подмяна на светлините на таблото на е38
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- steel_nick
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 и е34
- Мечтае да кара: АН 225
подмяна на светлините на таблото на е38
Колеги, браузвам си аз в ибей и намирам разни интересни оферти за смяна на крушките на таблото, та ето и питането - Някой знае ли какъв модел и бройка са крушките на таблото, също тези на дръжките на вратите отвън и вътре на фейслифтовите е38ци?
BMW Power
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: подмяна на светлините на таблото на е38
Номера им е 62111391260
Иначе оригиналните са на sylvania 12 волта 1.5 вата
http://www.ebay.com/itm/2-Instrument-Pa ... 415a1dd31f
Аз лично не успях да ги извадя от цокъла им, ако някой знае как става да сподели. Иначе са си скъпи (-: като за крушки де
Иначе оригиналните са на sylvania 12 волта 1.5 вата
http://www.ebay.com/itm/2-Instrument-Pa ... 415a1dd31f
Аз лично не успях да ги извадя от цокъла им, ако някой знае как става да сподели. Иначе са си скъпи (-: като за крушки де
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Отзад тези крушки имат цепнатина като за малка отвертка, завърташ и излиза.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Имах предвид стъклото от пластмасовия цокъл и дали изобщо е възможно
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Не съм 100% сигурен дали са същите крушки при мойта кола но прилагам снимка, с малко повече сила и постоянство става номера
НЕ СЛАГАЙТЕ 5W крушки, за да не изгорят светловодите. Следвайте инструкциите написани на самото табло - 3W, 1,5W и 1,2W крушки, се използват за таблото.
Крушките по 1,5W и 1.2W не се разглабят
Препоръчвам да се сменят всичките подред и да се запълнят всички дупки, то каквото трябва да свети ще светне, а и е възможно в някоя автокъща да са махнали нарочно някоя крушка с цел да скрият проблем.

НЕ СЛАГАЙТЕ 5W крушки, за да не изгорят светловодите. Следвайте инструкциите написани на самото табло - 3W, 1,5W и 1,2W крушки, се използват за таблото.
Крушките по 1,5W и 1.2W не се разглабят

Препоръчвам да се сменят всичките подред и да се запълнят всички дупки, то каквото трябва да свети ще светне, а и е възможно в някоя автокъща да са махнали нарочно някоя крушка с цел да скрият проблем.
Последна промяна cod-cdbp на 19 Авг 2015, 10:31, променена общо 1 път

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Да не отварям нова тема, вчера ми изгаснаха общия пробег, дневния километраж и външната темп. ( целия ред) На крушки ли са или са част от целия борд комп?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Крушки, но не помня колко вата!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Здравейте колеги да попитам и аз изгаснаха общия пробег, дневния километраж и външната темп и индикацията за маслото(инспекцията) + реда долу дето ми изписва разни неща лентов кабел ли е или.?
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Крушките 1,5 и 1,2 W са запоени за металните пластини. Внимателно се вадят заедно с пластините, режат им се крачетата, връщат се пластините на местата им и се слагат нови крушки. Така ги лекувам аз, само дето таблата за Е38/Е39 са наблъскани със светодиоди и ако възникне проблем с диодите най-лесният начин за ремонт е подмяната на цялото табло.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
stony1 написа:Крушките 1,5 и 1,2 W са запоени за металните пластини. Внимателно се вадят заедно с пластините, режат им се крачетата, връщат се пластините на местата им и се слагат нови крушки. Така ги лекувам аз, само дето таблата за Е38/Е39 са наблъскани със светодиоди и ако възникне проблем с диодите най-лесният начин за ремонт е подмяната на цялото табло.
Аз си мислех,че е лентовият кабел то при мен освен,че преди да изгаснат не можеше да се чете почти какво изписва на дисплея.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ако не светят тези крушки не се чете почти нищо от чека за маслото , дисплея и тн
цената за нови е доста висока /по-скоро се намират по разни стари модели табла и бордове от Е36
бях си събрал 20-30 за черни дни..
но спазването на инструкцията за ватовете е важна
цената за нови е доста висока /по-скоро се намират по разни стари модели табла и бордове от Е36
бях си събрал 20-30 за черни дни..
но спазването на инструкцията за ватовете е важна
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Колко да е висока?! 
Оригиналните крушки са Osram, 1,5W, 12V - общо 5 броя. Има ги по магазинчетата за автоаксесоари, за не повече от 2.00лв/брой. Точно 1.5W малко трудно се намират, но се намират. Най-малкото могат да се поръчат от тези, които зареждат Osram автокрушки.
По-лесно се намират 1.2W. Светят една идея по-слабо и в комбинация с 1.5W крушки си личи, но ако се подменят всички с 1.2W няма проблем. Важното е да не се слагат по-силни от 1.5W, защото могат да разтопят светловода.

Оригиналните крушки са Osram, 1,5W, 12V - общо 5 броя. Има ги по магазинчетата за автоаксесоари, за не повече от 2.00лв/брой. Точно 1.5W малко трудно се намират, но се намират. Най-малкото могат да се поръчат от тези, които зареждат Osram автокрушки.
По-лесно се намират 1.2W. Светят една идея по-слабо и в комбинация с 1.5W крушки си личи, но ако се подменят всички с 1.2W няма проблем. Важното е да не се слагат по-силни от 1.5W, защото могат да разтопят светловода.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
stony1 написа:Крушките 1,5 и 1,2 W са запоени за металните пластини. Внимателно се вадят заедно с пластините, режат им се крачетата, връщат се пластините на местата им и се слагат нови крушки. Така ги лекувам аз, само дето таблата за Е38/Е39 са наблъскани със светодиоди и ако възникне проблем с диодите най-лесният начин за ремонт е подмяната на цялото табло.
Таблото на Е36 има ли някакви такива? Че имам едно излишно...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Mollov написа:stony1 написа:Крушките 1,5 и 1,2 W са запоени за металните пластини. Внимателно се вадят заедно с пластините, режат им се крачетата, връщат се пластините на местата им и се слагат нови крушки. Така ги лекувам аз, само дето таблата за Е38/Е39 са наблъскани със светодиоди и ако възникне проблем с диодите най-лесният начин за ремонт е подмяната на цялото табло.
Таблото на Е36 има ли някакви такива? Че имам едно излишно...
На таблото от Е36 има доста крушки, които са абсолютно еднакви с тези по таблата на Е38 и Е39.
Българския вариант:
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2