Тресене при гасене на двигател

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Re: Тресене при гасене на двигател

Мнение от marto853. » 30 Окт 2010, 13:23

Да се усеща на педала се едно има абс.
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 07 Ное 2010, 1:18

Dimitroff написа:Ти си за тампони, друже, не за маховик - 100% съм сигурен при теб :yes: :mhihi:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Да покажа нагледно:
IMG_0079.JPG
IMG_0080.JPG

тва май едно време е било цяло :mhihi: :mhihi: :mhihi: та това е левия тампон, излезе на две части от колата а интерсното е че десния е напълно здрав, но така или иначе бях взел два и ги смених и двата, да са си набори :mhihi: :mhihi: :mhihi: Двигателя се успокой, вибрациите намаляха, казвам намаляха защото не изчезнаха, но все пак си мисля, че това е повече от нормално, все пак не караме Ярис 1000 кубика нали....дизелче си е. Усеща се как двигателя си мърка, което за мен е дори приятно...Много съм доволен че отстраних проблема без ходене по врачки и бобени асове...Благодарности отново към Dimitroff!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 09 Сеп 2011, 15:13

Здравейте,

и аз имам подобна драма в момента. Имам леко тресене при отпускане на съединител, но при гасене се усеща сериозно в купето. Също се усеща и при изключване от скорост при 60-70 км/ч и падане на оборотомера, подминава 900 оборота, усещат се вибрации в купето и после се вдига и заковава на 900 оборота. При форсиране на място не се забелязва този проблем. Истината е, че при 330хд тампоните не са 200лв, а 400лв и преди да съм сигурен, че е от тях, не ми се хвърлят пари на вятъра. Различни сервизи обаче имат различно становище, явно без да се свалят тампоните, няма как да сме сигурни, че е от тях.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Сеп 2011, 11:37

RaHzElChO написа:Здравейте,

и аз имам подобна драма в момента. Имам леко тресене при отпускане на съединител, но при гасене се усеща сериозно в купето. Също се усеща и при изключване от скорост при 60-70 км/ч и падане на оборотомера, подминава 900 оборота, усещат се вибрации в купето и после се вдига и заковава на 900 оборота. При форсиране на място не се забелязва този проблем. Истината е, че при 330хд тампоните не са 200лв, а 400лв и преди да съм сигурен, че е от тях, не ми се хвърлят пари на вятъра. Различни сервизи обаче имат различно становище, явно без да се свалят тампоните, няма как да сме сигурни, че е от тях.

имай в предвид че на тампона може да му няма нищо видимо и пак да тресе :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 12 Сеп 2011, 12:11

martin_g60 написа:
RaHzElChO написа:Здравейте,

имай в предвид че на тампона може да му няма нищо видимо и пак да тресе :!:

Да, точно това е реалността, защото при мен са вакуумни и на пръв поглед изглеждат ОК, но на подемник ситуацията по-различна. Ясно е, че ще се сменят, просто е въпрос на време.
36922

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 13 Сеп 2011, 20:26

На мойта съм сменил демферната шайба,амортесьора на оптяжния механизъм на ремъка,демферен маховик и колата си гасне по същия начин по който и преди.Явно такъв си е модела.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от marto853. » 14 Сеп 2011, 13:37

Ми смени си и тампоните на мотора и ще кажеш после как е. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 14 Сеп 2011, 22:34

Поне на 50% от е46 ците 320д 136к.с. са със закъсани леви тампони на мотора!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Сеп 2011, 23:40

Повярвай ми колега - %-та е доста по-голям :confused:

Потребител
Аватар
Кара: 320 д /00

Мнение от jivko_t » 16 Сеп 2011, 12:46

Здравейте колеги,
и при мен го имаше това притрисане при гасене на мотора,но никога не съм го считал за проблем.
Един ден реших да почистя клапана за изгорелите газове и останах удивен от резултата колата започна да върви уникално и това притрисане при гасене на двигателя изчезна.По принцип не е много логично това да е било решението на проблема,но при мен така се получи.
А що се отнася до по-шумната работа на двигателя през първите 3-4 сек. аз го отдавам на маслената помпа и мисля,че просто малко по-бавно вдига маслото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 16 Сеп 2011, 14:20

jivko_t написа:Здравейте колеги,
и при мен го имаше това притрисане при гасене на мотора,но никога не съм го считал за проблем.
Един ден реших да почистя клапана за изгорелите газове и останах удивен от резултата колата започна да върви уникално и това притрисане при гасене на двигателя изчезна.По принцип не е много логично това да е било решението на проблема,но при мен така се получи.
А що се отнася до по-шумната работа на двигателя през първите 3-4 сек. аз го отдавам на маслената помпа и мисля,че просто малко по-бавно вдига маслото.

Моят беше изолиран и почиствен, а в последствие отново вкаран в действие, но притрисането при гасене не изчезна.
36922

ентусиаст
Аватар

Мнение от marto853. » 16 Сеп 2011, 19:30

Много ясно,че проблема ще остане. :winky: Провери ДЕМПФЕРНАТА ШАЙБА,ТАМПОНИТЕ НА МОТОРА.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Тресене при гасене на двигател

Мнение от RaHzElChO » 16 Сеп 2011, 19:37

marto853. написа:Много ясно,че проблема ще остане. :winky: Провери ДЕМПФЕРНАТА ШАЙБА,ТАМПОНИТЕ НА МОТОРА.

Колега, не се притеснявай, знам, че са заминали тампоните.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 16 Сеп 2011, 21:38

jivko_t написа:Здравейте колеги,

За шумната работа си мисля че е от клапана на филтърната кутия,а за претрисането залагам на тампони....Това са едни от дефектите при е46 преди фейса ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 13 Окт 2011, 17:17

Левия тампон на двигателя е заминал!Левия е от шофьорската страна,нали?
Последна промяна shark1986 на 13 Окт 2011, 18:25, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E46