Рейка - нова или рециклирана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53
Re: Рейка - нова или рециклирана
здравейте,колеги дали някой може да каже как се познава дали рейката е тръгнала.Понеже моята не мога да разбера добре ли е или не,няма течове нито луфт от към накраиниците кормилните,но има като ,че ли там където влиза кормилния прът в рейката има едно чукане като клатя с ръка пръта 

- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
Рейка?
Здравейте колеги, някой може ли да каже как се познава дали рейката е тръгнала. Понеже моята не мога да разбера добре ли е или не. Няма течове нито луфт от към кормилните накрайници, но има там където влиза кормилния прът в рейката едно чукане като клатя с ръка пръта.
Последна промяна tihomir_valkov на 11 Май 2011, 23:41, променена общо 1 път
Re: Рейка?
tihomir_valkov написа:,няма течове нито луфт от към накраиниците кормилните,но има като ,че ли там където влиза кормилния прът в рейката има едно чукане като клатя с ръка пръта
Или има,или няма хлабина-противоречиш си,щом питаш значи няма как да разбереш сам,закарай колата при някой който разбира,да я погледне и ще ти каже,рейката лесно се познава дали е тръгнала,но ако си се занимавал с това

- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
да колега така и ще направя,ще отида на някой който разбира,но ми казаха,че ако няма луфт от към накраиниците и не тече долу нямало проблем.А когато хвана кормилния прът точно на влизане в рейката и клатя с ръка се усеща луфт и се чува чукане 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тя по принцип от към накрайниците здава багажа щом нети тече и няма луфт от там значи е здрава а там кадето я хвашташ сигурен ли си че тва тропане е от рейката а не от кормилния прът-лагери,каре
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
наистина ще се ходи на майстор понеже и аз мислех,че може да е от карето но хващам пръта под карето и чукането се чува от към реиката 

- dimitron
- Потребител
-
- Кара: BMW 525d
- Детайли за колата: 163 к.с., 06.2001г., цвят-черен, спортно окачване и др.
Приятел, и моята точно така чукаше, но нямаше течове. Е за жалост точно от нея е. Значи устройството на рейката е много просто: един гребен и един червяк, който движи гребена. Този червяк е продължение на кормилната щанга, след карето, където то влиза на шлици. Именно той се износва и от него идва луфта, той е "мозъка" на рейката, както каза един майстор рециклиращ рейки. В общи лини моята след рециклирането е доста натегната, но пак се усеща съвсем малък луфт, ще видим как ще се държи за напред, но поне е с 1 год. гаранция.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
dimitron написа:Приятел, и моята точно така чукаше, но нямаше течове. Е за жалост точно от нея е. Значи устройството на рейката е много просто: един гребен и един червяк, който движи гребена. Този червяк е продължение на кормилната щанга, след карето, където то влиза на шлици. Именно той се износва и от него идва луфта, той е "мозъка" на рейката, както каза един майстор рециклиращ рейки. В общи лини моята след рециклирането е доста натегната, но пак се усеща съвсем малък луфт, ще видим как ще се държи за напред, но поне е с 1 год. гаранция.
И мойта беше така колега и се оказа че е от единия кормилен накрайник,при рециклирането са го осрали и стяга цялата система,дори волана не ми връщаше докрай,днес бях при тях уж е по добре пък ще видим,на теб връща ли ти докрай волана да върви направо колата или бие на някъде след завой

/// 6>4

- M3-CSL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530d xDrive
Здравейте, колеги. Аз съм поредния с проблем с рейката. Знам, че въпроси за нея са задавани милион пъти, но и аз ще попитам
. Вчера ходих да ми направят диагностика на предницата понеже имаше едно тропане отпред и ми казаха, че е рейката. Искат ми 350лв за рециклирането, монтажа демонтажа. От Добрич съм, та първия ми въпрос е цената как е? При мен още не е почнала да тече и го има само тропането, както и един лек луфт във волана. Колко време може да се кара така? Освен това се опитаха да ме убедят в сервиза, че дори и да я рециклират това тропане може да остане (което ме дразни и беше причината да отида в сервиза ). Така ли е? Няко с рецилирана рейка да сподели дали тропането е останало и след това.
Благодаря предварително

Благодаря предварително

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
M3-CSL написа:Здравейте, колеги. Аз съм поредния с проблем с рейката. Знам, че въпроси за нея са задавани милион пъти, но и аз ще попитам. Вчера ходих да ми направят диагностика на предницата понеже имаше едно тропане отпред и ми казаха, че е рейката. Искат ми 350лв за рециклирането, монтажа демонтажа. От Добрич съм, та първия ми въпрос е цената как е? При мен още не е почнала да тече и го има само тропането, както и един лек луфт във волана. Колко време може да се кара така? Освен това се опитаха да ме убедят в сервиза, че дори и да я рециклират това тропане може да остане (което ме дразни и беше причината да отида в сервиза ). Така ли е? Няко с рецилирана рейка да сподели дали тропането е останало и след това.
Благодаря предварително
Имам абсолютния проблем и от няколко места ми казаха да не я пипам

- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i benzin/ gaz 1997
M3-CSL написа:Здравейте, колеги. Аз съм поредния с проблем с рейката. Знам, че въпроси за нея са задавани милион пъти, но и аз ще попитам. Вчера ходих да ми направят диагностика на предницата понеже имаше едно тропане отпред и ми казаха, че е рейката. Искат ми 350лв за рециклирането, монтажа демонтажа. От Добрич съм, та първия ми въпрос е цената как е? При мен още не е почнала да тече и го има само тропането, както и един лек луфт във волана. Колко време може да се кара така? Освен това се опитаха да ме убедят в сервиза, че дори и да я рециклират това тропане може да остане (което ме дразни и беше причината да отида в сервиза ). Така ли е? Няко с рецилирана рейка да сподели дали тропането е останало и след това.
Благодаря предварително
Колега караи си я докато протече ееее вярно дразнещо е нооо после ако знаеш какво еее като се разбазика и текне-

- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Колеги, имам ужасно тропане на пасажерското колело. Не на самото колело а някъде по вътршната му част...някъде около рейката.
Казаха че е рейка.
Къде около София и близките градове мога да си я рециклирам на добри пари.
Всичко е ок , волана не скърца ,не свири даже мога да кажа че и по павете не се усеща НО при малки неравности като тези по околовръсното посока Бояна- Горна баня направо полудявам....даже не видяхме и течове.
Едно глухо тропане.
От долулу всичко е тип топ. С майстора клатихме пасажерското колело и така разбра той че е рейката...
Благодарско предварително.
Казаха че е рейка.
Къде около София и близките градове мога да си я рециклирам на добри пари.
Всичко е ок , волана не скърца ,не свири даже мога да кажа че и по павете не се усеща НО при малки неравности като тези по околовръсното посока Бояна- Горна баня направо полудявам....даже не видяхме и течове.
Едно глухо тропане.
От долулу всичко е тип топ. С майстора клатихме пасажерското колело и така разбра той че е рейката...
Благодарско предварително.

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3