Палене?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Палене?
Колеги,
забелязвам, че когато колата /725 тдс/ е загряла пали доста по-трудно отколкото когато я паля студена сутрин. При студен старт пали от раз, а след това като я паля. ако е още топла върти 5-6 пъти. Някой има ли някакви идеи откаде може да идва това?
забелязвам, че когато колата /725 тдс/ е загряла пали доста по-трудно отколкото когато я паля студена сутрин. При студен старт пали от раз, а след това като я паля. ако е още топла върти 5-6 пъти. Някой има ли някакви идеи откаде може да идва това?
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Re: Палене?
еми при мен беше така оказа се ,че стартера като се напече от мотора и е непълноценен,но при тдс-са съм чувал ,че сменят верига поради същите признаци но мен ме съмнява ...... еее ако е на 900 000 К
примерно...

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Може да е - верига,дюза или генепе .,, колега провери най вече дюзите , и като се замисля може и помпата да прави проблеми .. Успех и пиши като отркиеш проблема 

И аз мисля че е от стартера. Ще ходя тази седмица на диагностика, да я прегледат цялата, каде и какво 

- vanko_penkov
- Потребител
-
имахго саштото 1:1 стартера беше и колега ходи си го оправи докато е време,заштото да не патиш като мен сега и акомолатор 

- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Колега не ми се вярва да е от стартера. Потърси в подфорума E34 - за твоя мотор е писано доста и по специялно за топъл/старт. Това му е от редовните болежки 

Оказа се стартер + ГНП. Ще рециклирам и двете за 600 лв
Не си тормозете стартерите ако не пали топла, после ремонта става с четири цифри 

Последна промяна Disasterr на 28 Сеп 2011, 23:33, променена общо 1 път
- dobromir
- младши ентусиаст
-
Disasterr написа:Оказа се стартер + ГНП. Ще рециклирам и двете за 600 лвНе си тормозете стартерите ако не пали топла, после с четири цифри
Да както споменах по горе можеше и да е от генепето . но и колегата по горе позна че може и да е от стартера . Радвам се че си отрки проблема и много безаварийно каране!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
dobromir написа:Disasterr написа:Оказа се стартер + ГНП. Ще рециклирам и двете за 600 лвНе си тормозете стартерите ако не пали топла, после с четири цифри
Да както споменах по горе можеше и да е от генепето . но и колегата по горе позна че може и да е от стартера . Радвам се че си отрки проблема и много безаварийно каране!
Всъщност до колкото съм чел за дизелови мотори и двете неща са адски важни за безпроблемно палене
1. ГНП + вериги - там е повече от ясно и е предъвкано милион пъти във форума.
2. Стартер (и акумулатор) - ако не направи оптимални обороти не запалва или запалва едвам едвам.

Проблема при всички TDS-и на повече от 400 000 км. идва от разтегнати агренажни вериги. Ремонта на двете вериги поне,а те са три, е 1200+ лв. Като се сетите по колко ни струват колите, сами преценете дали в сметките ви влиза един такъв 'капитален' ремонт. Цифрите са актуални, днес я изкарах от бокса! Безаварийна на всички 

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Disasterr написа:Проблема при всички TDS-и на повече от 400 000 км. идва от разтегнати агренажни вериги. Ремонта на двете вериги поне,а те са три, е 1200+ лв. Като се сетите по колко ни струват колите, сами преценете дали в сметките ви влиза един такъв 'капитален' ремонт. Цифрите са актуални, днес я изкарах от бокса! Безаварийна на всички
Не ги плаши с тези суми....много е относително от сервиза..... И както знаят повечето има начин (стига да не е разтегната много веригата)да се закрепи положението без смяна... и колата да си пали нормално...
"Закрепянето на положението" става до едно време. Не зависи толкова от сервиза, колкото от това кой я кара и как я поддържа. Колата не се плаши от км., а от мундари!
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Смяна на вериги 1200+лв
, Аз незнам каде ги намирате тея майстори при положение че веригите са 160лв чисто нови във ДаруКар + зъбни колела и успокоители още 200лв и 500лв макс 600лв за работа а и в повечето случаи зъбните колела са си перфектни и нямат нужда От смяна.
Ако са веригите положението може да се закърпи или със въртене на гнп-то или със Дис да му се пусне повечко стартово гориво
Но това е временно решение.

Ако са веригите положението може да се закърпи или със въртене на гнп-то или със Дис да му се пусне повечко стартово гориво

- dobromir
- младши ентусиаст
-
Sivako написа:Смяна на вериги 1200+лв, Аз незнам каде ги намирате тея майстори при положение че веригите са 160лв чисто нови във ДаруКар + зъбни колела и успокоители още 200лв и 500лв макс 600лв за работа а и в повечето случаи зъбните колела са си перфектни и нямат нужда От смяна.
Ако са веригите положението може да се закърпи или със въртене на гнп-то или със Дис да му се пусне повечко стартово гориво![]()
колега бахти евтината верига хаха 160 лева . тя колкото един ремък на едно пежо бре с ролката хаха
Намираме ги тука там
Дару е хубава фирма да, но явно работят с вестници не с пари
Говорим за дизелови автомобили колега, разликата се чувства не само на бензиностанцията обаче 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2