ще се радвам да откриеш начина и тая хубавица да замърка... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 09 Окт 2011, 21:09

Здравейте колеги днес я запалих с другия ввт няма много голямо подобрение :confused: с сигурност работи по добре звани :mhihi: и леко почуква не знам кое да сменя вече :mhihi: и 0w30 и сипах :D ще го умувам иначе този път набарах точната центровка много сладко работи :clap: само ако го няма чукането ще е супер, едно кръгче и направих изтрелва се като куршум :clap: да отговоря на колегата tani bojilov относно ввт той е не зависима система спрямо валовете и веригата,има едно положение стартово в което се поставя след ремонт като моя или друг ако нещо е вадено :D и след това този ввт си има датчик и неговата работа се следи, и ако има някакъв проблем с него ще излезе на една прилична диагностика :clap: сега да се оплача че моя диагностичен комп от няколко дни не е в час и се моля за малко помощ че като цяло не съм много навътре с тези технологии :confused: ще кача една снимка да го видите значи аз предполагам че може да е това нещо като кутика е което се слага на края на кабела и с него се свърза към колата обд2 може ли нещо да му е станало че се поклаща леко,да кажа и как се появи проблема бях го закачил да видя какво ще каже :D и изведнъж изгасна да отбележа че акумолатора пада че не работи динамото :dunno: и сега в тази кола грам не свети като го закача а в петицата светва обаче не иска да се свърже с колата все едно го няма кабела много ще съм благодарен ако някои ме насочи на някъде :bchug:
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Окт 2011, 10:38

Охоо фейслифт, М-тех 2, джанти, хубав цвят... тя била хубава :lol:
Ако нещо не поръгне я пращай към БГ за части :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 10 Окт 2011, 11:30

Oтвори го и виж нещо дали не се е разкачило, разпоило и т.н. Тва е от така наречените универсални кодчетци, които според мен са много зле. Некои работи може да се ползва, примерно да триеш грешки там нещо, ама като цяло са боклук пълен. Работил съм с такива! На Бош има едни не лоши, ма то това си е мобилна работа. Качествена диагностика с това не може да направи човек. Няма и как да те ориентира някой кво се случва, щото гасне може да означава много неща. Същевременно е енергозависим, за да функционира, така че това също го имай предвид. За да почне да чете трябва да вижда напрежение на кл.15 и кл. 30, а без динамо такова няма в движение, както и ако е слаб акумулатора и отчита по-малко от 11 В. Не казвам, че е това, просто го имай предвид. Като подадеш контакт не желае ли да се закачи??? Може всичко да е... може да се е преебал, може всичко! Преди работел ли е коректно???

ПредишнаСледваща

Назад към E46