Предложете какъв усилвател да взема за е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Предложете какъв усилвател да взема за е46

Мнение от iavordimov » 06 Сеп 2011, 15:48

Предложете какъв усилвател да взема за е46 ,със фабри4ните колони и цд съм

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Предложете какъв усилвател да взема за е46

Мнение от S7 » 06 Сеп 2011, 23:30

Какъвто и да вземеш,фабричните колони няма да издържат :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 07 Сеп 2011, 9:21

Дамм, трябва си ъпгрейд на колоните, щото иначе няма да има резултат. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Mainly Luxury Cars
Мечтае да кара: on Nordscleife

Мнение от Hassel Motorsport » 07 Сеп 2011, 10:52

Търси си нещо качествено, ако искаш добър звук - DLS, Audison, Helix, Brax.....подредих ти ги и по ценови клас, като последните няма да ти харесат.. :)

За да има ефект си смени оригиналните говорители. Марките тук отново са много както и възможностите ти за подобряване на звуковата картина в купето. Първо започни с една хубава изолация на вратите. Има страшно много "дамперинг" китове на пазара. STP, Dynamite etc. Това е първото нещо, което трябва да направиш за да се получат добри резултати. Комбинирай тази манипулация с поставянето на добра 2 или 3 компонентна система отпред (така или иначе ще се свалят корите, избягвай да разглобяваш 2 пъти, като може от един път да си свършиш работата. Много е важно на каква компонентна система ще се спреш за предна линия, реално оттук ще ти дойде 80% от звученето, което ще чуваш! За задна линия, няма нужда от компонентна система, просто трябва да избереш добри "-мид басс" говорители. След тази манипулация следва 4-ри каналният усилвател, който трябва накара тези говорители да звучат. В началото има един период, който аз го наричам просвирване, когато звукът от говорителите не е много много каквото очакваш, но след време всичко ще се промени коренно....

За предна компонентна система можеш да използваш марки като Morel, Focal, Helix, Audison, DLS etc. Избягвай комерсиалните марки и търси качественото звучене.

И помни едно, дори след толкова промени, звукът в купето ти все още може да е посредствен, понеже заводският ти head unit (плеър) е страшно орязън от към настройки и качествено звучене. Аз бих запазил заводският плеър с идеята да не разваля елегантният дизайн на средната конзола и бих си сложил един Nakamichi, Alpine или Pioneer 8xxx в жабката примерно или където се намери подходящо място.

За да се постигнат резултати се изисква от доста познания и финанси. Ако искаш качествен звук пиши да ти подберем качествени компоненти, не си харчи парите за марки като Sony, Pioneer, Kenwood JVC etc. Ако човек се поразрови малко ще намери доста приятни неща за добри пари, а резултатите ще са коренно различни.

Поздрави :)
Under 400bhp makes baby jesus cry.
(so my boost leak at the jamsport day must have had him sobbing like rich j williams watching a chick flick)

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 07 Сеп 2011, 12:47

Принципно и аз съм замислил да сложа компонентна система с усилвател,но до сега не съм попадал на човек с такава интревенция и нз дали може да се върже усилвателя към ориг. СД,не да се вземе сигнал от говорител и най-вече дали си заслужава от към качество заради СД-то,защото цената не е никак малка.Ако някой има впечътления моля да сподели.

Потребител
Аватар

Мнение от Hassel Motorsport » 07 Сеп 2011, 13:05

По принцип колега става свързването на усилвател към оригинален HU (head unit).Дори да няма изходи се свързва към някой от 2-та изходни канали за говорителите, но по този начин най-вероятно ще има и загуби в качеството на звука. Не съм пробвал, за да ти кажа със сигурност, но предполагам звукът ще е една идея по-постен.

Не съм запознат дали BMW Business i Business CD имат изход за усилвател. Повечето "заводски" системи си го спестяват за да се икономисат пари, въпреки че цените когато си избираш оригинално аудио понякога са смешно завишени, за това, което предлагат.

Иначе добре си се насочил. При Е46 мисля отпред мид басите са с размер 6.25", мисля че имаше такъв размер на DLS. Цените варират между 200-350 лв. за добре звучащите системи. За усилвател можеш да използваш пак DLS или примерно някой по-нисък клас на Hertz, защото предполагам не целиш състезателна система, а просто по-добър звук от заводският.

(so my boost leak at the jamsport day must have had him sobbing like rich j williams watching a chick flick)

Потребител
Аватар

Мнение от Hassel Motorsport » 07 Сеп 2011, 13:11

Между другото като проверих, BMW Business CD е производство на Alpine: BMW Alpine CD53 E46 Business CD Radio Stereo.

Ще поровя за по-подробни спецификации да видим какви изходи има. Доколкото знам 16:9 навигацията има вързана към нея DSP усилвател, а също така им и модели с Harman Kardon озвучение, където най-вероятно също има вързан заводски усилвател, но нямам идея с кой HU са.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 07 Сеп 2011, 16:11

Не е задължително BMW Business CD-то да е Алпин .. имаше писано по какво се различават външно . Моето например е Филипс и предишния собственик е решил въпроса с качеството на звука отпред, като в корите е сложил по отделен усилвател с филтри. Така колоните (не заводския боклук) вадят доста приличен звук, а и аз и без това не съм почитател на много силната музика ...

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от iavordimov » 07 Сеп 2011, 22:32

Моето е блаупункт , явно трябва сериозна инвестиция за по добър звук

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 08 Сеп 2011, 15:49

Вчера се консултирах и ми обясниха,че с усилвател и компонентна система ще има има добър ефект,но без бас.Казаха,че си трябва буферче и наи-разумното изпълнение е да се запазат оригиналните говорители.Предложиха ми 5 канален усилвател за нема и 600лв :mrgreen:,с който се повишава мощността с около 20-30 вата,вдигат се херците и с един бас 12" ше засивири добре. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 09 Сеп 2011, 7:44

iavordimov написа:Предложете какъв усилвател да взема за е46 ,със фабри4ните колони и цд съм

-най-евтиното и надеждно решение е да си вземеш оригинален усилвател за е46, lear примерно, те са 10 канални и ще можеш да запазиш сегашните 4 колонки, сигнал си взема фабрично от предния чифт колони на цд-то колега
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Потребител
Аватар

Мнение от Hassel Motorsport » 09 Сеп 2011, 20:45

-най-евтиното и надеждно решение е да си вземеш оригинален усилвател за е46, lear примерно, те са 10 канални и ще можеш да запазиш сегашните 4 колонки, сигнал си взема фабрично от предния чифт колони на цд-то колега

Аз не съм съгласен. Да оригиналните БМВ усилватели са "ДСП", но не знам какво очаквате от тях като сила и качество! За мен "афтърмаркет: решението е по-добро и сигурно и по-евтино, а резултата ще е на светлинни години от заводското решение на БМВ.

Поздрави ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 10 Сеп 2011, 0:30

Hassel Motorsport написа:

Аз не съм съгласен. Да оригиналните БМВ усилватели са "ДСП", но не знам какво очаквате от тях като сила и качество! За мен "афтърмаркет: решението е по-добро и сигурно и по-евтино, а резултата ще е на светлинни години от заводското решение на БМВ

Поздрави ;)

-говоря за сток усилвателите колега, не за индивидуалните х/к или дсп. според мен е наивно да мислиш че има по-добро кар-аудио от дсп на бмв )) ..и неслучайно е почти невъзможно да си насадиш дсп в колата, защото е про във всеки един детайл
-сток усилвателите са по 100-200 лв вт употреба заедно с колоните, ха дай поне един афтермаркет, който да е на тези пари и да усилва индивидуално 10 канала, и да влиза в калника :mrgreen:
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Потребител
Аватар

Мнение от Hassel Motorsport » 28 Юли 2013, 8:36

според мен е наивно да мислиш че има по-добро кар-аудио от дсп на бмв

Не искам да влизам в спорове, но и идея си нямаш колко по-добри кар аудио системи има от ДСП на БМВ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Поздрави ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 28 Юли 2013, 11:11

iavordimov написа:Моето е блаупункт , явно трябва сериозна инвестиция за по добър звук

E46 не се озвучава добре много лесно.
Аз се бях навил да сменям колони предни, задни та се отказах.
Според мене с един усилвател среден клас, добре настроен ще постигнеш
задоволителен ефект. Без да сменяш колони, кори, рязане и т.н.
Има една темпа за ъпгрейд на музика е46 там е по-дискутирано но си,
мисля че по-правилният вариант е наистина само усилвател отколкото
смяна на предна линия /по-трудно се сменя от задна/

Назад към E46