Избор на двигател за е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Избор на двигател за е46

Мнение от acho.rs » 28 Сеп 2011, 0:41

sannikolaus написа:
yano написа:Да посъживя малко темата.Новобранец съм във форума и за това използвам темата на колегата да не пускам друга и да ме навикат ползвай търсачката.Ползвам я вече 3 седмици и не намирам каквото искам.Информация много,прекалено много разхвърляна,започната темата и след трето мнение вече става въпрос за нещо друго.
Та моя въпрос е :
1.Кой двигател ще ми препоръчате до 150 к.с,бензинов(дизел не ми се кара) за Е 46.
2.Възможно ли е да намеря кола 2000-2003г до 8000(9000) с допълнителни 3000лв за обслужване и газифициране.
Благодаря ви

Братле, искаш бензиново BMW, предполагам защото върви доволно, а искаш да го побългариш и съсипеш с газова уредба! Смешно е на BMW да се сложи газова уредба!!! Извинявам се предварително ако съм обидил някой!

В представите на някой хора 320и или 323ка са супер резачки които заслужават да се карат само с А100Н - ами не са ! Аз нямам газова , но напълно разбирам хората които са дали 2 бона за такава и въртят по 3000км на месец . При хубавите ГИта коита са на пазара , 2,50лв литър бензин и коли на 10-12 години за мен няма нищо странно да си караш евтино , стига да нямаш комплекси .

ПС:не съм толкова извисен колкото се изкарвам и кат ме питат на какво караш с аристократизъм отговарям - бенДзин :mhihi:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: E46

Мнение от yano » 28 Сеп 2011, 8:07

Колеги много благодаря за отговорите.
За по-големите мотори не мога да се преборя ,затова питам за моторите до 150 к.с.
За газифицирането,то е сигурно и системата ще е БРЦ със сигурност а не някой боклук от 700-800лв.
Та въпроса е кой от по-малките мотори да избера с по-малко проблеми?1.6,1,8(118или 143)или2.0.
Ясно е че колкото е по-голям мотора толкова повече кеф ама си има и неща с който трябва да се съобразявам.Много ми се кара 330 амаааа.В моента карам пасат 150 к.с и ми малее вече,но тази кола ще е за съпругата поне тя да кара една по добра кола.
Ориентирам се към 1.8 118кс та даже 143к.с.От четеното до сега като че ли N43 е мотора.
Последна промяна yano на 28 Сеп 2011, 20:28, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re:

Мнение от Gqbriel » 28 Сеп 2011, 12:44

ivailovv написа:
Dani Dupeto написа:
Oleg-16V написа:
Biankonero написа:Надушвам още един кандидат-участник в дискусиите за проблемите при дизелите... ;) :mhihi:

аз карам 150 коня дизел и нямам никакви проблеми с този двигател вече 10000км минах откакто съм даже с чип тунинг харчи ми 4.7-4.9 градско и прескачам 320-ка е46 бензин 150 коня коментара е излишен (

4.7-4.9 :shock: :shock: :shock: колега с тези числа ме уби :shock: :shock: :shock:

Като видях разхода и малко се стресирах. Незнам защо аз като си карам мойто Е46 136 разхода в града ми е 7.5-8 /100 км. Но... голямо НО баща ми като е кара всеки път аз като се кача след като той е карал показва 5.2/5.4 ( имайте предвид ,че човека има над 5 000 000 км навартяни :)
Международен шофиор от както се помня е :)

Вие нали не си вярвате за 4.7 градско и 5 градско - това го гледате по борд ли :mhihi: ,градските легенди се почнаха с дизелите...не карам от вчера 320д и за скромните ми близо 40 000 километра - ще го повяравам не да засичате на 100км минали а на поне 300+ в града.Мога и под това да падна ако си карам по околовръстното с 70-80 на 5-та...айде да говорим право куме..да ви пусна в големия трафик в столицата или в по-големите градове и да ви видя как точно ще направи 4.7! тва да ви кажа от БМВ инженерите са за уволнение дето дават стойности да плашат хората с по 6.5-7 в града за този мотор :mhihi: малко по сериозно...знам Zagy как направи минимален разход за много километра,но това е шофиране в границите на спряло положение :mhihi: наистина много спокойно и познаване на колата и константно гледане в моментия разход (ако е точен и може да му се вярва на 100% а почти е така )...
Към колегата - квото ти е кеф тва вземи :yes: :roll:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 28 Сеп 2011, 16:09

[/quote]Братле, искаш бензиново BMW, предполагам защото върви доволно, а искаш да го побългариш и съсипеш с газова уредба! Смешно е на BMW да се сложи газова уредба!!! Извинявам се предварително ако съм обидил някой![/quote]

Айде стига с глупостите,масово се купуват части втора употреба,рециклират се носачи,гуми втора ръка..нищо от това не е смешно,а когато се сложи газова е смешно.[/quote]

jumjumski, след този твой коментар, да разбирам ли, че си с 330ci M-sport2 с газова уредба :lol: Не си длъжен да ми отговаряш!!! ;)
Sorry for :OT:[/quote]

Да се включа и аз в дискусията, към колегата който си търси автомобил - аз когато търсих кола карах поне няколко дизелови и много пъти по няколко бензинови (с различни двигатели и коне) и така прецених вече какво ми пасва най-много на начина на шофиране и на разход. Естествено при търсенето на кола втора ръка е по добре човек да направи известен компромис за някой много запазен екземпляр, отколкото да вземе колата с мечтания двигател и т.н.

Към колегата с "побългаряването" и смешката "бмв и газ" - като е толкова голям маниак на тема автомобил със спортен дух и т.н що кара дизел?? Вероятно защото не може да си позволи да кара на бензин :oops: - нещо което е и основната причина да се слагат газови уредби?
И какво излиза едните тънканат от евтино гориво и по малка мощност (дизел), другите пък слагат газ пак по същите финансови причини (включително и аз), ама едните са по "гъзари" :clap:, евалата пич!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Сеп 2011, 16:27

какво излиза едните тънканат от евтино гориво и по малка мощност (дизел),

Това не го разбрах,викаш ние с дизелите пестим от гориво с малка мощност а ?Само едно щи кажа,че добре поддържан 2.0д не го подценявай,вече от 323 нагоре е различно :yes: ама има и нещо като ремап - тогава нещата се променят с усещането и вървежа на дизела :oops:
Сега друго - я си направи кръчмарска сметка щото аз пестя от мощност разбираш ли за 40 000км (средно миавам 35к на година) колко пари ще дадеш на 2.0 бензин и 2.0 дизел :mhihi: ..с по-висока средна скорост не с 80 по магистралата :P
С разликата ще подържам колата поне 2 години :yes:
Стига с този спор бензин-дизел....само си мериме ******...прав си ,тестваш което ти е на сърце него...тя колата си те вика като я намериш :angel:
:yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: печката да пуши :D
Мечтае да кара: E46 M3 CSL

Мнение от Panec » 28 Сеп 2011, 17:22

Колега много зависи от това как караш. Ако обичаш високите скорости взимай 2.5 или 3.0 бензин и полудявай. Не че дизелите са бавни все пак и аз карам 320д и съм много доволен , но лично аз бих ти препоръчал 330d или 330cd :) :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 28 Сеп 2011, 19:17

Колега jumjumski, моят автомобил с под наполовина пълен резервоар не остава. Като стигна до половина, спирам на бензиностания и винаги казвам "До горе".

acho.rs, карам дизел защото смятам, че допада повече на стила ми на шофиране, а не заради причините, които ти си изброил!

Отново се извинявам на тези, които са се почувствали по някакъв начин засегнати от мнението ми за газовите уредби! Колеги, нека престанем с тези глупости! Всеки изразява мнението си. Затова е този форум. Който, каквото иска, това да прави!

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Сеп 2011, 20:32

Предишна

Назад към E46