Какво да го правя този двигател N42

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Re: Какво да го правя този двигател N42

Мнение от karnak » 30 Сеп 2011, 22:00

Поздрави ,колега знаех си че ще запали!От моя опит с тоя мотор,все ми работят като дизели след отварянето :yes: Равно хубаво се цепят ама тракат :idea: Затова вече не пипам Н44 нямам решение за тракането,дано да ти се е причуло :mrgreen:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 30 Сеп 2011, 23:22

karnak написа:Поздрави ,колега знаех си че ще запали!От моя опит с тоя мотор,все ми работят като дизели след отварянето :yes: Равно хубаво се цепят ама тракат :idea: Затова вече не пипам Н44 нямам решение за тракането,дано да ти се е причуло :mrgreen:

Не знам колега сипал съм 5w30 мисля че е добре утре ще отворя да видя какво ще да е това тракане :mhihi: ще пробвам да сипя по гъсто масълце може да успокой малко не знам :roll: ама те верно работят като дизел тези мотори :mhihi: от какво може да е това тракане според теб :lol:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 01 Окт 2011, 0:07

От валветроника е тва досадно чукане.Някъде бях чел,че с 0w40 Mobil1 е по-тих ама нз и аз съм с 5/30

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от karnak » 01 Окт 2011, 0:09

Не знам, много умувах и засега нямам идея!Надявам се разрешиш дилемата и твоя да работи тихо с друго по гъсто масло може би :bchug:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 01 Окт 2011, 16:00

Здравейте колеги значи не можах днес да направя клипче щото нещо са ми взели правата за апарата :mhihi: относно чукането 100% е валветроника няма какво друго да лопчи така :mhihi: пак си мисля за друго масло тва не е нормално така да чука грам даже :lol: по зле и от дизел,не вярвам да са се износили толкова много тези крачета че да тракат толкова не знам какво да си мисля,да хвана да го сменя този ввт дали ще има някакъв ефект :bchug:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Окт 2011, 17:26

Е защо толкова ще да трака тоя валвтроник, какво точно причинява това тракане?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Окт 2011, 17:36

колега ръгни тоя от другата глава да видиш има ли разлика :o

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 01 Окт 2011, 22:36

Здравейте колеги не знам какво да си мисля вече :mhihi: лудница ето го тигъра може да го видите яко си трака дизела пасти да яде :clap: http://www.youtube.com/watch?v=6FkS0c2wws0 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Окт 2011, 22:46

Имаш ли ДИС да я закачиш да видиш какво би казал той! Нещо... да подскаже!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 01 Окт 2011, 22:56

slitter написа:Имаш ли ДИС да я закачиш да видиш какво би казал той! Нещо... да подскаже!

Здрасти колега честно да ти кажа не знам какво е дис :oops: имам един комп с него правя магии от време на време :mhihi:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Окт 2011, 23:07

besnia_ написа:
slitter написа:Имаш ли ДИС да я закачиш да видиш какво би казал той! Нещо... да подскаже!

Здрасти колега честно да ти кажа не знам какво е дис :oops: имам един комп с него правя магии от време на време :mhihi:

Да де, имах предвид програма за диагностика! GT1 DIS е оригиналния диагностичен софтуер, с който масово тук в БГ работим. Успяхме наверемето да го подкараме, благодарение на колегата jomby. В последствие нещата се доразвиха и започнаха тука фирми да предлагат готови кабели евтини с диск с програмата. Та така доста от нас я имаме и работим с нея. Хубавото в случая е, че професионалния софтуер дава доста по-голяма информация и нагледност за проблемите. Ако изпише дадена греша в нещо ти дава определени насоки и те препраща към определени тестове, които да направиш. После след тестовете излиза с резолюция от какво може да се причинява проблема. Та затова казах да подскаже нещо. Сега вече има и по-нови програми, реално това е по-старата оригинална програма, но до скоро, до преди няколко години в БМВ сервизите баш нея си я ползваха. Сега ползват нейният наследник. Ние все още си я ползваме и да ти кажа много е добра. Така просто не се налага да гадае човек, както ти сега. Чудиш се кое защо. За мен или има някакво голямо износване, или нещо по нестройката на елементите не е като трябва. Ако има нещо такова предполагам, че ДИС би го хванал през датчиците на валовете примерно или ако е от валвтроника, за валвтроника, сам знаеш си има отделен модул, който и той може да се чете!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 01 Окт 2011, 23:55

[/album]
slitter написа:
besnia_ написа:

Да де, имах предвид програма за диагностика!

Значи и аз имам дис :mhihi: тук на снимката преди няколко години го взех че една петица правих :D да и изчистя грешките работи сравнително добре само някой път не иска да влиза от първия път в обд :dunno: след няколко опита става :clap: аз го закачах вчера и ми пишеше нещо за горивото и не съм го закачал повече щото май проблема е механичен чука нещо :conf: обаче както казваш ти и има логика че има датчици и вал ве троника има модул машинката може да пусне жокер :mhihi: ще пробвам утре да видим какво ще излезе :bchug: да ама нещо не ми дава да качвам снимки май съм надвишил лимита :mhihi: трябва да изтрия някоя първо
Последна промяна besnia_ на 02 Окт 2011, 2:12, променена общо 2 пъти
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от karnak » 02 Окт 2011, 0:32

Колега бесния,гледах клипчето,шума е същия, ДИС ,ГТ1 не хваща нищо!Кво ли не правихме не става и не става,нямам решение иначе на драго сърце бих го споделил.По горе бях писъл, че не пипам този шибан 4 цилиндров валветроник.Ако намериш решение сподели го да знам къде е проблема,ще следя темата с интерес!Е 8мака няма проблеми не трака след отваряне.Проблема е идентичен, даже и празния ход е стабилен, цепи се като хаябуса но трака и това е!
успех :bchug:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 02 Окт 2011, 1:01

karnak написа:Колега бесния,гледах клипчето,шума е същия, ДИС ,ГТ1 не хваща нищо!Кво ли не правихме не става и не става,нямам решение иначе на драго сърце бих го споделил.По горе бях писъл, че не пипам този шибан 4 цилиндров валветроник.Ако намериш решение сподели го да знам къде е проблема,ще следя темата с интерес!Е 8мака няма проблеми не трака след отваряне.Проблема е идентичен, даже и празния ход е стабилен, цепи се като хаябуса но трака и това е!
успех :bchug:

Здрасти колега :D имам един заподозрян утре ще го видим какво прави той :mhihi: части бол само да има на кой да му се занимава,пак мен кучето си ме хапе редовно :mhihi: интересно чука от ляво в края :dunno: решение ще намеря и ще го споделя :yes:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 02 Окт 2011, 1:09

besnia_ написа:Здравейте колеги не знам какво да си мисля вече :mhihi: лудница ето го тигъра може да го видите яко си трака дизела пасти да яде :clap: http://www.youtube.com/watch?v=6FkS0c2wws0 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Какъв ти дизел колега това си е жив трактор :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към E46