Проблем с парно!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с парно!!!

Мнение от Joro2004 » 22 Мар 2006, 15:28

Момчета, изненада! Ето какъв проблем се отвори пред мен онзи ден. От парното ми духа само топло и каквото и да правя не мога да го променя. Ако някой знае нещо по въпроса, ще съм му много благодарен. Не искам веднага да я карам в Дару кар, за да не измислят нещо уникално. Да не би да е от клапите? Или нещо не им подава нужния сигнал?

Не изписвай заглавие на тема с главни букви :idea:
От модератора
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 22 Мар 2006, 15:36

Най-вероятно е от клапите.Незнам дали има някакви бушони.Провери ги за всеки случай.

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 22 Мар 2006, 18:01

В магнит винтилите има 2 малки клапанчета-може да са се счупили :!: Трябва да ги разглобиш и провериш-при мен се беше счупило 1 и духаше само топло.
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 26 Мар 2006, 21:16

В магнит винтилите има 2 малки клапанчета-може да са се счупили Exclamation Трябва да ги разглобиш и провериш-при мен се беше счупило 1 и духаше само топло.
The 5th element, да ти се намира някаква картинка или нещо токова, че май и аз съм цъфнал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Ето ...

Мнение от Joro2004 » 27 Мар 2006, 22:51

Значи отворих ги и действително единият беше счупен, но другият е здрав, обаче от неговия кръг пак духа само топло. Може ли някъде да се намерят само клапанчета с уплътненията? Как решихте проблема? Благодаря.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Ето ...

Мнение от The 5th element » 28 Мар 2006, 17:13

Joro2004 написа:Значи отворих ги и действително единият беше счупен, но другият е здрав, обаче от неговия кръг пак духа само топло. Може ли някъде да се намерят само клапанчета с уплътненията? Как решихте проблема? Благодаря.

Колега, аз пак си се сещам за моргата в кв.В.Ресторанта,имам този тел.0887972326,пробвай ;)
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 05 Апр 2006, 21:56

НЕ си вземай втора употреба! :no:
На тези клапани им изгарят гумичките, на които конусчето на клапана ляга. Нови НЕ се продават :kuku:. Аз другата седмица ще се пробвам да си ги направя сам от 6мм. маслоустойчива гума, защото ми писна от "акъли".(нови клапани от 300 до .... лв.)Ще пиша какво е станало. Дано да успея, че всеки божи път ме изненадва тая пущина. А по въпроса за гумичките, които са отгоре някой беше писал, че ги сътворил от палците на гумени ръкавици :shock: :roll: , обаче аз май ще помисля още малко за нещо друго. Все пак ако някой има опит с ръкавици, моля да го сподели.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Апр 2006, 22:33

Аз и Plague навремето бяхме правили такива "шпагати",но нищо не се получи на практика :arrow: пръста от ръкавицата се набръчква,и клапанчето блокира :confused: Оригиналните маншончета са незаменими :!:

Втора ръка или "ремонтирани" са абсолютно неразумен ход :!:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 06 Апр 2006, 13:46

Аз все си мисля, че тези "шапчици" дето са горе не са толкова фатални, дори и да ги няма не е особен проблем.
Като се разглобят клапаните отдолу има едни гумички, които са дебели около 6мм., тях със сигурност ще ги правя, само дето акъл не ми побира как ще докарам точният ъгъл на конуса, ама глава ще пати. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

За парното.

Мнение от Joro2004 » 07 Апр 2006, 9:15

Шапчиците пазят магнитните винтили от водата, това е ясно. Мисля си да купя един втора ръка, дават го за 50лв. и да експериментирам с него. Ако измислим начин да го оправим ще е добре за всички, защото рано или късно всеки ще се сблъска с този проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от kojcho » 07 Апр 2006, 21:21

маречков написа:Аз все си мисля, че тези "шапчици" дето са горе не са толкова фатални, дори и да ги няма не е особен проблем.
Като се разглобят клапаните отдолу има едни гумички, които са дебели около 6мм., тях със сигурност ще ги правя, само дето акъл не ми побира как ще докарам точният ъгъл на конуса, ама глава ще пати. :winky:
потърси си тефлон на пръчки и отиди при стругар ще ги направи само веднъж и никога няма да се развалят повече

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Апр 2006, 0:28

маречков написа:Аз все си мисля, че тези "шапчици" дето са горе не са толкова фатални, дори и да ги няма не е особен проблем.

Значи,тези клапани ,на които си правихме експерименти бяха с прокъснати маншони,от което бубините бяха се задръстили от гадости,което в никакъв случай няма да има благотворен ефект :nono:

А за тези уплътнения/пръстени ,можеш да опиташ варианти,но като знам ,за какво става въпрос ,просто си мисля ,че няма да има резултат :confused: Наскоро видях една ТДС-ка с водопроводен кран на съединението ,което влиза в клапите :shock: :shock: Прави се байпас/изкормване на клапите,за да може директно водата да навлиза в радиаторите за отопление на купето за през зимата :mhihi:

Олелеее,като го видях се отчаях :evil: Все си мисля,че като се стигне до там с разни груби побългарявания, автомобила губи всякакъв "чар" и всичко отива по дяволите :maad: :ranting:
Аз лично,ако, да не се спъвам в пари бих събрал сумата и бих си ги купил нови,мръзнал съм преди и то заради някакъв кирлив термостат и сега не бих допуснал такова нещо повече :!:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E34