Проблем с датчик външна температура е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Дидо5
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
- Мечтае да кара: BMW Е64
- Детайли за колата: Чип тунинг
Проблем с датчик външна температура е46
Извинявам се предварително, ако тук не е мястото за този въпрос.Датчика за външната температура взе да ми показва с 5 градуса по-малко.Със старото ми бмв имах проблем,но той беше класически-40 градуса,то там си е ясно,но тук е друго.Извадих и го почистих и нищо
Ако някои има идея от какво е ще съм му благодарен да помогне

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Проблем с датчик външна температура е46
Дидо5 написа:Извинявам се предварително, ако тук не е мястото за този въпрос.Датчика за външната температура взе да ми показва с 5 градуса по-малко.Със старото ми бмв имах проблем,но той беше класически-40 градуса,то там си е ясно,но тук е друго.Извадих и го почистих и нищоАко някои има идея от какво е ще съм му благодарен да помогне
Теми има за този датчик ако не и 3-4.Как точно разбра,че мери 5 гр по-малко?Прегледай кабелите,ако трябва го откачи прегледай кабелите докъдето можеш и пак го закачи.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:Дидо5 написа:Извинявам се предварително, ако тук не е мястото за този въпрос.Датчика за външната температура взе да ми показва с 5 градуса по-малко.Със старото ми бмв имах проблем,но той беше класически-40 градуса,то там си е ясно,но тук е друго.Извадих и го почистих и нищоАко някои има идея от какво е ще съм му благодарен да помогне
Теми има за този датчик ако не и 3-4.Как точно разбра,че мери 5 гр по-малко?Прегледай кабелите,ако трябва го откачи прегледай кабелите докъдето можеш и пак го закачи.
Да!Кое ти е база за сравнение?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ееее, дори и мултицета си има сонда за температура!
Да на говоря за термометри с външни сонди, термометри по сгради..... 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
vavilon написа:Ееее, дори и мултицета си има сонда за температура!Да на говоря за термометри с външни сонди, термометри по сгради.....
Да де ама аз на тези отвън не вярвам

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Прегледай си кабелите и то най- вече в непосредствена близост до датчика. При мен единия кабел почти се беше скъсал от пробита изолация и окисление. Съответно съпротивлението му е друго и т.н.
- Дидо5
- Потребител
-
BMDrago написа:Gqbriel написа:Дидо5 написа:Извинявам се предварително, ако тук не е мястото за този въпрос.Датчика за външната температура взе да ми показва с 5 градуса по-малко.Със старото ми бмв имах проблем,но той беше класически-40 градуса,то там си е ясно,но тук е друго.Извадих и го почистих и нищоАко някои има идея от какво е ще съм му благодарен да помогне
Да!Кое ти е база за сравнение?
Като го сверих няколко пъти с централен градски,и на още две различни коли които отчитаха всичките еднакво до 0,5 гр
- Дидо5
- Потребител
-
ckrumov написа:Прегледай си кабелите и то най- вече в непосредствена близост до датчика. При мен единия кабел почти се беше скъсал от пробита изолация и окисление. Съответно съпротивлението му е друго и т.н.
И това вече бях направил,както и промих буксата

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Пробва ли с друг датчик?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Дидо5 написа:ckrumov написа:Прегледай си кабелите и то най- вече в непосредствена близост до датчика. При мен единия кабел почти се беше скъсал от пробита изолация и окисление. Съответно съпротивлението му е друго и т.н.
И това вече бях направил,както и промих буксата
И пак не каза ,с какво сверяваш

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Gqbriel написа:...И пак не каза ,с какво сверявашпробваш с друг датчик и гледаш - най-лесно
Дидо5 написа:...Като го сверих няколко пъти с централен градски,и на още две различни коли които отчитаха всичките еднакво до 0,5 гр...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Shamanek написа:Gqbriel написа:...И пак не каза ,с какво сверявашпробваш с друг датчик и гледаш - най-лесно
Дидо5 написа:...Като го сверих няколко пъти с централен градски,и на още две различни коли които отчитаха всичките еднакво до 0,5 гр...
Това съм го пропуснал моя грешка,и колкото и да я въртим тая тема,повече от кабели и неправилно работещ датчик едва ли ще излезе.А аз на градския никога не вярвам

- Дидо5
- Потребител
-
Gqbriel написа:Shamanek написа:Gqbriel написа:...И пак не каза ,с какво сверявашпробваш с друг датчик и гледаш - най-лесно
Това съм го пропуснал моя грешка,и колкото и да я въртим тая тема,повече от кабели и неправилно работещ датчик едва ли ще излезе.А аз на градския никога не вярвам
Благодаря

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Купуваш си термистор 4.7 килоома и го пставяш на мястото на датчика ,който се намира във въздуховода към механизма на спирачките за лявото колело и си решаваш проблема.Струва 1.9. лв.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз си реших проблема като си купих датчик от пералня 5к.ома за 8,5лв. Пасна перфектно на мястото на оригиналния, без никакво преправяне, освен свързването на кабелчетата разбира се. Показва вярно +/– 1 градус, но тази разлика може да бъде породена и от различните термометри с които го засичам. Закупих го от един магазин на бул Мадрид за електронни части за битови уреди, преди пресечката с ул Черковна, п-ка Подуене. Прилагам и снимка на датчика за да се придобие представа.

Долната снимка е на оригиналния датчик.

Долната снимка е на оригиналния датчик.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2