Резервоар - почистване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Резервоар - почистване
Някой практикува ли почистване на резервоара и помпата от вероятни утайки от нафтата?
- Ако да : Къде ходите и колко често?
- Ако не : Защото е безмислено и не се утаява толкова много ли или по друга причина?
- Ако да : Къде ходите и колко често?
- Ако не : Защото е безмислено и не се утаява толкова много ли или по друга причина?

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: Резервоар - почистване
Не вярвам да има някакви утайки.
Сваляхме резервара на един джип който е на 250 000 км. и вътре беше като нов нямаше и грам пясъчинка или каквато и да е било друга гад. Така ,че ако не си наливал с тубите няма смисъл от това упражнение.
Сваляхме резервара на един джип който е на 250 000 км. и вътре беше като нов нямаше и грам пясъчинка или каквато и да е било друга гад. Така ,че ако не си наливал с тубите няма смисъл от това упражнение.
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Ето за това говорех! Не съм отварял и не знам как е но щом на 250 000 км е като нов, то значи проблеми няма.
Темата беше провокирана от един мой приятел който кара KIA нова от магазина, и са го карали да ходи на всеки 2-3 месеца да и правят промивка на резервоара ... сега дали защото е чистак нова или за друго
, та затова реших да питам понеже наще коли са на по 200-300к . 
Темата беше провокирана от един мой приятел който кара KIA нова от магазина, и са го карали да ходи на всеки 2-3 месеца да и правят промивка на резервоара ... сега дали защото е чистак нова или за друго

- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Ако не си наливал туби с няква криминална нафта нямаш проблем със резервоара, моя го отварях на скоро заради подкачващата помпа и беше като нов отвътре, а колата е над 200 к.
- m.vatev
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
- Мечтае да кара: Квото кара
- Детайли за колата: В багажника са :)
И на мен ми се иска да почиста моя резервоар. Не че съм наливал с тубите, както се казва, обаче както повечето хора в БГ и аз карам кола н-та употреба - няма гаранция какво е сипвано там! Нека някой колега, който е правил самото почистване или е наясно с това как се прави, да даде един два съвета за DYI.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Аз съм чистил резервоара на моята кола с парцал и т.н и имаше доста боклуци... Категорично никога не съм сипвал шано нафта... само бензиностанции, но явно няма гаранция... въпреки, че има филтър пак 1 дюза се беше запушила така, че не пръскаше никакво гориво... дълго и широко е чистенето, но ако ви се занимава е добре 

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
ПРи мен на е32 ката има пропка отдоло на резервоара и като я купих реших да я отвия и текнаха 1 тон бокулци .....
7 мнения
• Страница 1 от 1