Проблем с автоматика?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525i E39

Проблем с автоматика?

Мнение от Lando » 09 Сеп 2011, 10:58

Здравейте,

За първи път пиша и се надявам да ме извините, ако пиша не където трябва. Имам следният проблем. Наскоро се сдобих с Е46-330xd-touring. Колата е автоматик и е на 185000км. Имам я от около месец, но през последните няколко дни започна да ми прави много интересен номер и изобщо не мога да схвана от какво може да е. При спиране и при спрял автомобил, като пусна спирачката и колата тръгва леко, но сякаш се дави и го прави отсечено...придърпва. Оборотите не падат и колата реално седи на 1ва. Като вклюяа на "P" отново усещам как сякаш придърпва. Това не се случва непрекъснато, а от време на време. Чудя се дали не е от скоростната кутия и всъщност това ме притеснява най-много, тъй като не мога да разбера дали да и сменям маслото или не. Този, от който я взех, каза да го сменям, а познат, работил в Дару кар казва, че няма смисъл. Ако някой има идея от какво може да е това придърпване и насечено тръгване без газ, да сподели, много ще съм благодарен! :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблем с автоматика?

Мнение от Dimitroff » 09 Сеп 2011, 12:25

Скоростната кутия на тази кола с ТОЗИ мотор е изключително кекава...очаквай ремонт, ако не скоро, то в по-дългосрочен план...
Няма да е лошо да смениш малото, но въпреки това...ще се ремонтира...няма как скоростна кутия държаща до към 320нютон метра държи на мотор, който сток е 400+ нютон метра.... :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Проблем с автоматика?

Мнение от pazokolarov » 09 Сеп 2011, 23:41

Освен маслото, пробвай и смяна на софтуера на кутията.
Изображение
ИзображениеИзображение

Назад към E46