Transmission failsafe activated???
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Transmission failsafe activated???
Здравейте колеги от два дни на едни приятел на борда му изписва Transmission failsafe activated и това става след като покара колата около 2-3 часа, и в скоростите има едно леко удряне при спиране.
Колата е E60 530d автоматик 2004година възможно ли е маслото да си е изгубило вискозитета или е нещо по сериозно?
Благодаря ви
Колата е E60 530d автоматик 2004година възможно ли е маслото да си е изгубило вискозитета или е нещо по сериозно?
Благодаря ви
Re: Transmission failsafe activated???
Според мен да иде в сервиз да му сменят маслото и филтъра и да се прекръсти три пъти 

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Привет Иво! Това съобщение е или от ниско ниво на маслото или побъркан датчик. Почвайте поред и успех 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
абе как ги разбрахте тея неща без да я видите или закачите на диагностика
няма смисъл да се говори без да се види колата на компютър,това е моя съвет - диагностика

По твоита логика да закриват форума и т'ва е. Човека иска да се подготви какво може да очаква
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
kopchev написа:Според мен да иде в сервиз да му сменят маслото и филтъра и да се прекръсти три пъти
Не ти направо го прати да си смени маслото и филтъра,което прави около 800лв,а ако кутията му е за ремонт и се налага да се прави

При всички случаи , майстора , който ще сменя маслото му е работа да провери дали това е необходимо, а аз се опитвам да бъда полезен...
здравеите.незнам дали е активна още темата но на мен ми изписа същото-Transmission failsafe activated и след това possible reduction in acceleration.колата когато я купих смених маслото и картерния филтър преди 12 000 км и сега като изписа това я ка4ихме на канала и ми смениха (незнам как се казва но от там влизат кабелите в кутията понейе течеше от уплътнението)и доляхме масло.всичко ок,но след 2 дни пак се появи неприятния надпис?някакви идеи?благодаря
И аз преди 5-6 дена си взех Е60 520i автомат и още на първия ден взе да ми изписва същото но ми падна акумулатора и след като го смених преди 4 дена не ми е изписвало никаква грешка. Може би от слаб акумулатор се шашка холата.
inter1 написа:И аз преди 5-6 дена си взех Е60 520i автомат и още на първия ден взе да ми изписва същото но ми падна акумулатора и след като го смених преди 4 дена не ми е изписвало никаква грешка. Може би от слаб акумулатор се шашка холата.
прав си колега за сега това се оказа.днес го смених вси4ко изчезна и за сега е ок
11 мнения
• Страница 1 от 1