За три месеца- три ламбда сонди капут! Какво става?
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Разходът на колата при положение, че я карам само градско, до последната смяна на сондата беше 24 л. В повечето случай ходя с нея на работа и се връщам, което прави около 5-6 километра. При нова сонда разходът пада до около 20 на 100 при същите условия. Ако има начин да се изключи сондата, добре, ама какъв ще е ефектът? Как ще е вървенето и разходът при такъв режим?
И свещите и сондата ти са опушени яко, налиktv написа:Разходът на колата при положение, че я карам само градско, до последната смяна на сондата беше 24 л. В повечето случай ходя с нея на работа и се връщам, което прави около 5-6 километра. При нова сонда разходът пада до около 20 на 100 при същите условия.

е21 345 0-402м 12.18

- ktv
- оптимист-неверник
-
Това, което съм видял и съм сигурен е, че е опушен е ауспухът. Мисля, че и сондата е опушена, а до свещите не се е стигало. Богата смес струва ми се, но когато сондата е читава, всичко трябваше да е наред. Пак казвам, че на компютърната диагностика в сервиза други проблеми, като например по ACU, не излязоха. Говорих с едно приятелче и той каза, че така са му объркали нещо по кабелите, и при него е имало такъв проблем с много скапани сонди.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Тук оба4е грешишktv написа: Богата смес струва ми се, но когато сондата е читава, всичко трябваше да е наред..

A аз ти казвам 4е диагностиката много пъти е казвала 4е вси4ко е наред, а то не еktv написа: Пак казвам, че на компютърната диагностика в сервиза други проблеми, като например по ACU, не излязоха. .

е21 345 0-402м 12.18

- ktv
- оптимист-неверник
-
Край вече. Стига приказки. Отивам следващата седмица на Оазис и дано там да са майстори, щото ми писна. Ако някой от Варна знае по- добри, да казва докато е време. Бих отишъл при колегата Том от Несебър, ама нямам път натам. Благодаря на всички и дано е била полезна темата. Успехи!
- ktv
- оптимист-неверник
-
Хайде още малко да се позанимаваме с моя проблем, касаещ сондите и разхода. Ако има проблем в ECU- то или там каквото и да е, какво следва? Ремонтира ли се или какво?
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2