Ванглер

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Ванглер

Мнение от bmvlover » 12 Сеп 2011, 23:17

Моля обяснете ми какво работа върши в скоростната кутия ванглера ( хидро пневматичен съединител / разпределител )и какви проблеми може да създаде? Търсих навсякъде, но не намирам информация и се надявам тук да ми помогнете. Също така можете да ми кажете откъде мога да си го намеря 2-ра употреба. Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: Ванглер

Мнение от Emooo » 13 Сеп 2011, 8:57

Не съм 100% сигурен но мисля че това е английското название на това което търсиш. http://en.wikipedia.org/wiki/Torque_converter
За него има много инфо в нета.
Tool - Fear Inoculum

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 13 Сеп 2011, 9:17

Най-просто казано (поне както аз го знам) - преобразувател на въртящия момент, отговорен за плавната смяна на предавките. Карал съм автомобили с изключен такъв и усещането е...все едно караш ракета. :mhihi: Яки ритници в гърба и груба работа на кутията.
Такава част втора употреба...трудна работа. Но дори и да намериш не е ясно в какво състояние ще е и колко време ще те изкара. Евентуално в специализираните сервизи за автоматични кутии можеш да търсиш. По памет ми се върти сума от порядъка на 800-1000 лв.

P.S. Имам спомен, че правилното наименование на това чудо беше вандлер, но може и да греша.
Последна промяна cww на 13 Сеп 2011, 18:28, променена общо 2 пъти
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 13 Сеп 2011, 18:06

Точно ванДлер е, от немски "дер Вандел - трансформация, преобразуване".
Нарича се също Torque Converter (както Емооо каза) или Drehmomentwandler (Drehmoment = torque = въртящ момент).
И прави това, което cww написа. Фактически това е "съединителя" на автоматика, като разбира се може много повече от обикновен съединител.
Такъв на старо трябва да се извади от счупена същата кутия, т.е. не съм сигурен доколко можеш да си сигурен в състоянието му.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Назад към Е60/Е61