Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?

Мнение от MaXimal » 20 Сеп 2011, 15:00

Никакви проблеми зимата със Е87, Е90 и Е93. Единственият проблем е когато влезнеш в по-дълбок сняг, но там и 4х4 би имало проблем.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Сеп 2011, 20:33

MaXimal написа:Никакви проблеми зимата със Е87, Е90 и Е93. Единственият проблем е когато влезнеш в по-дълбок сняг, но там и 4х4 би имало проблем.

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 21 Сеп 2011, 19:14

Е90 е доста напред спрямо е46 и е36(петиците си ги знаем :mhihi: ) изобщо колата се управлява много добре на сняг, стига гумите ти да са нови.

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 21 Сеп 2011, 23:59

Абе 36-цата с шпер и адекватен шофьор (понеже няа системи) е доста по-добра за зимата... :) Лично мнение, собственик и на двете коли.
Изображение

I wanna leave you far behind....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 22 Сеп 2011, 0:09

Shadowed написа: .............

Позволи ми няколко корекции ...:
- Нокиана, който цитираш си е чисто зимна гума, нищо общо с всесезонните, справка google.

- ДТЦ не се включва с натискане, напротив изключва се, до някъде ...... изключва се изцяло, с продължително задържане.
Принципно си е постоянно включено

______

Относно справянето в зимни условия,
жена ми е заклет скиор, вече 3-та зима обикаля сама, само с една нейна приятелка, по зимните курорти всеки уикенд.
Нито един път не се е оплакала от колата, напротив дори.....

Щом една сама жена няма никакви проблеми зимата по планините с е46 (не е X) ...

е90 нямам, не съм и карал, имам е46 което смятам е доста по-зле от е90.

Та, колегите които се оплакват от е90 в зимни условия, нищо лично но, научете се да карате :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Avensis 2.2 D-4D
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от Vashev » 22 Сеп 2011, 8:51

DTC се ВКЛЮЧВА с едно натискане на бутона DTC, когато го задържиш, ИЗКЛЮЧВАШ DSC(ESP) ! DTC е програма за зимно каране (четох на няколко места, че при Z3 тя служела пък за спортно каране, нещо като чип тунинг правела) , когато колата е с хубави гуми и евентуалното тяхло ЛЕКО превъртане би помогнало за излизане от сняг или за катерене на заснежени баири. Но тя е ефективна само при читави гуми, защото идеята е грайферът да драпа в снега и така да подкара колата :) Тя ЛЕКО ограничава чувствителността на DSC(ESP), но НЕ го спира!
AVENSIS 2.2 D-4D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Сеп 2011, 8:28

Ако почетете малко преди да пишете няма да е лошо... Нищо не включваш с бутона, само изключваш на различни степени. С едно натискане изключваш контрола на сцеплението и гумите могат да превъртат, а като задържиш изключваш и контрола на стабилността, и колата може да поднася. Това е принципа, а всички наименования и абревиатури са маркетинг. Настройките на този принципен модел също са различни при различните модели.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vashev » 23 Сеп 2011, 10:27

Leon написа:Ако почетете малко преди да пишете няма да е лошо... Нищо не включваш с бутона, само изключваш на различни степени. С едно натискане изключваш контрола на сцеплението и гумите могат да превъртат, а като задържиш изключваш и контрола на стабилността, и колата може да поднася. Това е принципа, а всички наименования и абревиатури са маркетинг. Настройките на този принципен модел също са различни при различните модели.

Прочел съм преди да пиша!

DTC си е независима система(или поне DSC с променени настройки), до която се стига чрез еднократното натискане и ДА тя е ограничен тракшън контрол и ограничено ESP ... като дори и думата ограничен не е точна, защото реално им се променят настройките и те се задействат малко по-късно, но НЕ се изключват. Така че, май ти не си чел преди да пишеш :nono:
Но, навсякъде си я пишат като независима система!
AVENSIS 2.2 D-4D

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 23 Сеп 2011, 12:59

Колега, оставам с убеждението, че си вярваш на това, което пишеш. Което само по себе си е чудесно.
Но горещо те съветвам до зимата да разбереш, че теорията ти е леко грешна и да не разчиташ особено на факта, че с едно натискане включваш DTC, че можеш да останеш доста неприятно изненадан. :yes: :mhihi:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 23 Сеп 2011, 16:16

Знаех си, че ще има спорове относно кога се включва DTC, какво е то и т.н. За всички които са сигурни че едно кратко натискане на DTC бутона всъщност спира DTC (!!!) - прочете си ръководството бе хора. Срамно е хора с 500 и 1000+ мнения да не знаят разликата м/у DTC и VSC както и да не знаят че това са 2 различни системи. Интересно защо когато натиснеш веднъж бутона пише DTC пише - DTC activated, DSC restricted? (за тези с idrive).

1. В нормално състояние, работи DSC.
2. Едно кратко натискане на DTC включва dynamic traction control - защо е dynamic оставям на тези които знаят! Това само по себе си лимитира DSC, за това е traction control-a който е част от DSC е лимитиран, но динамичен, за някои специфични условия.
3. Продължително натискане на DTC изключва DSC - от тук идват объркванията на повечето колеги, BMW са спестили някой друг бутон за 2 функции.

Моля някой да пусне линк към документация ако мисли обратното, въпреки че съм сигурен в това което пиша.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vashev » 23 Сеп 2011, 18:47

Dynamic traction control... сам си го преведи;)
По-добре не спори , защото определено знам какво говоря, а и най-малкото съм го пробвал дестки пъти с моята кола на сняг!
AVENSIS 2.2 D-4D

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 23 Сеп 2011, 19:40

carmanf1 написа:Та, колегите които се оплакват от е90 в зимни условия, нищо лично но, научете се да карате :smoke:

О, велики карачо! Може ли автограф? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ела тук във Враца зимата и се качи с БМВ със задно, без шпер и без вериги до връх Околчица например. :) Давам ти каквото поискаш. :) Зимните курорти ги чистят яко, за да могат още по-яко да ти одерат кожата след това. Елементарно е. :lol:

Едит: Не е нужно да идваш до тук. Просто остави колата в някой подземен паркинг чийто изход не е покрит и вали дъжд/сняг....малко снежец или ледец в баира и става тегаво... :) Не казвам, че е невъзможно да се мине, но е далеч от комфортно и спокойно. :)

п.п. Не ме разбирайте погрешно, цяла зима съм с вратите напред и се забавлявам супер много, но това е съвсем друга тема. :)
п.п.2. Заставай на чертата да ти спукам дупенцето! :winky: :mhihi: :mhihi:
Изображение

I wanna leave you far behind....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vashev » 23 Сеп 2011, 20:59

Shadowed написа:Знаех си, че ще има спорове относно кога се включва DTC, какво е то и т.н. За всички които са сигурни че едно кратко натискане на DTC бутона всъщност спира DTC (!!!) - прочете си ръководството бе хора. Срамно е хора с 500 и 1000+ мнения да не знаят разликата м/у DTC и VSC както и да не знаят че това са 2 различни системи. Интересно защо когато натиснеш веднъж бутона пише DTC пише - DTC activated, DSC restricted? (за тези с idrive).

1. В нормално състояние, работи DSC.
2. Едно кратко натискане на DTC включва dynamic traction control - защо е dynamic оставям на тези които знаят! Това само по себе си лимитира DSC, за това е traction control-a който е част от DSC е лимитиран, но динамичен, за някои специфични условия.
3. Продължително натискане на DTC изключва DSC - от тук идват объркванията на повечето колеги, BMW са спестили някой друг бутон за 2 функции.

Моля някой да пусне линк към документация ако мисли обратното, въпреки че съм сигурен в това което пиша.

Не видях, че си написал този пост, преди да напиша предишният ми... напълно съм съгласен с теб! Опитах се да кажа същото, но явно не ми се получи и колегата не ме е разбрал...
AVENSIS 2.2 D-4D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 23 Сеп 2011, 21:02

Аз съм с е36 компакт с гуми втори сезон като редовно се пързалям и няма никъв проблем никъде не съм оставал (поне засега) ти питаш за е90
Струва ми се ще ти е скучно зимата със системки и тем подобни !
:driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vashev » 23 Сеп 2011, 21:03

TsvetanVR написа:
carmanf1 написа:Та, колегите които се оплакват от е90 в зимни условия, нищо лично но, научете се да карате :smoke:

О, велики карачо! Може ли автограф? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ела тук във Враца зимата и се качи с БМВ със задно, без шпер и без вериги до връх Околчица например. :) Давам ти каквото поискаш. :) Зимните курорти ги чистят яко, за да могат още по-яко да ти одерат кожата след това. Елементарно е. :lol:

Едит: Не е нужно да идваш до тук. Просто остави колата в някой подземен паркинг чийто изход не е покрит и вали дъжд/сняг....малко снежец или ледец в баира и става тегаво... :) Не казвам, че е невъзможно да се мине, но е далеч от комфортно и спокойно. :)

п.п. Не ме разбирайте погрешно, цяла зима съм с вратите напред и се забавлявам супер много, но това е съвсем друга тема. :)
п.п.2. Заставай на чертата да ти спукам дупенцето! :winky: :mhihi: :mhihi:

Аз смятам, че E90 с хубави гуми ще стигне до там, където и всяка кола с предно. Не говорим за 4х4...
AVENSIS 2.2 D-4D

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93