Филтър купе - проблем в размерите
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Филтър купе - проблем в размерите
Здравейте колеги!
Имам едно въпросче... Понеже свалих стария филтър в купето (баварката е е34 525тдс туринг
без клима) и беше с доста боклуци реших да го сменям. Поръчах един с активен въглен в магазин за части и като пристигна ми се видя по-тънък от моя ,но реших за всеки случай да го пробвам (без да му отварям найлончето с уговорката да го върна ,ако не ми свърши работа).
Сложих го в кутията ,но направо хлопаше - оказа се 2-пъти по-тънък.
Върнах го и пак се поразровчих в нета и все същите като този ми излизат - с размери (по спомен) 280х165х21мм.!
А моят е 330х180х40мм. - старият ми е на SIEMENS. Има номера на сименс и на бмв на него ,но не ги намира никъде в интернет.
Та имал ли е някой такъв проблем и толкова ли са редки моя модел филтри ,че не мога да намеря и заместител с подобни размери.
Пробвах в BOSCH,MANN,Hengst,MAHLE и др. ,ама йок няма филтри с подобни размери.
Дано не е единствения вариант Дару - 70лв и горница искат (а и незнам дали е същият - пише само филтър ,без размери)!
П.п. засега го изпрах и го върнах на място ,но ако някой е имал такъв проблем ще ми е полезно да сподели!

Имам едно въпросче... Понеже свалих стария филтър в купето (баварката е е34 525тдс туринг

Сложих го в кутията ,но направо хлопаше - оказа се 2-пъти по-тънък.
Върнах го и пак се поразровчих в нета и все същите като този ми излизат - с размери (по спомен) 280х165х21мм.!
А моят е 330х180х40мм. - старият ми е на SIEMENS. Има номера на сименс и на бмв на него ,но не ги намира никъде в интернет.
Та имал ли е някой такъв проблем и толкова ли са редки моя модел филтри ,че не мога да намеря и заместител с подобни размери.
Пробвах в BOSCH,MANN,Hengst,MAHLE и др. ,ама йок няма филтри с подобни размери.
Дано не е единствения вариант Дару - 70лв и горница искат (а и незнам дали е същият - пише само филтър ,без размери)!
П.п. засега го изпрах и го върнах на място ,но ако някой е имал такъв проблем ще ми е полезно да сподели!

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Филтър купе - проблем в размерите
Дай си номера по БМВ да ти кажа какво да търсиш 

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Колега вземи си един от 10лв и след 3 /4 месеца пак го смени.Така ще ти върши по добра работа отколкото да даваш пари за някъв филтър които след 5/6 месеца няма да става за нищо
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
филтър filtron със артикулен номер k1031 е със размери 337х172х19
слагал съм такъв на няколко 34ки , не е имало проблем
6>4
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
тука в пловдив си го купувам струва 8 лв и си го смянам два пъти в годината след лятото и след зимата
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
VesoPesa написа:Дай си номера по БМВ да ти кажа какво да търсиш
Чак сега имам възможност да отговоря...
Ето го номера ,но е 12-цифрен

CivilWarrior написа:Колега вземи си един от 10лв и след 3 /4 месеца пак го смени.Така ще ти върши по добра работа отколкото да даваш пари за някъв филтър които след 5/6 месеца няма да става за нищо
Сигурно е така ,но не намирам същият като старият ми...
ShibinG написа:филтър filtron със артикулен номер k1031 е със размери 337х172х19
...а оставало ли е място в кутията след това с този филтър ,защото е двойно по-тънък от моя?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Отиваш при евраците и търсиш ZAFFO 323
Италиански с хубава изработка, водят го "карбонов" предполагам че става дума за филтър с активен въглен
Цената му е 23 лева.

Италиански с хубава изработка, водят го "карбонов" предполагам че става дума за филтър с активен въглен

Цената му е 23 лева.

7 мнения
• Страница 1 от 1