Мулти волан Е39 ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Мулти волан Е39 ТДС
активирането на електониката е подаването на маса към 30-ти пин на ДДЕ-то, голема философия!!
http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e39
а за да му светне идикатора на таблото се пуска и един кабел от 11 пин на ДДе-то, до пин 15 на таблото
а за да му светне идикатора на таблото се пуска и един кабел от 11 пин на ДДе-то, до пин 15 на таблото
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Колега не става дадох маса на 30 Пин и пак не тръгва 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Tipche написа:Колега не става дадох маса на 30 Пин и пак не тръгва
а прекодиране на ДДЕ-то-?
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Ами не колега не съм правил
така няма ли вариянт да тръгне

- justtvargi
- Потребител
-
- Кара: 530D
Съжалявам, че вдигам толкова стара тема, но имам въпрос. Трябва ли ми декодер за да подкарам да работят копчетата за увеличаване/намаляне за навигация Динавин?
Колата ми е е39 фейслифт, с Мков мулти волан, навигацията е тази http://www.avitel-bg.com/dvn-bmw-e39 , проблема е, че купих колата с навигацията и който я е слагал бая си е оставил ръцете
няма евро букса отзад, а всичко е свързвано кабел-кабел и с изолирбанд ... въпроса ми е къде да свържа кабела I-bus (ако не се лъжа той дава команда за увеличаване и намаляне на звука, съответно и предишна/следваща песен) на прав път ли съм?
четох в нета, че управлението се свързвало за кафявия кабел KEY1/CAN IR IN (от снимката долу), ама не знам между 2та кабела трябва ли да я има черната кутийка (която пак е било управление, ама май за преди фейслифта)...
изобщо в главата ми стана пълна каша, в нета има теми за преди фейслифта, има и за plug-n-play , а моята кола не е преди фейса и буксите са одрязани.. моля някой да внесе малко светлина, пък на събора има 5 кюфтета и 2 бири от мен
Колата ми е е39 фейслифт, с Мков мулти волан, навигацията е тази http://www.avitel-bg.com/dvn-bmw-e39 , проблема е, че купих колата с навигацията и който я е слагал бая си е оставил ръцете

изобщо в главата ми стана пълна каша, в нета има теми за преди фейслифта, има и за plug-n-play , а моята кола не е преди фейса и буксите са одрязани.. моля някой да внесе малко светлина, пък на събора има 5 кюфтета и 2 бири от мен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- justtvargi
- Потребител
-
ново 20... изобщо няма кафяв кабел, който да излиза от динавина
също така нямам бял/сив/с жълти точки и-бус кабел, ами имам бял/червен на жълти точки, който според интернет е К-бус? wtf ис дис? Едни и същи ли са кбус и ибус и тоя кбус върши ли ми работа? Пробвах да го свържа с CAN RXD/WHITE и CAN TXD/BLUE щото вече се бях отчаял
и нищо не стана......
какво правим сега?

също така нямам бял/сив/с жълти точки и-бус кабел, ами имам бял/червен на жълти точки, който според интернет е К-бус? wtf ис дис? Едни и същи ли са кбус и ибус и тоя кбус върши ли ми работа? Пробвах да го свържа с CAN RXD/WHITE и CAN TXD/BLUE щото вече се бях отчаял

какво правим сега?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Има една кутийка която се връзва към динавина, тя ти разкодира сигнала от и-бъс към динавина, ама явно я нямаш и не е вързана.
Ето я тука, даже е от форума, от Е46 темата за динавина:
Ето я тука, даже е от форума, от Е46 темата за динавина:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- justtvargi
- Потребител
-
ясно... а тази кутийка прилича ли на оригиналното управление на е39/е46 или си е на динавин? И къде се ръга жак-а при положение, че нямам CAN ir in 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- emko_cvetanov
- Потребител
-
- Кара: 525 тдс е39
- Мечтае да кара: M-power
- Детайли за колата: скромно, но мое
mitkofriz написа:Ето как съм свързал моят волан, но той е от "96 година заедно с с лентовия кабел а бутоните са от "99.
червеният и белият са за еърбега,цветовете може да не съвпаднат но ако се спазва поредноста би трябвало да стане.
черният-е свързан към DDE-то
син-клаксон
сив- I-bus(бяло сив кабел с жълти петна има го на много места по колата аз лично съм го пуснал от буксата на IRISа на радиото)
жълт - ,+,захранване през 1ви контакт (също съм го взел от IRISа на радиото-лилавокафяв кабел на долната снимка)
кафяв - маса ,,-,,
кафевият и синият трябва да са свързани към долната букса както е било на стария волан(лентов кабел)
Първо пробвай да подадеш ,,+,, и ,,I-bus,, и пробвай дали ще започне да работи управлението на радиото (усилване/намаляне)
Здравей колега, всичко е много добре описано и съм го направил точно като на снимките, но темпомата не ми сработи, колата е 2,5тдс 10.09.97г., всичко друго работи, направи ми впечатление, че въпросната бяла букса на снимките, която си извадил и си вързал към нея жицата за волана е с 18 пина, а тук говорите за 32?! вързал съм жицата от волана за тази от бялата букса на снимката жълта с черна ивица. Ще съм много благодарен ако някой ми обясни какво трябва да направя, за да си подкарам темпомата! Благодаря предварително!
Май никой н3 споменава,че има и модул на мултито на волана,без който някой пре фейс волани ще тръгнат на кукуво лято.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2