Голям борд- конверсия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Re: Голям борд- конверсия
Le Transporteur написа:bir40o0 написа:От Добрич съм колеги. Борда вече е препрограмиран за 4 цилиндрова кола, че беше от 328. Работи перфектно, настроих си и лостчето на мигачите да ми показва всички функции. Остана само да разбера как часовникът се прави в 24 часов формат. И да ви питам Някой знае ли на тест№20 на корекцията за горивото коя е оригиналната стойност на 318 т.е на колко трябва да показва там. В момента съм го настроил на 1000, но не знам така ли трябва да бъде.
При сверяване на часовника натискаш бутон мили/км.

- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
hus0 написа:Колеги мога ли да мина от малък на голям борд? Колата ми е 92 318и?
Още един път попитай и ще ти изтрия всичките мнения!
- hus0
- младши ентусиаст
-
Еми колега разгледах последните няколко страници и не видях нилъде моя въпрос и следователно отговор та затова реших да пробвам на нoво. Какво толкова лошо има да се повтори немога да разбера.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми 15 страници има за това как се слага борда, не е лошо да прочетеш и ако има нещо неясно да питаш тогава. Иначе от 15 ще стане на 30 като на всеки 5 всичко ще се повтаря отново и отново, а това определено не е целта на форума.
Можеш да си сложиш борд по начина описан в темата.
Можеш да си сложиш борд по начина описан в темата.
- hus0
- младши ентусиаст
-
Питам защото колата ми е 92 най вече заради това. Предполагам щом е с малкия би трябвало да стане и големия.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
няма значение коя година,двигател или модел е колата,ще стане даже и да си с аналоговия часовник,обаче или трябва да си имаш долу горе представа какво правиш или по добре дай пари на някой който разбира,защото не е като да си сложиш ЦД плеар,играчка си е
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Badr Hari
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 м52б20 купе
- Мечтае да кара: e46 m3 csl
Здравейте колеги. Направих конверсията по описания начин и всичко беше точно. Обаче ми се изгубиха ел. стъклата значи като я заключа с алармата комфорт модула си ги вдига. Обаче като тръгна да ги свалям от копчето и не става. Възможно ли е да съм объркал нещо при свързването или някъкво кабелче да съм прекъснал. 

BMW - The Ultimate Driving Machine
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Badr Hari написа:Здравейте колеги. Направих конверсията по описания начин и всичко беше точно. Обаче ми се изгубиха ел. стъклата значи като я заключа с алармата комфорт модула си ги вдига. Обаче като тръгна да ги свалям от копчето и не става. Възможно ли е да съм объркал нещо при свързването или някъкво кабелче да съм прекъснал.
Само свалянето ли не работи от копчето? И двете съкла ли не работят?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Като видях пак темата се сетих да питам, направих описаната функция, за да се изключи досадния надпис за чек модула, но борда ми от тогава не се включва, а трябва да си го пусна аз или от лостчето или от борда. Някакви идей защо е така, не ми е проблем, просто ми е интересно, защо така се получи.
Поздрави
Поздрави

- Badr Hari
- кандидат ентусиаст
-
И свалянето и вдигането не работи. Докато монтирах борда стъклатабяха свалени след като вързах всичко се опитах да ги вдигна и не стана. Заключих я с алармата и се вдигнаха и двете отключих я пробвах да ги сваля не ставаше и двете не искаха.Току що проверявах по схемата всички кабели и са си по местата. Ще я огледам още веднъж и ако не открия проблема ще търся някакъв жичкаджия. Поздрави.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Badr Hari написа:И свалянето и вдигането не работи. Докато монтирах борда стъклатабяха свалени след като вързах всичко се опитах да ги вдигна и не стана. Заключих я с алармата и се вдигнаха и двете отключих я пробвах да ги сваля не ставаше и двете не искаха.Току що проверявах по схемата всички кабели и са си по местата. Ще я огледам още веднъж и ако не открия проблема ще търся някакъв жичкаджия. Поздрави.
Според това, което си написал, съдя, че управляващия сигнал от бутоните не достига до комфорта. При това положение вариантите са няколко:
1. Някоя от биксите на комфорта, мисля, че е жълтата, а при колите след 96 - лилавата, не е включена;
2. Буксите на бутоните не са включени;
3. Масата на буксите на бутоните е откачена - провери дали бутоните светят като пуснеш габаритите;
Българския вариант:
- Badr Hari
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите колега, ще проверя нещата които си изброил. Поздрави!
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
От днес и аз вече съм с големият борд инсталацията мина без никакви проблеми. Изчитайки до тук темата разбирам че примерно ако колата е дизел и сложиш борд от бензинка след това задължително трябва да минеш през диагностика с цел да се покаже на ECU-то че има борд. Въпроса го задавам защото всичко освен consumption ми работи и интересното е че по някакъв начин ми смята range. На consumption ми показва 0.0л/км. Ако наистина проблема се решава с обучение на компа моля да ми кажете с коя програма се прави за да не си блъскам главата и изнервям по сервизите във Варна, а просто да питам дали имат диагностика и въпросната програма. Благодаря предварително.