Какво да го правя този двигател N42

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Re: Какво да го правя този двигател N42

Мнение от besnia_ » 16 Сеп 2011, 15:35

karnak написа:Колега,не бях влизал доста време гледам,че има развитие по темата .Болтовете на главата ги стегнах, големите на 7кг малките на 3кг

Благодаря колега :bchug:
Изображение

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Сеп 2011, 21:31

besnia_ написа:
Здрасти колега десет болта има бавареца колко цилиндъра е този мерцедес :shock: 24 болта такива не съм завивал още :mhihi: аз знам как да ги затегна просто ако коегата сподели няма да е лошо :bchug:

Така като чуеш разликата между десет и 24 ше си кажеш че не някой осмак, а то има само още един цилиндър повече :mhihi: Петак е мерцедеса, Е 250 турбодизел '00г.
При него се затягат по книжка на 11кг, но при 10 (точти) скъсахме един болт и ги завихме на по 9кг., принципно по книжка като се сваля главата се сменят и болтовете онеже се разтягат и после се късат, за това ги затегни на по-малко от това по книжка!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 16 Сеп 2011, 22:58

Здравейте колеги днес го събрах :mhihi: сложих главата затегнах я всичко е по книга,големите ги затегнах на 7кг а малките на 4кг за всеки случай :mhihi: всичко върви както трябва само този влаветроник не можах да го наредя утре пак ще го мъча :smoke: качил сам някоя снимка да видите :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна besnia_ на 01 Окт 2011, 23:56, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 19 Сеп 2011, 21:16

Ето го и валветроника :mhihi: много лесно го сглобих мислих си че ще е по сложно но за пореден пат свинските опашки се доказват :bowdown: намерих и семеринга сега само да дойде и ще видим как е центровката :mhihi: скачам от тема в тема ама няма как,едно правя друго развалям :conf: една пластмасова кутика стой на водната помпа термостата е на нея и няколко маркуча :mhihi: само го докоснах и се строши :clap: по принцип тези неща трябва да се сменят от време на време щото от тях идват проблемите, обаче точно сега ли :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 21 Сеп 2011, 1:05

Поздравления за хубавата тема! Изчетох я на един дъх и ми беше много полезна информацията, защото и аз имам същия двигател. Радвам се, че има хора като теб, готови да споделят своя опит безплатно, без да ни пращаш при майстори с култовия лаф "един мой човек имам, много му е ясна". Интересно ще ми е верно да направиш подробно клипче, за да се види, че не всичко е толкова страшно, все пак от хора е мислено :)

Поздрави :bchug:
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 22 Сеп 2011, 22:00

Пепинко написа:Поздравления за хубавата тема! Изчетох я на един дъх и ми беше много полезна информацията, защото и аз имам същия двигател. Радвам се, че има хора като теб, готови да споделят своя опит безплатно, без да ни пращаш при майстори с култовия лаф "един мой човек имам, много му е ясна". Интересно ще ми е верно да направиш подробно клипче, за да се види, че не всичко е толкова страшно, все пак от хора е мислено :)

Поздрави :bchug:

Здрасти колега :wave: радвам се че ти е харесала темата,да повечето казват така един мой много ги разбира той ще ти помогне :mhihi: значи аз направих едно клипче днес тук отдолу може да го видите,малко се бях притеснил и тук там някои неща не са както трябва но с времето ще се ошлайфаме :mhihi: надявам се да ви хареса може да направя и още :bchug:

http://www.youtube.com/watch?v=Qp65Xl94dUY
Изображение

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Сеп 2011, 22:32

хаха браво колега полезно клипче за хората с този мотор. вече чакам другото да видим възпламеняването :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 22 Сеп 2011, 22:47

:clap: гледах клипа
Ентусиаст си ще запали!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 23 Сеп 2011, 17:11

Още няколко такива колеги и разни самоуки майсторчета ще умрат от глад :mhihi: :mhihi: :mhihi: Колега за зацепването всичко е ясно само неразбрах освен валовете,валветроника не се ли зацепва и той по някакъв начин.. :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 23 Сеп 2011, 17:29

tani bojilov написа:Още няколко такива колеги и разни самоуки майсторчета ще умрат от глад :mhihi: :mhihi: :mhihi: Колега за зацепването всичко е ясно само неразбрах освен валовете,валветроника не се ли зацепва и той по някакъв начин.. :kuku:

Не мога да разбера какво искаш да кажеш в началото (Още няколко такива колеги и разни самоуки майсторчета ще умрат от глад ) ако може да се изясниш, нещо не разбирам формулираи си отговора преди да го напишеш :mhihi: и за него ще обясня не му е дошло времето много бързаш
Последна промяна besnia_ на 24 Сеп 2011, 2:02, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 23 Сеп 2011, 22:44

besnia_ написа:.... :mhihi: надявам се да ви хареса може да направя и още :bchug:

http://www.youtube.com/watch?v=Qp65Xl94dUY

Пич си отвсякъде!!! Убедих се сам. Аз съм оня, дето ти се скара в първата страница, че си изгрубял, дето не можа да се сетиш ника ми в клипчето :) Както и да е! Аз не съм майстор, никога не съм бил, нямам сервиз, занимавам се с коренно различно нещо от колите, но пък съм ентусиаст като теб, само че ти си много наясно с механиката, както виждам, буташ се, търсиш решения сам. Аз съм същия, само че в електрониката. Чисто хоби и нищо повече. А онова момче го защитих, защото той се опита да помогне с квото може наистина, а именно с познат. В действителност и аз си мислех, че зацепването на тоя вал/ове е нещо да си е.е майката, ама сега чак след твоето клипче, което много ме изкефи, се убеждавам, че е супер проста работа. Ама нали знаеш, човек като не е наясно си мисли, че е нещо супер, ама супер сложно. Сега, след като го изгледах даже с удоволствие бих зацепил валовете на някой колега, ако има нужда :) Тва е - най-простите решения изглеждат най-сложно в неинформирания човешки ум :) В началото бях скептичен, че ще се справиш, ама това е щото си мислих, че си лаик, а ти просто си разбираш от механика, няма кво да се заблуждаваме.

И не на последно място абсолютно си прав - форумът е, за да си помагаме който с квото може. Ама не се учудвай, че има малко информация, просто малко хора разбират и имат личен опит в това. Затова ти помагат 5 човека. Аз с какво да ти помогна като не разбирам как се прави тая работа. В темите за елекроника и проблемите с нея знаеш ли на колко хора съм помогнал! Както и да е, много ме изкефи и ще чакам с нетърпение да качиш още клипчета, за да чуя гласа на тая кола! Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 23 Сеп 2011, 23:25

Здравейте радвам се че ви харесва клипа :yes: днес пак имаше един лек коментар
((( Още няколко такива колеги и разни самоуки майсторчета ще умрат от глад )))
Колега за зацепването всичко е ясно само неразбрах освен валовете,валветроника не се ли зацепва и той по някакъв начин.. честно не можах да разбера какво иска да ми каже този пич :mhihi: критикува ме че не съм показал за валветроника и още някакви глупости значи аз направих още един клип днес :mhihi: и съм му обяснил някой неща :clap: след 20 минутки ще се е качил надявам се да ви хареса
Последна промяна besnia_ на 24 Сеп 2011, 14:26, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Сеп 2011, 23:45

колега мисля, че коментара не е бил в негативно отношение както си го разбрал ти, ама ти веднага му сипа в клипа и показа меро и е39 хахахахахах нема такъв, най-големия :D :mhihi: :mhihi:

пс. 11:24 :mhihi: :mhihi: :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 24 Сеп 2011, 0:07

zBoost написа:колега мисля, че коментара не е бил в негативно отношение както си го разбрал ти, ама ти веднага му сипа в клипа и показа меро и е39 хахахахахах нема такъв, най-големия :D :mhihi: :mhihi:

Колега ако наистина не съм го разбрал ще се извиня :bowdown: и ще изтрия клипа обаче още първия път като го прочетох ми се стори че нещо се базика или подиграва и направо ми подпуши аз съм казал че не мога да го разбера какво иска да каже :mhihi: да си формулира отговора и въпоса както трябва ще се извиня ако съм в грешка :yes:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 24 Сеп 2011, 0:21

Ама и аз мисля по същия начин. Човек, колегата Тани Божилов според мен ти се изкефи бе човек, имаше предвид, че ако се появи още някой като теб, който така добре да обяснява и да пуска клипчета, самоуките майсторчета в БГ ще останат гладни, защото хората ще си поправят колите сами, както ти правиш и никой няма да си закара колата при тях! След това най-чистосърдечно те попита как става зацепването на валвтроника в приток на чист интерес от видяното. Така стана и първия път като се запали. Ама хората тука не са толкова лоши, за колкото ги имаш! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Както и да е, поне беше много смешно, направо наистина се развеселих. Аз даже се надявам вече да се появят хора, които да те засегнат, за да правиш отново този анализ, докато обяснявашм. Много беше смешно мамка му, наистина :mhihi: :mhihi: :mhihi: Но пак ти казвам, мисля, че човека имаше положителни впечатления и изказването му беше в друг смисъл, не в този, в който го разбра! Въпреки това обясняваш супер и трябва повече хора да правят такива клипчета. Всичко става ясно на 100%. Вече напълно ми е ясно как работи този двигател, благодарение на теб, за което ти благодаря. После да направиш още клипчета като стане готов и като го събереш! А ако има още нещо интересно, надявам се и него да го отразиш! Надявам се да се появи и някой заяждач, за да бъде пак толкова и комично, но това в рамките на майтапа, разбира се! Да не ме разбереш и мен пак погрешно! Айде поздрави и ще следя темата с интерес! :)

п.с. и не трий клипа, щото именно в коментарите му е чара :) човека ще те разбере, ако му се извиниш, ако не си прав разбира се, ако си прав... начи нема да се извиняваш!

ПредишнаСледваща

Назад към E46