ALPINA D5 BITURBO
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
ALPINA D5 BITURBO
http://www.m5board.com/vbulletin/alpina ... turbo.html
http://www.alpina-automobiles.com/en/mo ... turbo.html

http://www.alpina-automobiles.com/en/mo ... turbo.html

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Re: ALPINA D5 BITURBO
Да знаете някъде да търсят бъбреци, че да си взема тая красавица. Доста ме кефи алпината.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Тази кола в комби-вариант (F11) харчи 6.5л/100км според ЕСЕ-нормата. С 350 коня.
За сравнение, моята Е61 530д, със същия моторен блок и 218 к.с., харчи 8.0л/100км по ЕСЕ!
Това прави 61% повече мощност и 19% по-нисък разход
За сравнение, моята Е61 530д, със същия моторен блок и 218 к.с., харчи 8.0л/100км по ЕСЕ!
Това прави 61% повече мощност и 19% по-нисък разход

Последна промяна da6ip на 13 Сеп 2011, 19:24, променена общо 1 път
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Как ми се качва само на дизел 350 кс.....
кефа ще е зверски

peters75 написа:Как ми се качва само на дизел 350 кс.....![]()
кефа ще е зверски
След 5 години белите хора на запад ще карат само електрически коли и ще ни пращат старите си дизелови алпини насам

Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
"An adapted version of BMW’s new ECO PRO Mode, which activated via the Drive Performance Control button, puts both the transmission and accelerator into a defensive setting, which in combination with other Efficient Dynamic technologies (including Auto Start Stop) can lead to a reduction in consumption and emissions, depending on individual driving style."
Не спят тия в Бухло. Искаш 6.5 литра (айде да са 8.0 реални) - копче. Искаш 0-100 за 5.3 сек (с туринга) - изключваш копчето.
Не спят тия в Бухло. Искаш 6.5 литра (айде да са 8.0 реални) - копче. Искаш 0-100 за 5.3 сек (с туринга) - изключваш копчето.
Cinder написа:Гад дейм верноНовата петица започва да ми харесва вече
Мен също ми "харесва" но някак си е60ката ме кефи повече. Мисля си че след 5 години ако си намеря читава е60 535д 2010г с М пакет бих си я взел пред Ф10. Най ме дразни завиващите задни гуми на ф10ката. В кошмарите ми сънувам че имам Ф10 и решавам да завъртя задницата и вместо брутален дрифт задните гуми завиват

Tool - Fear Inoculum
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Много яка кола 

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Emoo ще ги заварим гумите на тая ф10-ка и ще може да дрифтиш споко 
Колкото до спецификациите и аз останах изумен от разхода на гориво..тя харчи колкото авенсиса на 1 приятел, който за голема кола е доста икономичен уж..а е жалки 150 кончета..

Колкото до спецификациите и аз останах изумен от разхода на гориво..тя харчи колкото авенсиса на 1 приятел, който за голема кола е доста икономичен уж..а е жалки 150 кончета..
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:В кошмарите ми сънувам че имам Ф10 и решавам да завъртя задницата и вместо брутален дрифт задните гуми завиват
дотогава тия задни гуми ще се деактивират софтуерно

Алпините винаги са били особено завладяващи машини, но на мен лично, на това D5 решетката под предния номер ми се струва прекалено голяма и разчекната (да не кажа грозна, че ще ме освиркате веднага).
A това, че задните колела имат ъгъл на завиване от сериозните 3 градуса не вярвам да се отразява сериозно на опитите за пързаляне. По-скоро дългото междуосово разстояние би било пречка за зрелищни изпълнения.
Иначе при D5, по отношение на момента на двигателя все още не пише нищо, освен едно "Мax torque (Nm / 1/min) - kA", което на задоволява моето любопитство към момента.
За сметка на това обаче са посочили, че скоростната кутия е ZF8HP70, което веднага ме навежда на мисълта, че нютоните няма да са много повече от 630-те Нм на текущото F-10/11 535d, защото пределът на тази кутия е 700Нм.
A това, че задните колела имат ъгъл на завиване от сериозните 3 градуса не вярвам да се отразява сериозно на опитите за пързаляне. По-скоро дългото междуосово разстояние би било пречка за зрелищни изпълнения.
Иначе при D5, по отношение на момента на двигателя все още не пише нищо, освен едно "Мax torque (Nm / 1/min) - kA", което на задоволява моето любопитство към момента.
За сметка на това обаче са посочили, че скоростната кутия е ZF8HP70, което веднага ме навежда на мисълта, че нютоните няма да са много повече от 630-те Нм на текущото F-10/11 535d, защото пределът на тази кутия е 700Нм.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Виж че редлайна е на 5400 оборота
- май са компенсирали нютоните с обороти 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3