За автоматичната скоростна кутия - как сменяте скоростите?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
За автоматичната скоростна кутия - как сменяте скоростите?
Здравейте,
Нали съм още нов и някой от въпросите ми може и да са малко по-странни. Като този... Как превключвате скоростите (предна/задна) при паркиране, примерно?
Мисълта ми е - директно ли щраквате лоста от задна през неутрална на предна; или позиция по позиция с изчакване да "захапе"?
Нали съм още нов и някой от въпросите ми може и да са малко по-странни. Като този... Как превключвате скоростите (предна/задна) при паркиране, примерно?
Мисълта ми е - директно ли щраквате лоста от задна през неутрална на предна; или позиция по позиция с изчакване да "захапе"?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: За автоматичната скоростна кутия - как сменяте скоростите?
Честно колега.....ти сериозно ли????
Трета тема с уникални въпроси
Ето ти четиво viewtopic.php?f=21&t=4026 А моето мнение е, включвай си както ти е удобно на теб. Ако искаш чакай, ако искаш минавай през всички положения за 0.5сек. На кутията и е абсолютно все тая
Трета тема с уникални въпроси

Ето ти четиво viewtopic.php?f=21&t=4026 А моето мнение е, включвай си както ти е удобно на теб. Ако искаш чакай, ако искаш минавай през всички положения за 0.5сек. На кутията и е абсолютно все тая

- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
Да, сериозно попитах, защото човекът, от който я взех ми каза, че се сменяли плавно (бавничко); да има ввреме да зацепи скоростната кутия и се зачудих - така ли е, или може да се сменя директно от D на R (през N).
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Все се опитвам да ти разбера въпроса и все не мога. Какво е "плавно" и какво е "рязко" според теб... ? От задна на директна и обратно при всички положения лоста ти минава през N - няма как да го прескочиш
Иначе по въпроса.. - превключвам ги със същата скорост с която превключвам лостчето на чистачките от положение 0 - на положение 2. Минавам през 1во положение за милисекунди, без да задържам...

Иначе по въпроса.. - превключвам ги със същата скорост с която превключвам лостчето на чистачките от положение 0 - на положение 2. Минавам през 1во положение за милисекунди, без да задържам...

- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
Точно това ми беше въпроса, дали трябва на всяко едно дадено положение да се изчаква. Мерси 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз си го обяснявам така - спираш на място, сменяш предавката, чакаш 0.5сек (или докатоа усетиш лекото тупване) за да зацепи кутията, и след това даваш газ.
На моята кола съм я правил тази грешка - включвам и давам газ, и след това кутията зацепва с удар, много гаден особено като се сетя колко струва ремонта на кутията
.
Според мен това е идеята.
На моята кола съм я правил тази грешка - включвам и давам газ, и след това кутията зацепва с удар, много гаден особено като се сетя колко струва ремонта на кутията

Според мен това е идеята.

6 мнения
• Страница 1 от 1