Нов софтуеар на е60 проблем с дарукар !!!!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
Re: Нов софтуеар на е60 проблем с дарукар !!!!
е това е АЛИЛУЯ
то се видя че ЕВРОПЕИСКАТА ни държава е в АЗИЯ
както с всичко тук
то се видя че ЕВРОПЕИСКАТА ни държава е в АЗИЯ

- carstyle
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е71 3.5d
Колеги,не е нужно да се ядосвате излишно.Решете си проблема като отидете в БОВА КАР.В краина сметка е по добре пари за гориво до Бургас отколкото нерви и пак пари.Хората там са коректни и ще си спестите доста главоболия.
Ужас ... Страхотно са си измили ръцете - ако се появял проблем, то той най-вероятно бил следствие от някаква интервенция... Ха ха ха, тия нямат срам! Тая схема е малко като оная история - ходи после да доказваш, че нямаш сестра. Идиоти с идиоти!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
carstyle написа:Колеги,не е нужно да се ядосвате излишно.Решете си проблема като отидете в БОВА КАР.В краина сметка е по добре пари за гориво до Бургас отколкото нерви и пак пари.Хората там са коректни и ще си спестите доста главоболия.
Ти ходи ли? Ако си, сподели впечатления.

Колеги след като писах в централата на BMW-Германя , и получих отговор ...че ще се консултират с BMW България по моя въпрос , получих отговор от BMW България - (С какво можем да ви помогнем гн ....?) . Описах проблема пак и казах че искам да ми върнат парите който са ми взели над договорената сума за ъпдейт !!! след което получих следния отгпвор (след 10 дни)........
Здравейте,
цената на стандартно цялостно препрограмиране с последна налична версия на БМВ софтуер струва към момента 160лв без ДДС/192лв. с ДДС. На Вас Ви е таксуванa допълнителна операция за абсолютно належащо инсталиране на нов VO. Известно Ви е как се поръчва нов VO през БМВ АГ и т.н. Специалист от БМВ България с помоща на сервизната техника с която разполага, индивидуално прекодира един по един всички контр. модули на автомобила Ви без изключение - една много скъпоструваща услуга която не Ви е таксувана, както и всички съпътващи разходи са за сметка на "Дару Кар" АД! Вие доброволно сте заплатил стандартно цялостно препрограмиране + инсталиране на нов VO., неща необходими за да Ви бъде изпълнено желанието за актуализиране на софтуера на автомобила Ви, както и активиране на доп. екстри по Ваше желание. В крайна сметка получихте автомобила си с чист и изправен софтуер последна версия, всички желани от Вас екстри бяха активирани успешно (например МР3, прибиране огледала, запомняне статус на вент. купе и др.). Ние "Дару Кар" АД считаме случая за приключен, без абсолютно никакви допълнителни разходи за Вас - клиента. Да, отне ни повече технологично време не поради "некомпететност" и "надутост" и "просташко държание" на персонала, а поради това, че автомобила Ви беше с манипулирани контр. модули - манипулация която може да бъде видяна единствено само с сервизния софтуер и апратура с която само от БМВ АГ разполагат на инженерно ниво, на дилърско ниво това не е видимо! Не считаме за необходимо да коментираме нашите и разходите на БМВ България свързани с решаването на проблема. Вие сте заплатили единствено и само цялостно препрограмиране + инсталиране на нов VO нищо повече.
Не на последно място, всичко това което е изложено по-горе Ви бе обяснено преди да Ви бъде издадена фактура за услугата, обяснено Ви бе, защо се е наложило инсталиране на нов VO, както и всичко което е направено и установено по автомобила Ви. Вие доброволно заплатихте услугата която сме извършили и останахте видимо доволен, че всички екстри които пожелахте работят безупречно, че вече имате абсолютно стабилен от софтуерна гледна точка автомобил и че някой дефекти са остранени на софтуерно ниво (напр. поведение на превключване на авт. ск. кутия). Ако все пак имате някакви притеснения или неясноти относто фактурата/ценообразуването то е следвало да попитате и да разговаряте с нас, готови сме ако желаете, да посетите пак сервиза и ние отново да Ви обясним подробно защо е извършено и таксувано инсталиране на нов VO поръчан от БМВ АГ , незначителна ценова разлика на фона на разходите за сервиза ни и на на БМВ България свързани с решаването на проблема за който нито ние от "Дару Кар" АД, нито БМВ АГ, нито Вие като клиент имате вина (предполагаме, че наистина не Ви е било известно, че няколко ел. модула по автомобила Ви са софтуерно манипулирани)
Ние от "Дару Кар" АД считаме случая за професионално приключен и се радваме, че въпреки трудностите клиент на сервиза, клиент на марката БМВ е получил професионално и бързо решение на един невидим и неприятен скрит проблем.
Поздрави сервизен екип Дару Кар АД
Здравейте,
цената на стандартно цялостно препрограмиране с последна налична версия на БМВ софтуер струва към момента 160лв без ДДС/192лв. с ДДС. На Вас Ви е таксуванa допълнителна операция за абсолютно належащо инсталиране на нов VO. Известно Ви е как се поръчва нов VO през БМВ АГ и т.н. Специалист от БМВ България с помоща на сервизната техника с която разполага, индивидуално прекодира един по един всички контр. модули на автомобила Ви без изключение - една много скъпоструваща услуга която не Ви е таксувана, както и всички съпътващи разходи са за сметка на "Дару Кар" АД! Вие доброволно сте заплатил стандартно цялостно препрограмиране + инсталиране на нов VO., неща необходими за да Ви бъде изпълнено желанието за актуализиране на софтуера на автомобила Ви, както и активиране на доп. екстри по Ваше желание. В крайна сметка получихте автомобила си с чист и изправен софтуер последна версия, всички желани от Вас екстри бяха активирани успешно (например МР3, прибиране огледала, запомняне статус на вент. купе и др.). Ние "Дару Кар" АД считаме случая за приключен, без абсолютно никакви допълнителни разходи за Вас - клиента. Да, отне ни повече технологично време не поради "некомпететност" и "надутост" и "просташко държание" на персонала, а поради това, че автомобила Ви беше с манипулирани контр. модули - манипулация която може да бъде видяна единствено само с сервизния софтуер и апратура с която само от БМВ АГ разполагат на инженерно ниво, на дилърско ниво това не е видимо! Не считаме за необходимо да коментираме нашите и разходите на БМВ България свързани с решаването на проблема. Вие сте заплатили единствено и само цялостно препрограмиране + инсталиране на нов VO нищо повече.
Не на последно място, всичко това което е изложено по-горе Ви бе обяснено преди да Ви бъде издадена фактура за услугата, обяснено Ви бе, защо се е наложило инсталиране на нов VO, както и всичко което е направено и установено по автомобила Ви. Вие доброволно заплатихте услугата която сме извършили и останахте видимо доволен, че всички екстри които пожелахте работят безупречно, че вече имате абсолютно стабилен от софтуерна гледна точка автомобил и че някой дефекти са остранени на софтуерно ниво (напр. поведение на превключване на авт. ск. кутия). Ако все пак имате някакви притеснения или неясноти относто фактурата/ценообразуването то е следвало да попитате и да разговаряте с нас, готови сме ако желаете, да посетите пак сервиза и ние отново да Ви обясним подробно защо е извършено и таксувано инсталиране на нов VO поръчан от БМВ АГ , незначителна ценова разлика на фона на разходите за сервиза ни и на на БМВ България свързани с решаването на проблема за който нито ние от "Дару Кар" АД, нито БМВ АГ, нито Вие като клиент имате вина (предполагаме, че наистина не Ви е било известно, че няколко ел. модула по автомобила Ви са софтуерно манипулирани)
Ние от "Дару Кар" АД считаме случая за професионално приключен и се радваме, че въпреки трудностите клиент на сервиза, клиент на марката БМВ е получил професионално и бързо решение на един невидим и неприятен скрит проблем.
Поздрави сервизен екип Дару Кар АД
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
След тая тема (за мен поне е към 4тата подобна за ъпдейт на софтуер в български дилър) аз поне с ъпдейт не бих се занимал при каквито и да е условия... И ако все пак ме удари падаща саксия и реша да ъпдейтвам, тва ще стане единствено в Бова Кар.
Тия па от Дару, що не си назначат някой малко по-грамотен, който да им пише официалната кореспонденция ... Мое' ли толкова грешки (граматически, пунктуационни) ве братче... Колкто до смисъла на текста - аман от нелепи оправдания... Я верно някой, който е ходил в Бова Кар и има преки впечатление, да се включи тук и да сподели опит?
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Вчера ходих до Бова Кар, но за да си поръчам някой резервни части. Направи ми впечатление посрещането, бяха много любезни. В дару ходех до преди месец, докато бях в София, но там ме глегаха като извънземен, защото ги тормозех за части за Е36, някой от които те дори не подозораха, че са предлагани за тази кола.
По отношение на софтуера, това дето са го написали от Дару са пълни глупости. Препрограмирането на всички модули се прави когато ги събреш от автоморгата от различни автомобили и се опиташ да ги подкараш на един.
Дори и колата де е имала интеренция и тя да не е извършена в оторизиран сервиз, щом само тези сервизи имат достъп до най ниското програмно ниво, а то е свързано с протоколите за обмен на данни между модулите и софтуера, които разчита съобщениета и ги препраща до съответния адрес, както и настройка и промяна на адресите на модулите, няма как да се случи това, което са описали от Дару. Няма как един или няколко модула да имат проблем на най-ниското софтурно ниво, което е свързано с хардуерното изпълнение на дадения модул и всичко да е работло до момента на инсталиране на новия софтуер.
От контактите ми с оторизираните сервизи, установих, че в БГ е доста голям проблема със софтуерите на автомобилоите. Тук не говоря само за БМВ, имал съм контакти и със сервиза на Опел и резултата е все същия.
Та тези веселяци от Дару доста са се изложили с този отговор. Дано го прочетат доста хора и да се посмеят, а и да не ходят повече там. Софтуерните настройки на колите на се толкова сложни, а и преди инсталацията на новия софтуер, системата прави backup на съществуващия софтуер, инсталира новия и го тества. Ако при теста възникне грешка, предлага на оператора да възстанови стария софтуер или на негова отговорност да запази новия, като се опита да го донастроии или фиксира възникналия проблем.
Ако беха много компетентни, тогава не би имало проблем, но май наистина не са. За държанието няма да коментирам, винаги е било отвратително.
По отношение на софтуера, това дето са го написали от Дару са пълни глупости. Препрограмирането на всички модули се прави когато ги събреш от автоморгата от различни автомобили и се опиташ да ги подкараш на един.
Дори и колата де е имала интеренция и тя да не е извършена в оторизиран сервиз, щом само тези сервизи имат достъп до най ниското програмно ниво, а то е свързано с протоколите за обмен на данни между модулите и софтуера, които разчита съобщениета и ги препраща до съответния адрес, както и настройка и промяна на адресите на модулите, няма как да се случи това, което са описали от Дару. Няма как един или няколко модула да имат проблем на най-ниското софтурно ниво, което е свързано с хардуерното изпълнение на дадения модул и всичко да е работло до момента на инсталиране на новия софтуер.
От контактите ми с оторизираните сервизи, установих, че в БГ е доста голям проблема със софтуерите на автомобилоите. Тук не говоря само за БМВ, имал съм контакти и със сервиза на Опел и резултата е все същия.
Та тези веселяци от Дару доста са се изложили с този отговор. Дано го прочетат доста хора и да се посмеят, а и да не ходят повече там. Софтуерните настройки на колите на се толкова сложни, а и преди инсталацията на новия софтуер, системата прави backup на съществуващия софтуер, инсталира новия и го тества. Ако при теста възникне грешка, предлага на оператора да възстанови стария софтуер или на негова отговорност да запази новия, като се опита да го донастроии или фиксира възникналия проблем.
Ако беха много компетентни, тогава не би имало проблем, но май наистина не са. За държанието няма да коментирам, винаги е било отвратително.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
dpetrov написа:Я верно някой, който е ходил в Бова Кар и има преки впечатление, да се включи тук и да сподели опит?
Колеги аз преди година и половина когато взех колата отидох в Бова да си сменя софтуера, и явно имам късмет че съм от Бургас, тъй като не инвестирах кой знае колко пари за да стигна до там

Хората бяха любезни, извършиха ъпдейта на софтуера както и ми пуснаха някои допълнителни екстри по мое желание, тъй като тогава още не бях запознат как мога сам да си правя тези неща.
Цялата процедура отне няколко часа. Първоначално изрично попитах дали в случай, че нещо се обърка при смяната на софтуера и някой модул изгори, ще ми бъде подменен за тяхна сметка. Отговорът беше положителен.
Успех колеги

Only dead fish follow the stream...
...освен ако след слагането на новия софтуер модула не тръгне, което пък прави невъзможно да му се върне стария софтуер.
Tool - Fear Inoculum
- vladi-bmw
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
Да се "похваля" от Бова-Кар, Това лято отидох при тях с проблем, че дебита на въздуха от климатика чувствително е намалял. Те ми смениха поленовия филтър за нула време, после се мъчиха 3часа да занулят някакви настройки за дисплея.Бил софтуерен проблем. Накрая не издъжах да ги гледам как се мъчат и си взех колицата. Като се прибрах в София отидох в Дару да ми занулят смяната на поленовия ф-р. Но те културно ми обясниха, че това става автоматично със смяната на маслото на мотора. Евала им правя за коректноста. Не взеха и стотинка. Та извода ми е: Никога пове в Бова-Кар, съсипаха ми цял ден отпуск с некадърноста им.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Буахаха, на мен пък от Германия ми бяха наляли повече масло и реших да ида до Дару да отлеят.
Та източиха пичовете половин литър, ама idrive продължаваше да показва високо ниво. И тия почнаха да ми обясняват, как трябвало да ми се направи ъпдейт на софтуера, за да се реши проблемът и да съм им оставил колата за 1-2 дена. Да де, ама аз се усъмних и си я прибрах. И изненадааа - след 2 км каране започна да показва правилно нивото
Та аз пък бях дотам с Дару 
Та източиха пичовете половин литър, ама idrive продължаваше да показва високо ниво. И тия почнаха да ми обясняват, как трябвало да ми се направи ъпдейт на софтуера, за да се реши проблемът и да съм им оставил колата за 1-2 дена. Да де, ама аз се усъмних и си я прибрах. И изненадааа - след 2 км каране започна да показва правилно нивото

I love the sound of V8 in the morning...
дару отдавна са в блеклистата, но от известно време и камор са номинирани за почетен член на черния списък. да видим кога ще минат от "тъмната страна" 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Въобще не чакай, а ги поставяй в най-черия списък. Там какви нерви съм си късал, не е истина, че накрая ме набутаха от техни грешки маса пара да хвърля по други сервизи, включително и в Дару. Въобще покрай Камор минавай с 200 и не се заглеждай дори
.

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
Не от вчера, не от днес, толкова много хора се оплакват от Камор, Дару и не само, а те продължават да ни обясняват колко сме прости и че проблема винаги е в нас....