Какво да го правя този двигател N42

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Какво да го правя този двигател N42

Мнение от b00st » 29 Авг 2011, 22:40

шайбата е вкарала ремъка вътре wtf?

p.s. аз си мислех, че като се скъса тоя ремък най-много да останеш без хидравлика и водна помпа замалко а то кво можело да стане :paranoid:
Последна промяна b00st на 29 Авг 2011, 22:50, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 29 Авг 2011, 22:44

:yes: Храповика ,виждал съм много набити клапано от такава беля, при коли с ремък, в неговия случей,само са почиства картера и се сменя семерингата :yes:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 29 Авг 2011, 23:03

karnak написа::yes: Храповика ,виждал съм много набити клапано от такава беля, при коли с ремък, в неговия случей,само са почиства картера и се сменя семерингата :yes:

Здрасти да те питам сега като съм свалил шайбата понеже тя няма зъб,няма значение как ще я сложа после или има, и това всичкото масло по двигателя може ли да е от семерината :bchug:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от karnak » 29 Авг 2011, 23:11

няма значение мисля,аз я гледах нма О/Т прайх си белег докато буталата бяха открити че и чоп няма, тоя шибан мотор!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 29 Авг 2011, 23:14

karnak написа:няма значение мисля,аз я гледах нма О/Т прайх си белег докато буталата бяха открити че и чоп няма, тоя шибан мотор!

И аз така си мисля :mhihi: благодаря :yes:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 31 Авг 2011, 15:06

karnak написа:няма значение мисля,аз я гледах нма О/Т прайх си белег докато буталата бяха открити че и чоп няма, тоя шибан мотор!
Е как го зацепват без белег на коленовия вал бе братче... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 31 Авг 2011, 23:41

tani bojilov написа:

Когато буталото в първи цилиндър е горе, тоест горна мъртва точка се мушка един щифт който блокира коляновия вал и така зацепването почва :mhihi: валовете на този двигател са два и се застопоряват с едни инстроменти да не мърдат и да са в правилна позиция спрямо буталата така като се завърти часовника машината да заработи правилно :clap: и когато коляновия вал е блокиран с щифта може да се сложи зъбното колело с веригата и шайбата и да се затегне на 300nm не съм много сигурен но мисля че шайбата е под конус и тя играе главната роля в случая като се затегне няма къде да бяга и после :driving:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 01 Сеп 2011, 14:51

besnia_ написа:
tani bojilov написа:

Когато буталото в първи цилиндър е горе, тоест горна мъртва точка се мушка един щифт който блокира коляновия вал и така зацепването почва :mhihi: валовете на този двигател са два и се застопоряват с едни инстроменти да не мърдат и да са в правилна позиция спрямо буталата така като се завърти часовника машината да заработи правилно :clap: и когато коляновия вал е блокиран с щифта може да се сложи зъбното колело с веригата и шайбата и да се затегне на 300nm не съм много сигурен но мисля че шайбата е под конус и тя играе главната роля в случая като се затегне няма къде да бяга и после :driving:
За щивта в коленовия вал ясно,просто колегата по горе беше написал,че нямало "чоп"и си помислих,че става въпрос за точно за щивта.Объркал съм се окей..Успех колега с начинанието :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 07 Сеп 2011, 23:13

Здравейте колеги днес получих някой от частите който бяха счупени много съм доволен :mhihi: направих и планка да блокирам валовете на главата, обаче всичко хубаво си има край обадих се да питам колко пари ще ми искат да ми шлаифат главата и този ми вика 100 паудна :shock: ааа как така тея хора парите не познават :mhihi: хмм аз за тез пари цял двигател ще взема лошо ми стана :nono: както ми беше хубаво ми стана лошо :conf: някоя снимка съм качил да видите моето творение :mhihi: валовете имаха белези минах ги веднъж да се виждат по ясно :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна besnia_ на 01 Окт 2011, 23:58, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 08 Сеп 2011, 12:56

:D те ги познават по до бре парите от нас ,но това е друга тема на разговор - по темата
не знам къде си питал ,но аз ходя в един сервиз на Shepherds bush-може да се обадиш и да питаш колко ще кажат.
македонци са собствениците и може да се пазариш с тях ,а и без ДДС може да се мине там.

http://octanecars.co.uk/ ако ти трябва някакво инфо пиши на лично

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 08 Сеп 2011, 13:25

armagedon_762002 написа::D те ги познават по до бре парите от нас ,но това е друга тема на разговор - по темата
не знам къде си питал ,но аз ходя в един сервиз на Shepherds bush-може да се обадиш и да питаш колко ще кажат.
македонци са собствениците и може да се пазариш с тях ,а и без ДДС може да се мине там.

http://octanecars.co.uk/ ако ти трябва някакво инфо пиши на лично

Здрасти колега :wave: а проблема с шлаифа го реших още снощи спечелих двигател в ebay за цели 68 паунда
http://www.ebay.co.uk/itm/320754879763? ... 500wt_1156
те на мен 100 за шлаиф ще ми искат ха ха ха ха :mhihi: луди ли са какви са не знам,стане ли дума за сума 100 или повече купувам цял двигател аз после парите му ги взимам двоино както ще направя и с този, :clap: да не излизам от темата сега само ще пусна главата вътре и съм аз :mhihi: много съм щастлив в събота ще ходя да го взема какво да искам повече хората им искат по 800 аз за 68 го взех :smoke: като го взема ще пиша пак :bchug:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от karnak » 09 Сеп 2011, 21:47

и 50 паунда не бих дал за него, ко питаш мен :!:
по темата по добре цял, отколкото да си чукаш главата :bchug:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 12 Сеп 2011, 15:38

Здравейте колеги :wave: вчера взех двигателя в прекрасно състояние е, слайда на веригата е счупен не знам защо ги чупят тези слайдове :dunno: свалих главата :mhihi: личи и че не е сваляна много пъти момчето каза че е на 53к склонен съм да му врявам сега само семерината ми остана да купя и съм в играта :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна besnia_ на 01 Окт 2011, 23:58, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М40ки и М50Б...
Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
Детайли за колата: M-50 То Чyk..

Мнение от e90 325i » 12 Сеп 2011, 16:08

Интересна тема.. :paranoid: :yes: После като го направиш сложи един клип да го видим :ok:
Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 13 Сеп 2011, 0:51

e90 325i написа:Интересна тема.. :paranoid: :yes: После като го направиш сложи един клип да го видим :ok:

Ще има клипче не знам дали да направя как точно го събирам, и да обесня как точно става :dunno: имаше няколко негативи отговора и ме накараха да си мисля много неща :kuku: аз тази маниполация можех да я направя и без да пиша в форума и да качвам снимки и да обеснявам какво правя и какво става :smoke: никой нямаше да разбера и пак щях да я събера умисъла ми е съвсем друг,искам да покажа и обясня за да може ако някой има нужда да види за какво става въпрос и ако нещо не му е ясно с удоволствие да му обясня :yes: между другото много хора знаят за какво става въпрос но се правят на луди :mhihi: казват ти,ти не можеш много е сложно ще прецакаш нещо,това струва 10000 лв после и него ще купуваш и така :mhihi: много добре ги познавам бг майсторите защото и аз съм тръгнал от там аз съм един от тях само че аз не казвам на хората ти не можеш а ги окуражавам поне на тези който им идва от вътре,на тези които наистина не могат им взимам парите :mhihi: Така ако някой смята че това което го правя е полезно няма да е лошо да изрази мнение :bchug:
Изображение

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46