Проблеми с гърнето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми с гърнето

Мнение от sprewel » 26 Сеп 2011, 17:47

Здравейте колеги, колата е 320д 150 и при форсиране на двигателя на свободна се чува всичко нормално, но при ускорение на скорост се чува едно отвратително тракане/чукане някаде отпред а двигатела като цяло си работи нормално. Другия проблем е като спра на едно място и почва да се чува свирене което съм сигурен, че идва от гърнето някаде отпред. Та въпроса ми е от какво може да е това тракане/чукане при ускорение и дали не са свързани двете работи от гърнето?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Проблеми с гърнето

Мнение от dobromir » 26 Сеп 2011, 21:14

Виш някой тампон да нямаш скъсан колега или някой мека връзка да се е скъсала Успех .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 26 Сеп 2011, 21:30

Разкачил си се някъде,провери на отворен капак дали не пуши излишно от някъде :yes: С катализатори ли си?

Аватар
Кара: ше 318tds
Мечтае да кара: перфектно БМВ

Мнение от e36Bulgaria » 26 Сеп 2011, 23:12

По принцип има една планка която се намира да речем под шофиора тя се държи на 2 болта и много често се къса от вибрациите!! другия проблем може да ти е от меката връзка и тя да ти свири :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от sprewel » 27 Сеп 2011, 10:06

dobromir написа:Виш някой тампон да нямаш скъсан колега или някой мека връзка да се е скъсала Успех .

Няма скъсани тампони по гърнето

S7 написа:Разкачил си се някъде,провери на отворен капак дали не пуши излишно от някъде :yes: С катализатори ли си?

Скоро махнах катализатора (незнам дали има и друг за махане) и смених едно от гарнетата защото се получаваше и дрънчене на тенекия, но след ремонта се управи само дрънченето тези 2 работи от по горе си останаха.

Аватар
Кара: ше 318tds
Мечтае да кара: перфектно БМВ

Мнение от e36Bulgaria » 27 Сеп 2011, 11:00

sprewel написа:
dobromir написа:Виш някой тампон да нямаш скъсан колега или някой мека връзка да се е скъсала Успех .

Няма скъсани тампони по гърнето

S7 написа:Разкачил си се някъде,провери на отворен капак дали не пуши излишно от някъде :yes: С катализатори ли си?

Скоро махнах катализатора (незнам дали има и друг за махане) и смених едно от гарнетата защото се получаваше и дрънчене на тенекия, но след ремонта се управи само дрънченето тези 2 работи от по горе си останаха.

някоя не дозаварена тръба виж

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 01 Окт 2011, 19:27

e36Bulgaria написа:По принцип има една планка която се намира да речем под шофиора тя се държи на 2 болта и много често се къса от вибрациите!! другия проблем може да ти е от меката връзка и тя да ти свири :yes:

Ако се е скъсала тръбата,която е над въпросната планка тя ще дрънчи и при палене и гасене.
П.П.Виж квадратният тампон на ауспуха малко преди крайното гърне да не е заминал ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 01 Окт 2011, 19:47

Видко дай да я закараме тая кола на един канал да погледнем тия тръби и гърнета, че на мене друга една работа ми се върти из главата. Понеже, като загасиш двигателя притриса леко в купето, което няма как да се предаде чак такава вибрация от тия тръби, та мисълта ми е да не е заминал някой тампон на двигателя :dunno: (естествено само предполагам може и от тях да е ама най-лесно ще го разберем на канала). Относно свиркането разбрахме, че е от винтилаторчето на парното (иска смазване).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: турбо комбайн и ......

Мнение от КЕЛЕША » 01 Окт 2011, 19:48

Погледни тръбата при номер 2 (сплесканото) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 обикновенно там става проблема(болка си е на 320д) :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sprewel » 02 Окт 2011, 0:06

martin_g60 написа:
e36Bulgaria написа:По принцип има една планка която се намира да речем под шофиора тя се държи на 2 болта и много често се къса от вибрациите!! другия проблем може да ти е от меката връзка и тя да ти свири :yes:

Ако се е скъсала тръбата,която е над въпросната планка тя ще дрънчи и при палене и гасене.
П.П.Виж квадратният тампон на ауспуха малко преди крайното гърне да не е заминал ;)

Колега при палене и гаснене не се чува дрънчене а прескърцване като от ремък ама не е от ремък :)

Exesus написа:Видко дай да я закараме тая кола на един канал да погледнем тия тръби и гърнета, че на мене друга една работа ми се върти из главата. Понеже, като загасиш двигателя притриса леко в купето, което няма как да се предаде чак такава вибрация от тия тръби, та мисълта ми е да не е заминал някой тампон на двигателя :dunno: (естествено само предполагам може и от тях да е ама най-лесно ще го разберем на канала). Относно свиркането разбрахме, че е от винтилаторчето на парното (иска смазване).

Ще закараме да видим макар аз да съм гледал ама може да несъм видял :)

КЕЛЕША написа:Погледни тръбата при номер 2 (сплесканото) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 обикновенно там става проблема(болка си е на 320д) :yes:

Сплесканото от там ми дранчеше на тенекия и го управих, но двата други проблема от по горе си останаха и те се чуват някаде отпред на колата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 07 Окт 2011, 17:22

Имах подобен проблем оказа, се че ми е скъсан единия тампон на мотора и поради тази причина вибрациите бяха по силни и тръбата на генерацията опираше във въпросната планка и някъде другаде ис е чуваха странни звъци :). Смених тампоните и всички излишни звуци изчезнаха.
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

Назад към E46