При смяна на Акумулатор светна чека
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
При смяна на Акумулатор светна чека
Здравейте, става въпрос за нещо наистина интересно.Колата е 330ci Купе 2003 преди фейса.Понеже съм извън страната и нямам много свободно време да карам колата си и стои доста време с вкл. аларма и когато отидох да видя как е и да я припаля се оказа че акумулаторът ми е издал багажа
както и да е.Свалих го занесох го на ми го заредят и прегледат и всичко точно до момента в който си го върнах в колата.След запалването видях че чекът ми свети постоянно и не угасва на какво може да се дължи това и можели да се изчисти без намесата на сервиз защото ми е много трудно да ходя по сервизите тук.Пробвах с вариянта да го откача да съединя + и – за около 20-тина минути но след това пак си беше така неугаснал.Преди да ми падне батерията нямах никакви грижи и затова се зачудих.Където изнамерих нещо все пишеше че ако преди е имала грешки нормално е да светне чека но преди това е нямала или поне аз не съм знаел за тях защото не ми е светвал чекът.Ако някой е имал подобен проблем или е запознат с моя случай моля да сподели тук или на ЛС за което ще съм благодарен.А аз след това без значение дали от тук или от сервиз разбера къде е бил проблема и как е станал ще го опиша подробно както и преди съм правил за да може да се знае за напред а и да излиза нещо в търсачката.Благодаря на отзовалите се
П.С.Просто много ми се насъбра за няколко дена ;( чисто нови гуми в друга държава поради факта че ми бе направено мръсно а гумите не са никак евтини (255/35/18) нов акумулатор може би и преди това други дреболии така че ще съм благодарен за малко помощ

П.С.Просто много ми се насъбра за няколко дена ;( чисто нови гуми в друга държава поради факта че ми бе направено мръсно а гумите не са никак евтини (255/35/18) нов акумулатор може би и преди това други дреболии така че ще съм благодарен за малко помощ

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Re: При смяна на Акумулатор светна чека
Не мисля, че можеш да минеш без диагностика. Вероятно е паразитна грешка, но няма как да я изчистиш без да я закачат на компютър.
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
само диагностика 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- chocho
- crash tester
-
А най интересното е че днес реших да отида да и сменя гумите и когато запалих колата вече не светеше. Немога да си го обесня как се е оправило. От стоене ли
или какво но важното е че тази лампа сега не свети 

- batkoto
- младши ентусиаст
-
chocho написа:А най интересното е че днес реших да отида да и сменя гумите и когато запалих колата вече не светеше. Немога да си го обесня как се е оправило. От стоене лиили какво но важното е че тази лампа сега не свети
Чека ти е светел заради акумулатора. Като компа си е презаписал данните чека е спрял. Би трябвало да си навъртял 50-60км, не знам точно при твоя модел през колко километра се презаписват, но предполагам, че заради това е спрял да свети.
- chocho
- crash tester
-
Точно така и стана.След два дена като се качих и я запалих сама се изчисти явно и угасна чека
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
chocho написа:Точно така и стана.След два дена като се качих и я запалих сама се изчисти явно и угасна чека
значи, когато грешката вече не е активна след време чека угасва, но грешката си седи в компа 100%, просто няма как да се самоизчисти

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
8 мнения
• Страница 1 от 1