Питане относно заек
Модератор: Общи модератори
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Re: Питане относно заек
Ами не живеят много , а ориентировъчна цена 20-30 лв . Аз имах клепоухи ангорски зайци , големи пичове.
Ако взимаш заек вземи мъжки че женските са малко серт
Ако взимаш заек вземи мъжки че женските са малко серт

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
10-25 лева. Живеят средно около 12 години, но при неправелно хранене се гътват за месеци, както стана с нашият 
ПП. Пола е на късмет, тъй като си проличава към 4тия месец, а до 4тия месец са най-големи сладури

ПП. Пола е на късмет, тъй като си проличава към 4тия месец, а до 4тия месец са най-големи сладури

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bmw_ninja
- Потребител
-
- Кара: BMW e92 320d
Спокойно, зайчетата не са никак трудни за гледане
Аз имам едно вече на година и половина, оцеляло е въпреки че нямам много време да се занимавам с него, а то и не е нужно. Основното е да махнеш тоя пепелник, с който му даваш водата
Ако ще му взимате клетка те се продават обикновено с поилки, които са закачени за тях и то си пие спокойно. Колкото до храната - ако е още малко, на 2-3 месеца примерно и е декоративно (без значение каква порода), давай му само гранулирана трева и люцерна. Всички тези неща ги има там, където се продават и клетките
Иначе самото зайче се чувства щастливо, ако има къде да се провира и да скача насам-натам
Имай предвид, че са си плашливи по природа и не трябва да правиш резки движения и да вдигаш много силен шум, защото на един приятел така му получи инфаркт заека ...
Ще се оправиш

Иначе самото зайче се чувства щастливо, ако има къде да се провира и да скача насам-натам

Ще се оправиш

- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Къде е заека , когато му трябва да човек 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

Моя заек живя около 7 години пълноценен живот , след което получи дископатия от застояване...
При хранене със свежи зеленчуци ( изключвам моркови ) се появяват киселини в стомаха от които пък "бонбонките" станат буквално на петнообразно л*йно
Хранене със сено и суха храна без жито !!! Храната която най добре възприемаше моят домашен любимец мисля ,че се казваше "Бъни" , цена на килограм близка до тази на свинското
При хранене със свежи зеленчуци ( изключвам моркови ) се появяват киселини в стомаха от които пък "бонбонките" станат буквално на петнообразно л*йно

Хранене със сено и суха храна без жито !!! Храната която най добре възприемаше моят домашен любимец мисля ,че се казваше "Бъни" , цена на килограм близка до тази на свинското

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
аз подарявах един такъв сладур, за което вече съжалявам, де
не го пускай навън - може да хапне нещо и да се гътне, като цяло не го оставяй без надзор, все пак е и малък ...
и му обръщай внимание, общувайте си - хубаво е да свиква с хора

не го пускай навън - може да хапне нещо и да се гътне, като цяло не го оставяй без надзор, все пак е и малък ...
и му обръщай внимание, общувайте си - хубаво е да свиква с хора

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Бианка
- Потребител
-
- Кара: нещата да вървят
- Мечтае да кара: Е92
Колега,не взимай хамстер,защото живее макс 2 години.Имах два и тамън свикнеш с него и той умре..... сега имам заек( лъвска глава му е породата)Живеят от 5 до 7-8 години така,че по-добре вземи едно зайче,по-трудно се гледа от хамстера,но това е положението.Купи тоалетна на малкия сладур,за да издържа повечко талажа,така ще го сменяш на 1 седмица и малко повече,иначе трябва по-често да го сменяш и ще понамирисва...Ако имаш други въпроси питай с каквото мога ще помогна..
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Колеги помагайте. Не иска да яде и да пие вода
Взех специална храна и не иска, въобще не я поглежда. Вода също не е пило

Взех специална храна и не иска, въобще не я поглежда. Вода също не е пило
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
може би е още в шок от новата среда.. преди години подарих едно от тия доста подобно на тва от снимката и не знам, защото го дондурках в градския ли, но на 3тия ден се беше вдървило. така и не се отпусна разбойника, а и вниманието му дойде в повече. тва при положение, че бех с големи инструкции и целото нужно оборудване - клетка с поилка, сено, гранули и храна. последваха горчиви сълзи и оттогава рискови животни като тия не подарявам.

- randity
- Photographer
-
Моя разбойник вече се сдоби с клетка и поилка за което искам да благодаря на @alpine !!!
Интересно ми е дали ще разбере, че в поилката има вода и ще пие или трябва да ми го покажа някак си? Яде малко от гранулите.
Сега остава само да се появи все пак собственика и да му купим още храна и сено.
Мерси на всички за съветите!
Поздрави
Интересно ми е дали ще разбере, че в поилката има вода и ще пие или трябва да ми го покажа някак си? Яде малко от гранулите.
Сега остава само да се появи все пак собственика и да му купим още храна и сено.
Мерси на всички за съветите!
Поздрави

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
остави го да свикне
въпросният заек изкара 4-5 часа без да хапне и да пийне, те си се стряскат и му трябва малко време да си опознае жилището ... и до водата ще стигне 

- randity
- Photographer
-
Аз сега го хванах и му топнах муцунката и стиснах поилката да види, че там има вода. А според мен е е усвестил, ама де да знам. Вчера и днес само щурее вкъщи.

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
randity написа:Аааа не, той щъка само като съм тука и то около мене да го виждам. Много мерси колеги за информацията. Аз цяла нощ не спах, че така се бях притеснил за т'ва животно ..
А колеги, дълго ли живеят зайците, защото аз разбрах, че живеели сравнително малко![]()
Питам, защото реших да купя един на сестра ми за рождения ден, ама ако не живеят дълго да вземе да умре и ще има страшно шоу. Казаха ми по-добре хамстер, че живеели по-дълго.
И ако знаете някаква ориентировачна цена на зайците?
Мерси и поздрави
Ми колко дълго да живеят, на втората година стават да ги напълниш с оризец

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
randity написа:Аз сега го хванах и му топнах муцунката и стиснах поилката да види, че там има вода. А според мен е е усвестил, ама де да знам. Вчера и днес само щурее вкъщи.
чудесно, значи е в час гадинката