Какво означава този надпис?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- goro8212
- Потребител
-
- Кара: BMW 725 tds
- Мечтае да кара: 645i
Какво означава този надпис?
Какво означава този надпис на борд компа - "preriscaldamento" ,започна да ми се появява наскоро,компа е на италиански език,но не съм го учил навремето.разбрах,че означавало подгряване,но имам проблем с него ли или просто си подгрява колата,а и къде са всичките бушони на тази кола е38 725 тдс? ще ви бъда мн благодарен да ме светнете,че аз намерих само тези при двигатела.
Ако падна искам да энам, че съм скочил а не че някой ме е бутнал.
Re: Какво означава този надпис?
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- goro8212
- Потребител
-
kita написа:http://translate.google.bg/?client=firefox-a&rls=org.mozilla:bg:official&hl=bg&tab=wT#it|bg|preriscaldamento
значи имам проблем с изгоряла свещ така ли колега?
Не знам дали е свещ или подгревно реле или лоши връзки,но имаш проблем с подгряването.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
kita написа:Не знам дали е свещ или подгревно реле или лоши връзки,но имаш проблем с подгряването.
А,казали му къде са останалите бушони на TDS-а

Роска,бушоните ги знам къде са бе брат,ама ме интересуваха точно за клапаните на парното,че си направех една гимнастика без да има нужда.Свалих целия блок с клапаните и помпичката,разглобих,почистих,че и четките на помпичката си смених.
Обаче лявото парно е на ФУЛ отворено и ше ми изгори краката ве.нема ток на куплунга. 

- goro8212
- Потребител
-
Благодаря момчета,незнам какво щях да правя без този форум.успех на всички
- goro8212
- Потребител
-
RORO написа:kita написа:Не знам дали е свещ или подгревно реле или лоши връзки,но имаш проблем с подгряването.
А,казали му къде са останалите бушони на TDS-а?В багажника колега над акумулатора под мокета?Съвет от мен: слагай само бушони с нужният ампераж не си прави експерименти скъпо излиза!
мерси колега
goro8212 написа:Благодаря момчета,незнам какво щях да правя без този форум.успех на всички
А ве пич,ти май тая тема не я четеш.Айде включвай се

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... &start=480
- goro8212
- Потребител
-
kita написа:goro8212 написа:Благодаря момчета,незнам какво щях да правя без този форум.успех на всички
А ве пич,ти май тая тема не я четеш.Айде включвай се![]()
Колега няма да мога ,защото съм постоянно на бачкане,та тая сбирка ще я изпусна,но за следващата,ще гледам да съм с вас,ако вземете да направите една в Девин супер,обмисли въпроса,мога да помогна за организацията.
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
kita написа:Роска,бушоните ги знам къде са бе брат,ама ме интересуваха точно за клапаните на парното,че си направех една гимнастика без да има нужда.Свалих целия блок с клапаните и помпичката,разглобих,почистих,че и четките на помпичката си смених.Обаче лявото парно е на ФУЛ отворено и ше ми изгори краката ве.нема ток на куплунга.
Не на теб на новия колега обяснявах къде са.
А на теб съжалявам ,че не го знам кой е а и колата ми не е тук все още щях на драго сърце да сляза и да го намеря.Но много ми е чудно защо на единият магнит ще имаш ток на другият не?Да са на различни предпазители не ми се вярва?Вариантите са два: или да намериш предпазителя на работещият магнит и до него да е другият или да са само на един предпазител а причината за неработещият магнит да е другаде(изгорял или не добре свързан).
RORO написа:kita написа:Роска,бушоните ги знам къде са бе брат,ама ме интересуваха точно за клапаните на парното,че си направех една гимнастика без да има нужда.Свалих целия блок с клапаните и помпичката,разглобих,почистих,че и четките на помпичката си смених.Обаче лявото парно е на ФУЛ отворено и ше ми изгори краката ве.нема ток на куплунга.
Не на теб на новия колега обяснявах къде са.
А на теб съжалявам ,че не го знам кой е а и колата ми не е тук все още щях на драго сърце да сляза и да го намеря.Но много ми е чудно защо на единият магнит ще имаш ток на другият не?Да са на различни предпазители не ми се вярва?Вариантите са два: или да намериш предпазителя на работещият магнит и до него да е другият или да са само на един предпазител а причината за неработещият магнит да е другаде(изгорял или не добре свързан).
Проблема го реших преди малко.Ся да ти кажа къв е филма с 2 думи.На куплунга на клапаните има 3 проводника.Единия е жълт с червена ивица и на него има постоянен +.Другите два управляват 2-та клапана и подават маса от 12V, до пълна маса в зависимост от темп.която е зададена от климатроника.При пълна 0 клапаните са затворени докрай.Това е 16гр. на климатроника.Колкото повишаваш темп.толкова намалява напрежението на клапаните.Друго интересно нещо е,че на помпата в предния долен край има отвор около 8мм.Като бръкнеш със сламка или нещо меко може да провериш дали ти работи помпата.Тя обаче се включва,само когато зададената темп.на климатроника е по-висока от външната.

Сигурно ги знаеш тея пинизи,ама на някой може да са му от полза.
P.S. Забрайх да кажа къде беше моя проблем.(А бе дърта работа ти каам

Беше прекъснат единия кабел в самия куплунг.Щото си мих мотора за срещата в София.
То пък никой не поиска да го види.Само дето го мих

НЕ СИ МИЙТЕ МОТОРИТЕ НИКОГА

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Лесно ли се отваря самото моторче, и изглежда ли ти като да може да се ремонтира нещо вътре?
Не питам за часта с турбинака а за елелктрическата.
Не питам за часта с турбинака а за елелктрическата.
Да колега,става много лесно.трябва ти една права малка и една кръстата отверка.Като свалиш целия блок с клапаните и моторчето, слагаш го на масата и го почваш.За клапаните има тема със снимки.Съжалявам, че не направих снимки и на ел.част на помпата, но мисля, че няма смисъл.Корпуса на моторчето има по 4 кернировки в двата края.С правата отверка се отварят и статора се издърпва.Преди това се развиват 4-те болчета на водната част разбира се и се избива оста на моторчето.След като го разглобиш, може да си смениш 2-те лагерчета и четките.Четките са квадрат 4.6мм, и са дълги 15мм.Купуват се от всеки магазин за резервни части за прахосмукачки, миксери и т.н.Гледай да са само графит,има едни, които са медно-графитни и са по твърди и изяждат бързо колектора на ротора.
.На този размер, едва ли ще намериш, но вземаш най-близкия размер и на масата с шкурка си ги докарваш на 4.6мм.

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
goro8212 написа:kita написа:goro8212 написа:Благодаря момчета,незнам какво щях да правя без този форум.успех на всички
А ве пич,ти май тая тема не я четеш.Айде включвай се![]()
Колега няма да мога ,защото съм постоянно на бачкане,та тая сбирка ще я изпусна,но за следващата,ще гледам да съм с вас,ако вземете да направите една в Девин супер,обмисли въпроса,мога да помогна за организацията.
Значи следващия път сме на сбирка около Девин! Ти отговаряш за организацията, ние помагаме!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2