КАМЕРИ!!!!
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: КАМЕРИ!!!!
Дилян Пенчев написа:На кръстовището на Орлов Мост монтират сигурно над 20-25 камери!!!
Спокойно - тва щото следващия Big Brother, ще се разиграва на Орлов Мост (и ще се казва Drag Brother).
Някой (май Бам-бам) рече - "откъде ше знаят кой ти е карал колата" - ами не могат да знаят и не им е работа да знаят, но собственика трябва да знае кой кога му е карал колата и да посочи при нужда.
BTW не знам какво разбирате под "Щатите - полицейска държава", ма наблюденията ми от там са:
1. Много рядко ше видиш полицаи/патрулка докато пътуваш;
2. Въпреки това се наблюдава поголовно спазване на писаните и неписани правила за улично движение.
3. Въпреки това единствения път когато видях некъв рацер с SUV на магистралата (че дори не се стърпях и покарах 1-2 минути зад него да ми разчиства пътя) много скоро след това го задминах - спрян от чичо кук да си хортуват сладко-сладко.
Ерго - квото и да е системата им действа.
Верно, скучно е, но е по-безопасно при доста по-як трафик от нашия.
Натам отиват нещата - save the racing for the track. Лошото е че тука tracks нещо няма.
stenly написа:Някой (май Бам-бам) рече - "откъде ше знаят кой ти е карал колата" - ами не могат да знаят и не им е работа да знаят, но собственика трябва да знае кой кога му е карал колата и да посочи при нужда.
Кво значи да посоча някой при нужда? На ченгетата ще им кажа просто, че не си спомням кой ми е карал колата на еди коя си дата. И какво ще направят? Нищо не могат да направят.
Според мен не е това начина. Закона за движение по пътищата е един от най-лошо написаните закони в България, който противоречи на ред други императивни закони като например Закона за административните нарушения и наказания, по чиято сила ни пишат актовете и наказателните постановления. Това е и причината огромна част от обжалваните актове в съда да падат. Така че проблема не е че ще осерат навсякъде с камери (ебаси полицейщината!), а че не могат да напишат един закон като хората. И че голяма част от катаджиите са правно неграмотни и корумпирани! Знам за един случай, в който ченгетата спират камион с 30 тона товар (и по документи), поглеждат го и пишат акт на шофьора, защото са "решили", че този камион е с максимален капацитет 27 тона. Нищо че в талона на камиона пише 32 тона максимална товароспособност

Или че по силата на ЗАНН акта се пише от актосъставителя, а се подписва от свидетели? Къде в актовете си сте видели да се е подписал повече от един свидетел (демек другото ченге)? Което е неспазване на основни реквизити на акта (уличаващия документ) и естествено пада в съда. Ама който знае как...
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
kam_tod написа:stenly написа:Някой (май Бам-бам) рече - "откъде ше знаят кой ти е карал колата" - ами не могат да знаят и не им е работа да знаят, но собственика трябва да знае кой кога му е карал колата и да посочи при нужда.
Кво значи да посоча някой при нужда? На ченгетата ще им кажа просто, че не си спомням кой ми е карал колата на еди коя си дата. И какво ще направят? Нищо не могат да направят.
Айде стига хуморески!
Това е все едно да намерят някой застрелян с личното ти оръжие подфърлено до трупа и да не ти се стъжни, само защото не можеш да си спомниш на кой си го дал.
И после - аз не казвам че съм доволен от манталитета на средностатистическия ни катаджия. Чувствата, който поражда той у мен с държането си обикновено попадат в емоционалната скала някъде между неприязънта и отвращението и нямат нищо общо с респект от закона (както би трябвало да е). Това несъответствие трябва да се поправи най-вече.
Но при всичко това не виждам какво ви пречат камерите.
Не намираш нищо лошо в минаването на червено?
Е, сори бате, не си на прав път.
stenly написа:Айде стига хуморески!
Това е все едно да намерят някой застрелян с личното ти оръжие подфърлено до трупа и да не ти се стъжни, само защото не можеш да си спомниш на кой си го дал.
Но при всичко това не виждам какво ви пречат камерите.
Не намираш нищо лошо в минаването на червено?
Е, сори бате, не си на прав път.
Еее, не е същото, колега! Аз не казвам, че няма да мога да си спомня, а казвам какво ще споделя на ченгетата. Какво, да не би да ме затворят, че не мога да си спомня?! А личното си оръжие нямаш право да го даваш на никого. За колата ти няма такова ограничение. Не е много коректен примера, който даваш, а и въпроса е правен, а не какво помниш или не, нали?
1. Не ми пречат камерите, а фактът, че с тях ще се служи противозаконно (поне докато не променят закона). Защото в "белите" страни първо променят законите, а после практическата ситуация.
2. Бате, аз сигурно псувам най-зверски като видя някой да минава на червено, защото така ме удариха с предишната ми кола и я тотализираха. Късмет, че никой не гушна букета.
3. Сори, ама съм на прав път - виж т.1. по-горе.

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
stenly написа:За точка 1. по-горе съм съгласен.
....
Май не искаш да разбереш какво казвам. Няма значение кой е бил в колата, може и аз да съм бил, може и друг да е бил, това няма абсолютно никакво значение, защото не могат да санкционират въз основа на камери, особено след като отговорността не се носи от колата

Въпросът е не ДАЛИ си спомняш, ДАЛИ се правиш, че не помниш и т.н. Въпросът е ПРАВЕН, затова обръщам внимание на т.1.

Въпросът е, че с тези камери нищо не могат да направят, защото НЯМАТ правно основание за санкции (пак т.1). Но естествено, за тези камери харчат МАСА наши пари като данъкоплатци, та да ни разкарват по РПУ-тата с тъпи въпроси и опити за глоби и актове!
Вместо с тези пари да ни оправят пътищата, сфетофарите, кръстовищата и т.н., та да не се изнервяме и да правим простотии.
- BMw addicted
- Потребител
-
!!Asen_X написа:Иначе на Орлов Мост има една камера, която можеш да си зяпаш в реално време в нета.
Кажи адреса, моля те
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
само да споделя че камерите в София отчитат по 100 нарушения в минута.Нямало камери и не работили 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-
Е и?
Аз съм твърдо за камерите
Може и да накарат маршрутките да не спират на средата на Цариградско Шосе и да правят задръствания и катастрофи.
Може и да накарат таксистите да не правят десен завой от най-лява лента....
Проблема не е толкова рацерски в София според мен - колкото нерегулирано движение и липса на култура и то най-вече от масовия градски транспорт.
Аз съм твърдо за камерите
Може и да накарат маршрутките да не спират на средата на Цариградско Шосе и да правят задръствания и катастрофи.
Може и да накарат таксистите да не правят десен завой от най-лява лента....
Проблема не е толкова рацерски в София според мен - колкото нерегулирано движение и липса на култура и то най-вече от масовия градски транспорт.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
а вие замисляли ли сте се какво зна4и "от4итат нарушения автоматично"? според мен може да от4етат само превишена скорост и минаване на червено на кръстовище. Всички други неправилни маневри, престроявания и пр. няма как, ако не седи някой милиционер да гледа on-line или на запис (това рефлектира до назначаване на 150 мишока да зяпят
със заплати на наш гръб) движението, което е нечовешки субективен фактор
ако милиционера кара Голфче 2, то зна4и 4е БМВ няма да мине и 10 метра и ще му свършат то4ките.
Та така... не ми се вижда възможно софтуерно да се отчитат нарушения така лесно, то даже минаване на червено е е*ем ти трудното ако има няколко секции на светофара - да се изчисли кой векторно е нарушил светлината, да се заснеме той и да има нарушение.
та цялата работа ми се струва на мен начин някой да "лапне" парички от обществената поръчка, медийте да заработят тираж и толкоз...

Та така... не ми се вижда възможно софтуерно да се отчитат нарушения така лесно, то даже минаване на червено е е*ем ти трудното ако има няколко секции на светофара - да се изчисли кой векторно е нарушил светлината, да се заснеме той и да има нарушение.
та цялата работа ми се струва на мен начин някой да "лапне" парички от обществената поръчка, медийте да заработят тираж и толкоз...

Nucl3arDru1D написа: ...

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-

Тия дни получих честитка

Отива баща ми да види за какво е честитката като разправя, че очаква да види че съм карал със 150 примерно някъде, но какво се оказва

Направил съм нарушение при ляв завой за бул. "Черни Връх" при Хемус, като идваш от НДК. Та, понеже съм минал по релсите и маркировката за чакащи трамвая ииииии имам честитка, като много хубаво се вижда номерът ми ОТЗАД

Та, така, внимавайте там и не минавайте отляво на колоната, т.е. не върху островчето

В интерес на истината от там колите минават ПОСТОЯННО, лично аз преди минавах по няколко пъти на ден, когато бързам или когато има голяма опашка и естествено, ако няма хора на островчето...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
е хубаво де, зна4и пак милиционер гледа снимковия материал и после праща карти4ки. и к'во? в крайна сметка вместо да седи там и да спира, той ве4е работи на бюро
баси якото
даде се една шапка пари за да работят на бюро...

даде се една шапка пари за да работят на бюро...

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Mamouk написа::!:![]()
![]()
Тия дни получих честиткаСитуацията е следната:
...
Мдааа там е така иа аз имам навика така да правя и вчера такмо се бях засилил на там и се сетих за камерите и се врътнах във лентата

SGV
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Здравейте,
Камерите не са шега!
Могат да Ви хванат номера на автомобила дори и с 200 км/ч.
Могат да Ви засекат номера (стига да е чист) дори и на тъмно!!! Достатачно е да има много малко светлина! Светлина която има на всяко кръстовище от уличните лампи! Системата е направена така, че автоматично "мерника" на камерата да се позиционира на регистрационния номер. Камерите са с много голяма чуствителност, един кадър в мили секунда.
Очаквайте още камери на всички възлови крастовища.
Аз смятам, че това ще доведе до спазване на правилата за движение повече от колкото акция "респект", акция "колан", акция "кихни 10 лв". Всеки един, който получи "честитка" ще се змисли преди пак да мине на червено независимо от това дали е показал несъгласие с наложената глоба и тя да му е била отменена.
Нека бъдем по-внимателни и коректни към колегите водачи на автомобили!
Поздрави Сашо!
Камерите не са шега!
Могат да Ви хванат номера на автомобила дори и с 200 км/ч.
Могат да Ви засекат номера (стига да е чист) дори и на тъмно!!! Достатачно е да има много малко светлина! Светлина която има на всяко кръстовище от уличните лампи! Системата е направена така, че автоматично "мерника" на камерата да се позиционира на регистрационния номер. Камерите са с много голяма чуствителност, един кадър в мили секунда.
Очаквайте още камери на всички възлови крастовища.
Аз смятам, че това ще доведе до спазване на правилата за движение повече от колкото акция "респект", акция "колан", акция "кихни 10 лв". Всеки един, който получи "честитка" ще се змисли преди пак да мине на червено независимо от това дали е показал несъгласие с наложената глоба и тя да му е била отменена.
Нека бъдем по-внимателни и коректни към колегите водачи на автомобили!
Поздрави Сашо!
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3