Колата се запали.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
Колата се запали.
Здравейте колеги днес отивам на кафе гася колата и си пием кафета,след малко един човек взе да обикаля масите да пита че някаква кола се запалила на кой била.След малко го слушам че вика БМВ, не му обърнах много внимание ама си викам я да вида мойта, като се обърнах ток ме удари
от бъбреците излизат кълбета черен пушък.Резил голям едвам я загасихме събраха се цялото кафе да гледа.Като я загасихме с пожарогасителя видях че буксата на алтернатора пак се нажижава до червено и пак се пали,свалих клемата на акумолатора и спря да свети.Някакви идеи какво е станало явно е избил диод на управлението ли?Нещо реле ли е залепило, някакви идеи защо не изоря бущон нещо тцтцтцтц баси колата?

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Колата се запали.
Ужас колега...немога да споделя мнение,от какво може да е станала тази неприятна ситуация,но за пореден път четейки това,се убеждавам че кола без пожарогасител си е доста опасно нещо.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Някой майстор е ремонтирал май алтернатора ми се струва. Може и по бушоните да е пипано - огледай добре
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
М не алтернатара не е пипан никога ,стартера го правих ама алтернатор никога,значи по въпроса с пожарогасителя колегата bmw-maximilian е много прав,когато баща ми ми казваше купи си пожарогасител аз му се смеех и му викам тва да ти нее москвича ама човека си е бил много прав.Ако не беше пожарогасителя за 5 минути и щеше да е само тиникия,защото както си пушеше само вдигам капака и се запали много яко.Всеки си вика намене няма да се случи ама его е.Утре ще видя каското какво ще каже.
E така му се подпали на един приятел Аудито и изгоря, ама изгоря като факел на улицата. Огънят тръгна от вътре, от купето, от мястото на бушоните. Бе сменил изгорял бушон с такъв, купен от бензиностанция - китайски! Не си купувайте от тях. Явно е имало проблем по токовете и бушона вместо да изгори, както е станало с оригиналния, не е изгорял и се е нагрял до червено и колата изгоря бе! Ама аз такова нещо не бях виждал! Не е могъл да я загаси! Естествено колата отиде за скрап! Провери имаш ли сложени от китаските бушони някъде, да не гори той, а да пали кабелите! За да има такова нагряване, значи има проблем! Трябва да се проверят всички вериги от и до мястото на нагряване! Ти поне знаеш какво нягрява, видял си го! Сега е необходимо да се проверят всички вериги до него!!!
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Много лошо колега
, пожарогасител е задължително да имаш ,че никога не се знае 
на един познат преди няколко години, ей така му изгоря мерцедеса
от релето на чистачките дало на късо и се запалил кабел и после................ остана само купчина ламарина 

на един познат преди няколко години, ей така му изгоря мерцедеса

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
[quote="slitter"]E така му се подпали на един приятел Аудито и изгоря, ама изгоря като факел на улицата.quote]
Този приятел да не се казва Ники и да е от Х. Димитър?!?
ka4i написа:slitter написа:E така му се подпали на един приятел Аудито и изгоря, ама изгоря като факел на улицата.quote]
Не, казва се Ради и е от Младост! Но така зададен въпроса говори явно, че това не е единичен случай!
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз съветвам всички да си купят пожарогасителите от лицензирани фирми, а не китайски от Илиянци за отбиване на номера. Виждал съм как такъв никаква работа не върши. По спомен от БГ фирма хубав пожарогасител струваше около 20-30 лева. Даже си има стикер за извършена проверка.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
gromovich написа:Аз съветвам всички да си купят пожарогасителите от лицензирани фирми, а не китайски от Илиянци за отбиване на номера. Виждал съм как такъв никаква работа не върши. По спомен от БГ фирма хубав пожарогасител струваше около 20-30 лева. Даже си има стикер за извършена проверка.
Преди няколко месеца случайно минах през Казанлък и точно на главната забелязах пункт за проверка и пълнене на пожарогасители.
За момент се зачудих дали да спра и го подминах. След 30 секунди осъзнах, че може да нямам втори шанс и се върнах да си проверя пожарогасителя за скромната сума от 3 лева и 15 минути.
Сега поне съм спокоен, че ще "запали", ако имам нужда от него.

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
slitter написа:ka4i написа:slitter написа:E така му се подпали на един приятел Аудито и изгоря, ама изгоря като факел на улицата.quote]
Не, казва се Ради и е от Младост! Но така зададен въпроса говори явно, че това не е единичен случай!
Точно от гадни бушони съм виждал на две олимпиади да и се палят таблата.
те и БМВ-та се палят от евтини бушони, имах случай с Е36-цата
запали ли се инсталация, дори да изглежда че няма големи поражения после възстановяването е страшна мъка
дано при колегата не е така
добре, че измъкнах бързо бушона, макар и с цената на разтопена пластмаса по пръстите
запали ли се инсталация, дори да изглежда че няма големи поражения после възстановяването е страшна мъка
дано при колегата не е така
добре, че измъкнах бързо бушона, макар и с цената на разтопена пластмаса по пръстите
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Runnaway написа:gromovich написа:Аз съветвам всички да си купят пожарогасителите от лицензирани фирми, а не китайски от Илиянци за отбиване на номера. Виждал съм как такъв никаква работа не върши. По спомен от БГ фирма хубав пожарогасител струваше около 20-30 лева. Даже си има стикер за извършена проверка.
Преди няколко месеца случайно минах през Казанлък и точно на главната забелязах пункт за проверка и пълнене на пожарогасители.
За момент се зачудих дали да спра и го подминах. След 30 секунди осъзнах, че може да нямам втори шанс и се върнах да си проверя пожарогасителя за скромната сума от 3 лева и 15 минути.
Сега поне съм спокоен, че ще "запали", ако имам нужда от него.
Много добре си направил. Пожарогасителите се проверявата на всеки 2г.

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
Колеги не знам де не съм много компетентен по въпроса обаче този кабел който влиза под буксата на алтернатора дебелия +, не минава през бушон и някой диод ако е избил връща ток от акумолатора и става яко късо тия от БМВ май не са помислили по въпроса.И никаква гаранция че като смена алтернатора няма пак така да стане,не може да е така да горът кат факли.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колега, много неприятна случка. Ама един съвет от мен - закарай си колата на компетентен човек да я прегледа изцяло. Стига с тези домашни сервизни дейности, тип "направи си сам". 

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3