Проблем с парктроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Проблем с парктроник
Колеги имам следния проблем с парктроника - всички датчици "жужат", а парктроника не работи, или най - много от 20 пъти веднъж да проработи. Всички букси съм ги чистил с контактен спрей два пъти, но няма резултат. На диагностика, включваш задна и показава че примерно десния датчик не работи, включваш пак показва - левия не работи
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем??

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с парктроник
Явно се бъзика централката тогава щом казваш, че буксите са наред и ти показва веднъж единия, после другия.
Провери я и ако е от нея аз имам една ако искаш пиши виждам, че си в София може да пробваме с тази дето я имам ако е от нея проблема.
Провери я и ако е от нея аз имам една ако искаш пиши виждам, че си в София може да пробваме с тази дето я имам ако е от нея проблема.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
С колегата Димитроф, си мислихме да не дава някъде на късо или да има оголен кабел нещо. Тая седмица ще проверя това и ако не то, ще се разберем на личнис теб да пробваме централата, която имаш - Благодаря, предварително! 

имах подобен проблем с датчик който вибрира, но НЕ работи.На диагностика обаче се хваща кой е
Но както казваш при теб може и два да са

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
BMDrago написа:имах подобен проблем с датчик който вибрира, но НЕ работи.На диагностика обаче се хваща кой еНо както казваш при теб може и два да са
В такъв случай, някой колега ако има датчици за проба, да пише ....

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Аз имам и аз съм със същия проблем
Трябва да се видим и да проверим

от свинята лебед не става...
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
Аз си проверих всички кабели с уред дали не са прекъснати, проверих и дали някои не не дава на късно по купето и всичко си е наред. Пръсках сконтактен спрей и буксите на самата централа и проблема си остана. Така че остават два вариянта "централа" или "датчик".
ОК!
Дай да се разберем на лични кога да се видим!
gugichamp написа:Аз имам и аз съм със същия проблем![]()
ОК!

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Имам централа ако искате може да пробвате с нея.
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
armagedon01 написа:Аз си проверих всички кабели с уред дали не са прекъснати, проверих и дали някои не не дава на късно по купето и всичко си е наред. Пръсках сконтактен спрей и буксите на самата централа и проблема си остана. Така че остават два вариянта "централа" или "датчик".gugichamp написа:Аз имам и аз съм със същия проблем![]()
ОК!![]()
Дай да се разберем на лични кога да се видим!
Ше пробваме на всяка цена,само да ми оправят
алтернатора днес и се разбираме като взема колата

от свинята лебед не става...
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
Проблема, както неочаквано се появи така и изчезна, и лично според мен се дължеше на наличието на влага в някой от датчиците, а последните два дни не е валяло, и е доста топло, а пред работа слънцето цял ден напича колата отзад и може би влагата вече я няма ........поради което датчиците си работят....., до следващият дъжд може би 

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Здравейте, колеги!
При мен се се появи проблем с парктроника - като включа задна и пищи непрекъснато. Доколкото разбрах при проблем с датчик или прекъсната верига трябва да свири 10 секунди, но при мен не е така. Звукът е постоянен, все едно има нещо срещу бронята. Почистих отвън датчиците - не помогна. На пипане и 4-те ги усещам, че работят. В какво може да е проблема? Не намерих бушон за тази цел, има ли такъв?
Колата е от профила 320d автоматик, фейслифт, с фабричен парктроник на задната броня.
Знам, че ще ме посъветвате да ходя на диагностика, но сега идват почивни дни и ще остане за след това.
Всъщност проблема ненадейно се оправи след поредния рестарт, но знам че пак ще се появи.
При мен се се появи проблем с парктроника - като включа задна и пищи непрекъснато. Доколкото разбрах при проблем с датчик или прекъсната верига трябва да свири 10 секунди, но при мен не е така. Звукът е постоянен, все едно има нещо срещу бронята. Почистих отвън датчиците - не помогна. На пипане и 4-те ги усещам, че работят. В какво може да е проблема? Не намерих бушон за тази цел, има ли такъв?
Колата е от профила 320d автоматик, фейслифт, с фабричен парктроник на задната броня.
Знам, че ще ме посъветвате да ходя на диагностика, но сега идват почивни дни и ще остане за след това.
Всъщност проблема ненадейно се оправи след поредния рестарт, но знам че пак ще се появи.
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Аз имам подобен на твоя.Също като теб ми е фабричен на задната броня и като дам на задна нищо не се чува нито жужът нито пък пищят все едно нямам парктроник и така вече сигорно от месец се мъча да разбера от какво може да е но явно ще трябва чак в Бг като се прибера да търся проблема при някой който има понятие от тези неща.Така че съветвам и теб да направиш същото в този форум има достатъчно хора които разбират и могат да ти помогнат с това 
П.С.Ако все пак някой има някаква представа какъв може да е моя проблем съм отворен за всякакви съвети и предложения тук и на ЛС а аз ще имам грижата да се реванширам с нещо за това

П.С.Ако все пак някой има някаква представа какъв може да е моя проблем съм отворен за всякакви съвети и предложения тук и на ЛС а аз ще имам грижата да се реванширам с нещо за това

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
TRR написа:Здравейте, колеги!
По всяка вероятност имаш лоша връзка на някой от датчиците, за целта трябва да изчистиш буксите с контактен спрей. Другият възможен вариянт за проблем е да се е прекъснал някой от кабелите на датчиците, от вибрациите ако кабелчето опира някъде и се прекъсва, за целда огледаи добре кабелите на всеки от датчиците. Предполагам си прочел но все пак - допри с пръст леко всеки един от датчиците, ако работи би трябвавало да жужи, ако ли не значи това епроблемния датчик .......
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
armagedon01 написа:По всяка вероятност имаш лоша връзка на някой от датчиците, за целта трябва да изчистиш буксите с контактен спрей. Другият възможен вариянт за проблем е да се е прекъснал някой от кабелите на датчиците, от вибрациите ако кабелчето опира някъде и се прекъсва, за целда огледаи добре кабелите на всеки от датчиците. Предполагам си прочел но все пак - допри с пръст леко всеки един от датчиците, ако работи би трябвавало да жужи, ако ли не значи това епроблемния датчик .......
Здравейте отново!
Това с пипането го направих, странното беше, че всички датчици работят. В момента парктроника работи, но и когато не работеше пак си жужаха датчиците.
Всъщност как се свалят тези датчици? Свалих лайсните, но после ... става дума за фейслифтова броня. Ще почистя контактните зони, стига да разбера как да стигна до кабелите

Последна промяна TRR на 06 Сеп 2011, 21:15, променена общо 1 път
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
При фейслифта се сваля бронята, за да погледнеш буксите и кабелите!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2